“Η σπασμένη Στάμνα” του Κλάιστ από το Θεατρικό Όμιλο Ψυχικού

Ο Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού παρουσιάζει την κλασική κωμωδία του Χ. Φ. Κλάιστ «Η Σπασμένη Στάμνα» στις 9, 10, 11, 12, 18 & 19 Φεβρουαρίου (6 παραστάσεις).

Ο Χάινριχ φον Κλάιστ, σημαντικός εκπρόσωπος του γερμανικού ρομαντισμού, αναπλάθει έναν παλιό μύθο και μας προσφέρει ένα ρεαλιστικό ψυχογράφημα, μια καθαρή ματιά πάνω στις σκοτεινές και μυστικές πλευρές της ζωής.

Μια δίκη, που έχει για αντικείμενο τη σπασμένη στάμνα του τίτλου, γίνεται αφορμή για μια ολοζώντανη τοιχογραφία μιας κοινωνίας που βρίσκει τις αναλογίες της σε κάθε εποχή, αφού ξεδιπλώνει θέματα όπως αυτά της εξουσίας, του έρωτα, της καταπίεσης του είναι και του φαίνεσθαι.
Ένας δικαστής που προσπαθεί κάτι να κρύψει, ένας γραμματέας που καλοβλέπει τη δικαστική έδρα, ένα παλληκάρι που κατηγορείται ότι έσπασε μια στάμνα, μια κόρη που αρνείται να καταθέσει υπέρ της μάνας της, είναι μερικά από τα κομμάτια μιας ιστορίας του Κλάιστ, που σαν τα κομμάτια της σπασμένης στάμνας πρέπει να «ταιριάξουν» σωστά για να αποκατασταθεί η ισορροπία στις σχέσεις των ανθρώπων και να υπάρξει δικαιοσύνη.

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου δραματολογίου, με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις, και αναπόφευκτες συγκρούσεις.

Σύντομο Ιστορικό της Θεατρικής Ομάδας Ψυχικού

Πριν από δεκαεννέα χρόνια (1998) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Ψυχικού γεννήθηκε μια θεατρική ομάδα από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο (Νίκο & Γιάννα Καμπουράκη, Χ. Σούπο, Μ. Παντελίδη, Β. Παπαπέτρου, Κ. Μπόσκου, Κ. Μητσάκου, Ο. Κακαράκη και άλλων άξιων συμπολιτών μας) και λειτουργεί από τότε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του  Πολιτιστικού Κέντρου. Στην πορεία της συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό μελών (σήμερα αριθμεί πάνω από πενήντα) γεγονός που της επέτρεψε να έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 50 και πλέον έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Ελαβε μέρος σε πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες στους οποίους απέσπασε πρώτα και δεύτερα βραβεία. Η ομάδα  είναι αποκλειστικά ερασιτεχνική και βασικός σκοπός της είναι η συνειδητοποίηση από τα μέλη της των αξιών της συλλογικότητας, υπευθυνότητας και  δημιουργικότητας μέσα από  την συμμετοχή  τους  στην διαδικασία προετοιμασίας ενός θεατρικού έργου και τελικά η εμπέδωση της αγάπης για το θέατρο.

Σήμερα λειτουργεί ως Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού, πάντα στα πλαίσια του Πολιτιστικού Κέντρου και με την αρωγή και φιλοξενία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, τον οποίο και πάλι ευχαριστούμε.

Συντελεστές :

  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροδιτάκης.
  • Σκηνικά-κοστούμια: Φ. Στρατίκη.
  • Παίζουν οι: Β. Αθανασούλα, Γ. Αλευρόπουλος, Γ. Ασπιώτης, Γ. Βλαχάκης, Δ. Δημητρίου, Κ. Καράπα, Γ. Κατσιάρα, Κ. Λαμπράκη, Γ. Οικονόμου, Κ. Τζαμτζής & Α.Τζομάκα.

Πότε : 20:30
Που : Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 6945 545 700.

Πηγή ενημέρωσης : κ. Γιώργος Ροδιτάκης, Θεατρικός Όμιλος Ψυχικού