«Ο Ηλίθιος» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Παγκόσμιος Κινηματογράφος», την βραβευμένη ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Γιούρι Μπίκοφ «Ο Ηλίθιος», παραγωγής 2015.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017
,
Ώρα 8μμ στο Πέτρινο, Πολιτιστικό  Πάρκο «Στ.Κώτσης», Αγ. Παρασκευή

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.
Λίγα λόγια για την ταινία
Ένας υδραυλικός, ο τίμιος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνει σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή και αντιλαμβάνεται ότι το κτίριο, που εμφανώς χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση, πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς άρχοντες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.
Μπορεί η ηθική ενός τίμιου άνδρα να αλλάξει μια διεφθαρμένη κοινωνία ή θα τον πουν ηλίθιο; 
Από το σημείωμα του σκηνοθέτη: «Τέτοιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι σήμερα. Τους αποκαλούμε ρομαντικούς, αλτρουιστές, ιδεαλιστές ή απλά ανόητους και «ηλίθιους», για να δείξουμε ότι δεν συμπεριφέρονται νορμάλ σε μια εποχή που ο κυνισμός, ο φόβος και η αδιαφορία κυριαρχούν. Τέτοιοι «ηλίθιοι» υπάρχουν ακόμη στη χώρα μου και αυτό μου δίνει ελπίδα».
Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινημ/φου Λοκάρνο 2014, με 3 διεθνή βραβεία: Καλύτερου ηθοποιού, Οικουμενικό και Ειδική Μνεία Κριτικής Επιτροπής.
Έλαβε επίσης το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Σότσι και τα βραβεία καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας και νεωτερισμού στο Φεστιβάλ Les Arcs.
Πληροφορίες : Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής, CineClubsanta@gmail.com