Αγοράστηκε τελικά η Βίλα Ιόλα από το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε τελικά στις 18 Ιουλίου την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα και την ανάδειξη της, με μελετημένες παρεμβάσεις και συμμετοχή της κοινωνίας, σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.

Η απόφαση λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους τριών (3) εκ των έξη (6) Δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα από το σύνολο των Συμβούλων της πλειοψηφίας και από τους Συμβούλους των παρατάξεων «Συμμαχία Ευθύνης» και «Φυσάει κόντρα».
Το διατηρητέο (με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού), κτίριο έκτασης 1.600 τ.μ. με το κτήμα έκτασης 6.678 τ.μ. που το περιβάλει έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής, ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει  περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «μετά από την απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο θα ανοίξει ο δρόμος για χρηματοδότηση των διαδικασιών ανακαίνισης και λειτουργίας του».
Η απόφαση προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την αγορά του ακινήτου τα 3.000.00 ευρώ καταβλητέα σε δόσεις και ότι το ακίνητο αποτελεί κοινωφελή χώρο της πόλης-Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.