Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2017

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού  του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει από 12 – 18  Ιουνίου 2017, τα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά ).

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος πέντε ερασιτεχνικοί θίασοι. Το πρόγραμμα των παραστάσεων  είναι το εξής:

Δευτέρα 12/6, ώρα : 21:00
Η Νέα σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου  Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων» θα παρουσιάσει το έργο «Ράους» των  Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

Τρίτη  13/6,  ώρα : 21:00
Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Ρινόκερως» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία της  Στέφης Θεοδότου.

Πέμπτη   15/6,  ώρα : 21:00
Η Θεατρική ομάδα  «Εύχαρις» θα παρουσιάσει το μιούζικαλ «Μάμμα Μία» σε σκηνοθεσία – μετάφραση  Κατερίνας Ταρλή.

Παρασκευή  16/6, ώρα : 21:00
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης θα παρουσιάσει το έργο «Δόνα Ροζίτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση- σκηνοθεσία  Μαίρης Βιδάλη.

Σάββατο  17/6, ώρα : 21:00
Το Κορινθιακό Θέατρο  «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει το έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία  Παύλου Καράγιωργα.

Φέτος έχουμε  μια πολύ ενδιαφέρουσα τιμητική συμμετοχή: Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, την  Κυριακή  18/6, ώρα : 20:30 θα  παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού μια εξαίρετη παράσταση  του «Θιάσου της Τρίτης» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – «Πόρτα Ανοιχτή».  Μία  μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο «Ιθάκη- Μακρύ Ταξίδι Επιστροφής», βασισμένο στο ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η  σκηνοθεσία είναι της  Δάφνης Οικονόμου. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που διακρίθηκε με το  Α΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Euroline, στο Oporto, το 2002.

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κηφισιάς 2017.

Βασικά  βραβεία

Καλύτερης παράστασης

Σκηνοθεσίας

Τιμητικά βραβεία

Α΄ Ανδρικού ρόλου

Α΄ Γυναικείου ρόλου

Β΄ Ανδρικού ρόλου

Β΄ Γυναικείου ρόλου

Σκηνογραφίας

Μουσικής σύνθεσης

Μουσικής επένδυσης

 

Καλλιτεχνική επιτροπή 

Γιάννης Καλατζόπουλος

Κική Αυγουστάτου

Αννέτα Μολύβα