«Η στέψη της Ποππαίας»: η όπερα του Μοντεβέρντι παρουσιάζεται στην Κηφισιά

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει την όπερα «Η Στέψη Της Ποππαίας»  (L’incoronazione di Poppea) του Κλαούντιο Μοντεβέρντι σε λιμπρέττο του Τζιοβάνι Φραντσέσκο Μουζενέλλο.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Opera Studio Skull of Yorick Productions, η οποία θα παρουσιαστεί στις 25 και 26 Μαϊου στο Αίθριο του Δημαρχείου Δήμου Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης, Κηφισιά. (Τηλ.:2106289037, 2106289000). 

Ώρα έναρξης: 20:00.

Είσοδος δωρεάν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα.
Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός.
Ορχηστρικό σύνολο Quadro Armonico
Βιολί Α: Γιάννης Γεωργιάδης
Βιολί Β: Νίκος Πυλαρινός
Βιόλα: Γιώργος Γαϊτάνος
Τσέλο: Κασσάνδρα Δημοπούλου/ έκτακτη συμμετοχή.
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αριάδνη Παπαδάκη
Εκτέλεση σκηνικού: Γιάννης Παπαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη/ Κινησιολογία: Αθανάσιος Μαργούτας

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι σολίστ:
Lisa Algozzini
Βασίλης Ασημακόπουλος
Snezhana Atanasova
Irina Bedicova
Αλέξανδρος Γάβαρης
Milica Jovicic
Laura Mamakos
Venera Meleki
Κλειώ Καψάλη
Μαρία-Τερέζα Κιοσέογλου
Ελένη Λεβέντη
Ερωφίλη Παπαδόγια
Carmina Sanchez
Eric Schlossberg
Patricia Von Andersen
Αγάπη Χουζουράκη
Δημήτρης Ψήτος

Για να τιμήσει την επέτειο γέννησης του «πατέρα της όπερας» Κλαούντιο Μοντεβέρντι (450 χρόνια από τη γέννησή του) η ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής όπερας Skull of Yorick Productions ανεβάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα του δημιουργού, την όπερα “Η στέψη της Ποππαίας”.
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρώμη γύρω στο 63 π.Χ. όταν ο Αυτοκράτορας της Ρώμης, Νέρονας, αποφασίζει να εξορίσει την γυναίκα του, Οκτάβια, για να παντρευτεί και να στέψει αυτοκράτειρα στη θέση της την Σαμπίνα Ποππαία, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Η όπερα ανεβαίνει με την συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία) στα πλαίσια του Στούντιο Όπερας που λειτουργεί από το 2013 με βάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα ανέβει και τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας 2017, στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.