Κέικ μπανάνας ολικής αλέσεως με καρύδια

Αυτό το κέικ θυμίζει περισσότερο ψωμί, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό. Είναι ιδανικό για συνοδευτικό στο πρωϊνό, παρέα με λίγο βούτυρο ή και μαρμελάδα.

Συστατικά

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/4 κούπας φυτικό λάδι
  • 1/4 κούπας γιαούρτι απλό ή στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι/μία δόση βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κούπας καφέ ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Ετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ψωμιού περίπου 18×12 εκατοστά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά – αλεύρι, μαγειρική σόδα, βανίλια, baking powder και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά – μπανάνες, λάδι, γιαούρτι και αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το μείγμα για 45 με 50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα του σε θερμοκρασία δωματίου προτού το σερβίρουμε.

Πηγή: Foodista