Εκδηλώσεις για παιδιά στο «Στέκι του Παιδιού» στο Ψυχικό

Το Σάββατο 13 Μαΐου συνεχίζεται στο «Στέκι του Παιδιού» το εργαστήρι κατασκευών «Τουρλού-Τουρλού», διοργανώνεται η εκδήλωση «International Kindergarden» ενώ γίνεται η τελευταία συνάντηση του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ηγέτες©».

«Τουρλού-Τουρλού»

Το πολυθεματικό εργαστήρι κατασκευών της σειράς «Τουρλού-Τουρλού» περιλαμβάνει πάνω από 20 εργαστήρια των 50+ κατασκευών :

  • κατασκευές από ξύλο & χαρτί με απλά υλικά και πολύ φαντασία,
  • ξύλινα αεροπλανάκια, χάρτινα ελικόπτερα, ξύλινες μολυβοθήκες,
  • σουπλά, ζωάκια, τραπέζια, καρέκλες, φατσούλες, ακόμα και
  • σπίτια θα φτιάξουμε στα εργαστήρια.

Τα παιδιά (από 4 μέχρι 10 ετών) χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους και δημιουργούν με τη βοήθειά μας σε 5 διαφορετικά τραπέζια τις κατασκευές τους.

Είσοδος με αγορά 2 λαχνών (Όσα παιδιά συμμετέχουν στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν στη λαχειοφόρο κλήρωση της 20ης Μαΐου, με πολλά δώρα και πρώτο λαχνό ένα τάμπλετ της Lenovo).

Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων

Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας
Νέο Ψυχικό
τηλ.: 210 6728 043
‘Ωρα 12:00 – 14:00 μ.μ. (η ώρα προσέλευσης των παιδιών μπορεί να γίνει και μετά την ώρα έναρξης)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@stekitoupaidiou.gr


Tο ίδιο Σάββατο 13 Μαΐου συνεχίζονται τα εργαστήρια διαδραστικού παιχνιδιού όπου παιδαγωγοί από όλο τον κόσμο διοργανώνουν το «International Kindergarten».

Κάθε Σάββατο του Μαΐου, ένας παιδαγωγός από μια ξένη χώρα θα υλοποιεί δύο 45 λεπτα εργαστήρια για παιδιά 3 – 7 ετών, παρουσιάζοντας τη χώρα και τη γλώσσα του μέσα από διαδραστικά & θεατρικά παιχνίδια, τη μουσική και τον χορό, με στόχο την αντιμετώπιση και την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής ξενοφοβίας, ρατσισμού και σχολικού εκφοβισμού.

Το «International Kindergarten» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης της AIESEC σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλοι οι παιδαγωγοί μαζί θα διοργανώσουν το Σάββατο 3 Ιουνίου την εκδήλωση «Παγκόσμιο Χωριό», όπου θα συμμετέχουν παιδιά & γονείς.

  • Κάθε εργαστήριο έχει διαφορετικά στοιχεία και αν κάποιο παιδί το επιθυμεί θα μπορέσει να παρακολουθήσει και τα 8 συνολικά εργαστήρια.
  • Αιτήσεις συμμετοχής στο stekitoupaidiou@gmail.com. 
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες (10-15).  

Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί είναι 2 ευρώ/εργαστήρι  και με το ποσό αυτό θα μπορείτε να παίρνετε 2 λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς της 20ης Μαΐου, (12 μ.μ.) όπου το «Στέκι» θα μοιράσει 5 δώρα, με τον 1o λαχνό να κερδίζει ένα τάμπλετ της Lenovo, (όποιος θέλει μπορεί να πάρει περισσότερους από 2 λαχνούς).

Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων
Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας
Νέο Ψυχικό
τηλ.: 210 6728 043
Το πρώτο πρόγραμμα ξεκινά στις 17:45 – 18:45 και το δεύτερο στις 18:45 – 18:45


«Μικροί Ηγέτες©»

Απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου & Α’ Λυκείου.

Στόχος του προγράμματος η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills) μέσω του δημιουργικού λόγου, του εναλλακτικού και καινοτόμου τρόπου σκέψης και των τεχνών. Η συνύπαρξη διαφορετικών ηλικιών αποτελεί επιδίωξη του προγράμματος, καθώς προσομοιώνει την μελλοντική κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα των μαθητών.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει η συνεργάτιδά μας κα Βάλια Λουτριανάκη (φιλόλογος – εκπαιδευτικός στο Αρσάκειο Ψυχικού, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση).

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού
Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας
Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 6728 043
Ώρα: 15:30 – 17:20

Δηλώσεις συμμετοχής στο stekitoupaidiou100@gmail.com

Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974