Η κωμωδία «Τσετσέ» του Λουίτζι Πιραντέλλο στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η κωμωδία «Τσετσέ» του Λουίτζι Πιραντέλλο (Νόμπελ λογοτεχνίας 1934) παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Κικής Αυγουστάτου, με ηθοποιούς τους Σπύρο Σερέτη, Μαρίνο Αδαμόπουλο και Αλίν Νικήτα, μέλη της θεατρικής ομάδας του Ν.Π.Δ.Δ “Δημήτριος Βιλέλας” του Δήμου Κηφισιάς, την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 20:00 στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς.

Λογοπαίγνια, ευφυείς ατάκες, ανατροπές “ντύνουν” το ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα. Το έργο είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και αποκαλύπτει τη “μαεστρία” του σπουδαίου Ιταλού δραματουργού.

Σκηνοθεσία: Κική Αυγουστάτου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Τσετσέ: Σπύρος Σερέτης
Μάντα: Αγίν Νικήτα
Σκουαντρίλια: Μαρίνος Αδαμόπουλος

Λίγα λόγια από τη σκηνοθέτιδα:

Ο Λουίτζι Πιραντέλο γεννήθηκε στη Σικελία το 1867 και είχε δηλώσει ότι έχει ελληνική καταγωγή. Συγκεκριμένα είχε πει ότι το όνομά του  ήταν «Πυράγγελος» και στη συνέχεια από παραφθορά έγινε «Πιραντέλ».
Το μονόπρακτο ΤΣΕΤΣΕ του Πιραντέλο, που θα σας παρουσιάσουν τρία μέλη της θεατρικής ομάδας του Δήμου μας, γράφτηκε το 1913 και είναι το πρώτο που ο Ιταλός δραματουργός δημιούργησε αποκλειστικά για το θέατρο.
Ο «ΤΣΕΤΣΕ» ένας νεαρός «μπον βιβέρ» χειρίζεται με μαεστρία  την «καθώς πρέπει» αριστοκρατία για να εξασφαλίσει χρήματα, γνωριμίες και… γυναίκες.