«Ο δράκος Σερπαντίνος ξύπνησε»: αποκριάτικη παράσταση στο «Στέκι του Παιδιού»

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η θεατρική ομάδα «Κάλτσες Ριγέ»  παρουσιάζει την παιδική αποκριάτικη παράσταση «Ο Δράκος Σερπαντίνος Ξύπνησε», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη, εκδ. Ελληνοεκδοτική.

Ο μικρός Ναπολέοντας θα ήταν σίγουρα το καλύτερο παιδί του κόσμου, αν δεν υπήρχαν… τα ρολόγια. Μισούσε τα ρολόγια και ποτέ δεν κατάφερνε να είναι στην ώρα του. Μια μέρα λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ώρα. Η «ώρα Ναπολέοντα»! Χωρίς ρολόι!

Έτσι, ο Ναπολέων ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει τον βασιλιά Χρόνο ζώντας επικίνδυνες περιπέτειες και συναντώντας λογής λογής «ρολόγια»,  κούκους, μαγεμένους δείχτες, καταπράσινα σμαράγδια, τιμωρημένα δευτερόλεπτα, χρονολούλουδα και ξεκούρδιστα ξυπνητήρια.
Κι όλα αυτά με τη βοήθεια του σμαραγδένιου λεπιού που του είχε χαρίσει ο Δράκος Σερπαντίνος. Θα καταφέρει άραγε ο μικρός Ναπολέοντας να κοιμίσει τον Δράκο Σερπαντίνο, να βρει την ώρα χωρίς ρολόι και να λύσει το μυστήριο του Χρόνου;

Σκηνοθεσία: Νίκος Τσεργάς
Κείμενο: Λίνα Μουσιώνη
Σκηνικά: Μαιρηλία Φωτιάδου.
Παίζουν: Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου, Νίκος Σάτλας
Διάρκεια: 45΄
Εισιτήριο: 4€ ανά άτομο, για παιδιά από 3 χρ. και πάνω και…μεγάλους που αισθάνονται ακόμη παιδιά.

Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού
Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας
Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 6728 043
Κρατήσεις θέσεων: Με μέιλ στο stekitoupaidiou@gmail.com & τηλεφωνικά στο 6945297.974.

Οι Κάλτσες Ριγέ είναι μια θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε στη Ν. Φιλαδέλφεια το 2002 με σκοπό να μεταδώσει στα παιδιά την αγάπη για το θέατρο.