Λιγκουίνι με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 500gr λιγκουίνι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3 με 4 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες
  • 3 με 4 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 500gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα λινγκουίνι για 8 με 12 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε αφού κρατήσουμε 80ml από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.

Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα ντοματίνια και τις πιπεριές.