«Κωμικά Επεισόδια» – Έκθεση του Νίκου Ζήβα

Η Zivasart Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζήβα με τίτλο «Κωμικά Επεισόδια». Για τη δουλειά του εικαστικού η τεχνοκριτικός Βιβή Βασιλοπούλου αναφέρει: «…Τα έργα αυτά με το «ανάγλυφο και τις πτυχώσεις» αποτελούν μια άλλη πτυχή στη δουλειά του Νίκου Ζήβα.
Πρόκειται για μια δράση με  παιγνιώδη διάθεση που απευθύνεται στη «διαδραστική» συμμετοχή και τη συνδυαστική όραση του θεατή που καλείται να ανακαλύψει τις ενυπάρχουσες εικόνες.
Το γκροτέσκο έχει ένα σημαντικό μέγεθος με σπουδαία αποστολή. Ξεπερνάει πολύ τις παραμορφωτικές  μεγεθύνσεις της λοιδορίας. Είναι μια ολοκληρωτική υπέρβαση της πραγματικότητας δίνοντας μια ασυνήθιστη όψη στα πράγματα που παρουσιάζει αμφίβολα, παράλογα, σουρεαλιστικά.
Ανατρέπει την τάξη, αναδεικνύει μια άλλη και υπερβάλλει την ιδέα ότι η ζωή είναι ένα τραγικό καρναβάλι, παρεισφρύοντας σε υπαρξιακούς ορίζοντες και ερωτήματα.
Και στη δουλειά του Νίκου Ζήβα κυριαρχεί το γκροτέσκο στοιχείο, ορατό a prima vista, και ύστερα ένα απρόοπτο που προκύπτει απροσδόκητα ως έκπληξη κρυμμένη σε κάθε πτυχή του «τσαλακωμένου» χαρτιού.
Οι φιγούρες εκτός κλίμακας, αλλά εντός παιδιάς, με προσποιητή απλοϊκότητα  και αφέλεια, προσφυγή στην παραδοξολογία και στο εξωφρενικό. Παρωδίες μεγάλων έργων, μετάθεση του θέματος σε χώρους εξωτικούς, φανταστικούς, σπηλαιώδεις κατά φύσιν και κατά Πλάτωνα…»

Zivasart Gallery
 Παντανάσσης 1 και Κηφισίας, Μαρούσι έναντι Golden Hall
Εγκαίνια: Τετάρτη,15 Φεβρουαρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 15 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2017
Πληροφορίες: Τηλ: 2106830648 Κινητό: 6936531703