«Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης» από το Θέατρο Τέχνης

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης» των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Έν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21ΟΤΑ) με τους Δήμους – Μέλη του.

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, η επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα το. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από τον λόγο των δυο τραγικών ποιητών.

Η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρείς φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό.

Η εξαιρετική συνεργασία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Βενιζέλου 17-19, Πεύκη, 15121. Έναρξη: 20:00.