Ο Βασίλης Γισδάκης μας ταξιδεύει «Στον Καθρέφτη τ’ Ουρανού»

Το Σάββατο 1 Απριλίου ο Βασίλης Γισδάκης θα παρουσιάσει μια μουσική εκδήλωση αφιέρωμα, «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες» με τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στην «Galerie Δημιουργών». 

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι, και επισκέπτεται τους έλληνες συνθέτες που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Νίκο Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα Γιώργο Καζαντζή κ.α, με αναφορές στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την παράδοσης μας.

Σημείο αναφοράς η πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ», σε μουσική του νέου συνθέτη Δαμιανού Πάντα και στίχους των Αντώνη Παπακωνσταντινίδη και της Βασιλικής Βουρνά. Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η Ελληνικότητα, η μελωδική τους τρυφερότητα η δυναμική τους διάθεση και ο διεισδυτικός και επίκαιρος στίχος. Τραγούδια που χαράζουν τη δική τους χαρακτηριστική πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Ο Βασίλης Γισδάκης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του  Μάνου Χατζιδάκι.

Με την αφηγηματική φωνή, μα πάνω από όλα παραστατική γεμάτη ευαισθησία ,λυρική ζεστασιά, και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Μαζί του στο πιάνο και το τραγούδι η  Δέσποινα Στεφανίδου.

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
Σάββατο 1 Απριλίου
Ώρα Προσέλευσης : 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Πληροφορίες – Κρατήσεις :   210 625173