Έχεις μεταχειρισμένα βιβλία; Χάρισέ τα στο 5ο Δημοτικό Χαλανδρίου!

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό – τη δανειστική του βιβλιοθήκη, και για το σκοπό αυτό ζητάει να προσφέρετε μεταχειρισμένα βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι με τη συνεργασία του συλλόγου διδασκόντων,  εγκαινιάζουμε έναν νέο θεσμό στο σχολείο μας!

Επιθυμία μας είναι να προχωρήσουμε σε έναρξη λειτουργίας της υπέροχης βιβλιοθήκης του σχολείου μας πιλοτικά τις απογευματινές ώρες με ορισμό υπευθύνου/ υπευθύνων λειτουργίας. Με βιβλία για παιδιά αλλά και ενήλικες. Με βιβλία μεταχειρισμένα ή καινούρια που θα δωρίσουν τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας. Γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να προχωρήσουν σε δανεισμό, μετά από καταγραφή  όλων των τίτλων που θα συγκεντρωθούν σε μία βάση.
Με παράλληλη προμήθεια χαμηλών τραπεζιών και μικρών πουφ και καναπέδων θα διοργανώσουμε μαραθώνιο ανάγνωσης, με προτεινόμενη λίστα ανά τάξη από τους δασκάλους, βραδιές αφήγησης κ.α.
Παράλληλα συλλέγουμε επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια λογικής και καρτών, που θα αποθηκευτούν σε νέους χώρους που έχουμε προγραμματίσει να δημιουργηθούν.

Ετσι, τα παιδιά, θα έχουν πρόσβαση σε αυτά, τις απογευματινές ώρες των δραστηριοτήτων.
Μπορείτε να σκεφτείτε μία πιο όμορφη εικόνα;
Παιδιά στους τραπεζόπαγκους, άλλα να παίζουν επιτραπέζια, άλλα να διαβάζουν ένα αγαπημένο βιβλίο! και φυσικά λίγο πιο δίπλα οι πιο ζωηρές φωνές εκείνων που επιλέγουν να παίζουν μπάλα!
Αγαπάμε το σχολείο μας και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα!!
Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε τη συνδρομή σας!
Πώς?
Απλά! 
1. με δωρεές μεταχειρισμένων βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών και
2. με δήλωση εθελοντικής συνεισφοράς εργασίας από γονείς κατά τις απογευματινές ώρες των δραστηριοτήτων!

Από 30 Ιανουαρίου 2017 και κατά τις απογευματινές ώρες συλλέγουμε! και σας περιμένουμε!

Διεύθυνση: 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
Βριλησσίων 2, Χαλάνδρι