«Η Ακρόπολη κινδυνεύει» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου μία ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση-αφιέρωμα στο Μικρό Ήρωα με λόγο, εικόνα και μουσική.

Τον Μάϊο του 2017, ο Γιώργος Βλάχος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κάτοικος Ψυχικού, παρουσίασε πέντε «άγνωστες» περιπέτειες του Μικρού Ήρωα σε ένα βιβλίο 170 σελίδων, «Η Ακρόπολη κινδυνεύει», (Εκδόσεις Μικρός Ήρως). Το βιβλίο αυτό λογίζεται και ως αφιέρωμα στον “ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ” των 798 τευχών και τον συγγραφέα του, τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000), με αφορμή την φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Το τεύχος αποτελείται από πέντε καινούργιες αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα από τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές˙ τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνα και τον Σπίθα. Πέρα από την ομώνυμη ιστορία, το βιβλίο περιέχει άλλες τέσσερις περιπέτειες: ‘’Το Μυστικό του Κόνδορα’’, ‘’Ποιος είναι ο Θαλής;’’, ‘’Ο Ήρωας του Νερέτβα’’ και ‘’Οι Τρεις Λόγχες’’. Στις σπονδυλωτές αυτές ιστορίες, ο Μικρός Ήρως θα αποτρέψει ανόσια εκγλήματα με τον παράτολμο, μοναδικό του τρόπο!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο συγγραφέας, ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, εγγονός του εκδότη – συνεχιστής των εκδόσεων, ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης και αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Άλκης Τσαλίκης. Συντονίζει ο Γιώργος Σούπος.

Στο δεύτερο μέρος, η Γιώτα Λιαποπούλου και ο Γιάννης Λεκόπουλος τραγουδώντας, θα μας ταξιδέψουν στα χρόνια πριν και μετά τον μεγάλο πόλεμο, μ’ ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο συνθέτης και πιανίστας Kώστας Γιαννάκης.

Ελάτε, ακούστε, δείτε, χαρείτε…

Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Δρόση 2 & Δροσίνη -Ψυχικό
Τηλ. 210 6745135 (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017
Ώρα: 22:00

Η ημερομηνία της εκδήλωσης συμπίπτει ηθελημένα με την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική Κατοχή (12-10-1944).