Ήρθε το MateBook της Huawei

Η Huawei, ήδη καθιερωμένη στην αγορά smartphones, λανσάρει την πρώτη υβριδική συσκευή laptop/tablet της σειράς ‘Mate’. Το MateBook είναι ένα υβρίδιο που λειτουργεί με Windows 10, διαθέτει stylus και οθόνη 12 ιντσών ανάλυσης 2160×1440 pixel, μεταλλική κατασκευή και μεγάλη ποικιλία από χρωματιστές θήκες-πληκτρολόγια.
Το πιο οικονομικό MateBook με 128GB σκληρό έχει 4GB RAM και επεξεργαστή Core m3, ενώ η θήκη-πληκτρολόγιο πωλείται ξεχωριστά. Το ακριβότερο μοντέλο, το MateBook των 512GB έχει 8GB RAM και επεξεργαστή Core m7. Θα λανασαριστεί την άνοιξη του 2016 στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Το MateBook είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο, με πάχος 6.9mm και βάρος μόλις 640 γραμμάρια, και διαθέτει WiFi, Bluetooth, αισθητήρες και κάμερα 5MP στην πίσω πλευρά, αλλά και ενσωματωμένο ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος. Η θήκη-πληκτρολόγιο μπορεί να κάνει την οθόνη να σταθεί στις 67 και τις 54 μοίρες, και είναι ανθεκτική στην υγρασία. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ερίπου 10 ώρες
Ξεχωριστά θα πωλείται η ειδική γραφίδα, η οποία διαθέτει clicker και laser pointer ιδανικά για παρουσιάσεις Powerpoint.
Το MateBook συνδέεται με το MateDock, ένα dock USB Type-C που περιλαμβάνει είσοδο VGA, USB και Ethernet, ενώ για να το φορτίσετε θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον φορτιστή USB Type-C που το συνοδεύει.