Η Ελλάδα πάει παντού: αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια στο Ίδρυμα Ζήση

Το Ιδρυμα Ζήση και η CosmosArte ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, οργανώνουν 4 βραδιές γεμάτες από σκοπούς, τραγούδια και χορούς του Ελληνικού κόσμου απ΄άκρη σ΄άκρη.
Η πλούσια μουσική και χορευτική παράδοση της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας,της Θράκης, της Μακεδονίας, της Κάτω Ιταλίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης στεργιανής παράδοσης αλλά και των νησιών του Αιγαίου, ξεδιπλώνεται σε 4 ξεχωριστές Μουσικές και χορευτικές βραδιές.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η γυναικεία ορχήστρα Smyrna παρουσιάζει μουσικές, τραγούδια και χορούς από την πλούσια παράδοση όλου του τόξου της Μικράς Ασίας, τη Θράκη και τη Μακεδονία από την αγαπημένη και ανερχόμενη, γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής SΜYRNA που μας ταξιδεύει κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές και αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα από τις δημιουργίες της προφορικής παράδοσης. Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα και θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα.

Έναρξη: 20:30
Γενική είσοδος: 10 €
Προπώληση εισιτηρίων: Ίδρυμα Ζήση, Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 2106815685, βιβλιοπωλεία Ευριπίδη, Παπανδρέου 11 (στοά 2ος όροφος), Χαλάνδρι Τηλ.: 21 0680 0644.