«Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα»: έκθεση με έργα των Βαγγέλη Πολύζου και Νικόλα Χατζή

Την Παρασκευή 19 Μαΐου η Estudio Gallery παρουσιάζει την έκθεση «Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα»* με έργα του Βαγγέλη Πολύζου  και του Νικόλα Χατζή.

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους και μας προ(σ)καλούν να παρατηρήσουμε τη φύση ιδωμένη από τη δική τους σκοπιά.
Ξεκινώντας από φαινομενικά σκληρά, άκαμπτα υλικά, ο Βαγγέλης Πολύζος και ο Νικόλας Χατζής, ο καθένας στο προσωπικό του έργο, ζωντανεύουν την πρώτη ύλη τους δίνοντάς της χάρη, κίνηση και απαλότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από συστηματική ενασχόληση, υπομονή, αφοσίωση στην τέχνη, αλλά και βαθιά γνώση του εκάστοτε υλικού τους.
Είτε εστιάσουμε στην πλαστικότητα του Πολύζου, είτε στη ζωγραφικότητα του Χατζή, παρατηρούμε την πρόθεση και των δύο να αποδομήσουν τη φύση και να πλησιάσουν σε μία πιο αφαιρετική φόρμα, που αντανακλά την ουσία των οργανικών μορφών που αναπαρίστανται.
Έτσι, απελευθερωμένοι από την αυστηρή δομή, και κινούμενοι στα όρια των μορφών και των υλικών, ο Βαγγέλης Πολύζος και ο Νικόλας Χατζής παράγουν μοναδικές δημιουργίες που ξυπνούν μέσα μας αυθεντικά συναισθήματα και έντονο δυναμισμό.
– Μαρία Παπαδοπούλου.
*στίχος του Οδυσσέα Ελύτη

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 ως τις 31 Μαΐου 2017

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 10:00 έως 20:00
Σάββατο και Κυριακή: 12:00 έως 18:00

Estudio Gallery
Κυριαζή 22α, Κηφισιά
Τηλ: 210 8086611
www.estudio.gr
email: machi@estudio.gr