Καβούρια κοκκινιστά με τσίλι

Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα – ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε ζουμερή ψίχα καβουριών περιχυμένη με παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα τσίλι.

Συστατικά

  • 40 γραμμάρια γλυκιά τσίλι σως
  • 60 γραμάρια ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 10 γραμμάρια αλάτι
  • 50 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 200 γραμμάρια σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml νερό
  • 2 εκατοστά τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 έως 2,5 κιλά μεγάλα καβούρια, πλυμμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 30 γραμμάρια καλαμποκάλευρο, ανακατεμένο με με 80 ml νερού
  • 120 ml λάδι μαγειρέματος
  • 1 αυγό
  • 1 Κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, την πάστα τσίλι, την ελαφριά σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ, για να φτιάξετε τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα υλικά καλά σε μία ομοιόμορφη σάλτσα και αφήστε την στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, θερμάνετε το λάδι και προσθέστε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε όλα τα κομμάτια καβουριού, εκτός από τις ράχες τους, και ανακατέψτε τα στο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμότητα.

Προσθέστε τη σάλτσα που ετοιμάσατε νωρίτερα στο τηγάνι.

Προσθέστε τα καβούκια των καβουριών πάνω από τα άλλα κομμάτια και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι για 10-15 λεπτά.

Χτυπήστε το αυγό μαζί με το καλαμποκάλευρο και το νερό, και περιχύστε το πάνω από τη σάλτσα και τα καβούρια. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει και ανακατέψτε το για μία τελευταία φορά.

Βγάλτε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε με ψιλοκομμένο τσίλι και κόλιαντρο.

Σερβίρεται ζεστό με συνοδεία linguini ή ρυζιού.

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here