Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα

Μια εύκολη, κλασική συνταγή για ζυμαρικά με θαλασσινά.

Υλικά

Μισό κιλό μακαρόνια (λιγκουίνι ή σπαγγέτι)
1 κιλό γαρίδες
2 κόκκινες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 του φλυτζανιού ούζο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ούζο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 18 λεπτά σε ξεχωριστή κατσαρόλα, και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.
Συνοδεύουμε με ένα ελαφρύ λευκό κρασί, κατά προτίμηση Ασύρτικο ή Αθήρι.