Η ​Καλλιόπη Βέττα και ο Χάϊκ Γιαζιτζιάν μας ταξιδεύουν «Στις γειτονιές του κόσμου»

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Αυτή την Τετάρτη 26 Ιουλίου, η Καλλιόπη Βέττα και ο Χάικ Γιαζιτζιάν εμφανίζονται στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και μας ταξιδεύουν «στις γειτονιές του κόσμου».

Η μουσική συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών είναι ένα μουσικό ταξίδι χωρίς διαβατήρια. Ένα ταξίδι που περνά μέσα από οικείες μνήμες, αλλά και από πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια.
Σε αυτή την μουσική παράσταση ο Χάικ και η Καλλιόπη αναζητούν τη μουσική τους έκφραση επιδιώκοντας την κατάργηση του χρόνου και των γεωγραφικών συνόρων.
Συγκινήσεις και αισθήματα που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ήχοι φυσικοί και ηλεκτρικοί, φωνές ιδιαίτερες και αισθαντικές, συναντιούνται σε μια παράσταση γεμάτη ευρήματα που θα μαγέψουν τους ακροατές.
Η Καλλιόπη Βέττα με τη μαγική φωνή της, που πάλλεται με έναν ιδιαίτερο,συγκινησιακό τρόπο και τις βαθιά συναισθηματικές της ερμηνείες, καθηλώνει και συγκινεί το κοινό της ,μ’ έναν εντελώς νέο τρόπο. Συνεργάστηκε με τους Nicola Piovani, Loreena Mc Kennit, Philippe Eidel, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη ,Charles Dutois, κ.ά.
Έχει επίσης, μια σημαντική, σε αριθμό και περιεχόμενο, δισκογραφία καθώς και συμμετοχές σε διεθνείς συλλογές.
Η μακρόχρονη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε σαν αποτέλεσμα, το 2016 να κυκλοφορήσει το cd-βιβλίο με τίτλο,«Στους Δρόμους του Μίκη» με τραγούδια και επιμέλεια του συνθέτη, ενώ την ενορχήστρωση –παραγωγή έκανε ο Γιάννης Κ. Ιωάννου (εκδόσεις Εύμαρος).

Ο Χάϊκ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του , οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, οδήγησαν τον Χάϊκ στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.
Συνθέσεις από τα άλμπουμ του Talar , Garin , το Kτήνος στο Φεγγάρι , και Υeraz καθώς και απρόσμενες μουσικές που γεννιούνται την στιγμή του αυτοσχεδιασμού.
Εξερευνά τους τόπους του αυτοσχεδιασμού και των σολιστικών αναζητήσεων με το ούτι και τη φωνή του, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα.

​Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι ολοζώντανα στις συναυλίες της Καλλιόπης Βέττα και του Χάικ Γιαζιτζιάν όπου το έθνικ συναντά αυτοσχέδιες συλλήψεις και τελικά φτάνει σε ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.

Παίζουν οι :
Γιάννης Κιριμκυρίδης (πιάνο)
Τάσος Πούλιος (κανονάκι)
Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα – κρουστά)
Θάνος Χατζηαναγνώστου (κρουστά)

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς,
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
τηλ. επικοινωνίας:  210 6855898

​Τετάρτη 26 Ιουλίου
Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ