Κοτόπουλο με καπνιστή πιπεριά

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορεί να ετοιμαστεί σε 30 λεπτά.

Συστατικά

Μισό κιλό στήθος ή  μπουτάκι κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους)

Εκτέλεση

1. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια μικρού μεγέθους και τοποθετήστε τα στο μπολ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα πάντα μαζί.

2. Προθερμάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια με υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το μισό κοτόπουλο και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 4-5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί καθώς θα μαγειρευτεί με πιπεριές αργότερα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τηγανίζετε το υπόλοιπο κοτόπουλο.

3. Μόλις ροδίσει και η δεύτερη παρτίδα κοτόπουλου, βγάλτε το από το τηγάνι.

4. Στο ίδιο τηγάνι που καίει, και με το λάδι που έχει μείνει από το κοτόπουλο, προσθέστε τις πιπεριές. Σωτάρετε τις πιπεριές και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το κοτόπουλο με το ζουμί του. Τοποθετήστε το καπάκι στο τηγάνι.

5. Αφήστε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί μέχρι που να ψηθεί. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

6. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Συνοδεύεται από ρύζι basmati και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.

Πηγή: Foodista