«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Φεστιβάλ Βριλησσίων

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν στους τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.
Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική και το τραγούδι της Αργυρώς Καπαρού μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας, αλλά κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στον χαμό της. Γιατί το πραγματικό θέμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η εξουσία: πως οι άνθρωποι έλκονται από αυτήν και μέχρι που μπορεί να φτάσουν για να την κατακτήσουν και να την διατηρήσουν. Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Συντελεστές:

• Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας • Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης • Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
• Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος • Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη • Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα και οι Αργυρώ Καπαρού, Άννα Λάκη, Δώρα Στυλιανέση, Φραγκίσκη Μουστάκη, Άννα Κλάδη, Ελεάνα Γεωργούλη, Δήμητρα Βήττα, Βάσια Λακουμέντα, Σμαράγδα Κάκκινου

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 
Ώρα 21:00

Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη
Μεταμόρφωση Σωτήρος & Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια

Γενική είσοδος 17€
άνεργοι – φοιτητές – πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ 13€