Ηράκλεια 2017 9-17 Σεπτεμβρίου: Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη

Στις 14 Ιουνίου 1995 Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί. Είναι ο πρώτος Δήμος που γιορτάζει τα 70χρονα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ιδίου, στην κεντρική πλατεία ανοίγοντας ένα κύκλο πανελλήνιων εορτασμών. Η επιτυχία ήταν πέρα από κάθε  λογική. Οι φίλοι του, Μανώλης Αναγνωστάκης, Χαρίλαος Φλωράκης, Λεωνίδας Κύρκος, Ανδρέας Λεντάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Λυκούργος Καλλέργης  συνέτειναν με τις ευχές τους στον παλμό του κόσμου, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς  με την Μαρία Φαραντούρη, τον Βασίλη Λέκκα  και την «Aνεξάρτητη  Λαϊκή Ορχήστρα  Μίκης Θεοδωράκης» (που δημιουργήθηκε με αφορμή τα συγκεκριμένα γενέθλια), ξεσήκωναν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους.

Στις 09 Σεπτεμβρίου 2017, 22 χρόνια  μετά, ο  Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί και πάλι στα Ηράκλεια 2017 – Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα». Τιμά και γιορτάζει όλες τις μέρες των Ηρακλείων, τον πολυδιάστατο δημιουργό στα βήματα του έργου και της ιστορίας του.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ 9 ημερών αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Μίκη Θεοδωράκη, με ελεύθερη είσοδο. Κορυφαίοι  μουσικοί και ερμηνευτές όπως οι  Νένα Βεντετσάνου, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φραντούρη κ.ά. μπλέκονται σε ένα δημιουργικό γαϊτανάκι με τους Ηρακλειώτες καλλιτέχνες, συλλόγους, φορείς, νεολαία.

Όλες οι εκδηλώσεις των «Ηρακλείων»  θα πραγματοποιηθούν  στο πάρκο «Χαμόγελο του Παιδιού», Πεύκων 51 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τέλη Αυγούστου.