Έκθεση ” The House of Sleep”

 Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο μία σειρά συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο ξεκινώντας με την έκθεση των Katayoun Karami και Neda Razavipour από την Τεχεράνη με τον τίτλο The House of Sleep.

Οι δύο καλλιτέχνιδες ζουν και εργάζονται στο Ιράν.
Η Katayoun Karami και η Neda Razavipour θα παρουσιάσουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα ένα έργο που θα σχετίζεται με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα – το οποίο θα δημιουργήσουν από την αρχή μέσα στο χώρο της πινακοθήκης.
Παράλληλα θα παρουσιάζουν και κάποια έργα από προηγούμενες δουλειές που σχετίζονται άμεσα με το θέμα της έκθεσης.
Η Katayoun Karami και η Neda Razavipour είναι εννοιολογικές εικαστικοί.
Τα έργα τους παρουσιάζουν κοινωνικά θέμα που σχηματίζονται γύρω από τις εμπειρίες τους στο σημερινό κόσμο όπως τις βιώνουν μέσα από τα ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας απλή καθημερινή γλώσσα και γνωστά σύμβολα. Χρησιμοποιούν μικτά μέσα και τεχνικές, ανάλογα με την «έννοια» που θέλουν να παρουσιάσουν, που τους επιτρέπουν μία ελευθερία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη ενότητα στο έργο τους, μέσα από έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, απαλλαγμένο από κάθε είδους πλαίσια.Στο έργο τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, θα εργαστούν πάνω στην επίκαιρη έννοια του «προσφυγικού» και του «πρόσφυγα».
Το σπίτι και η γη θα είναι το κύριο θέμα. Για τους περισσότερους το να έχουν μαζί τους ένα κομμάτι της γης τους, τους κάνει να αισθάνονται ότι κουβαλάνε ένα πολύτιμο κομμάτι από το σπίτι τους.Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης.Εγκαίνια: Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, 8 μ.μ. Διάρκεια: Ως τις 8 Απριλίου 2016.

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00-18:00, Τετάρτη: 13:00 με 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.