Ο Μάκης Αμπλιανίτης και ο Haig Yazdjian live στο The Zoo

Κάθε 1η Πέμπτη του μήνα και κάθε μήνα, ξεκινώντας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα ανεβαίνει στη σκηνή του The Zoo στο Χαλάνδρι και θα παρουσιάζει με το γκρουπ του τον κατακαίνουριο δίσκο του, «URANOS», αλλά και αγαπημένα κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές του, «BAHAR» και «KISMET».

Όμως αυτή τη φορά ο ουρανός του έχει αστέρια, και ένα τέτοιο αστέρι είναι ο ουτίστας-συνθέτης Haig Yazdjian που θα βρίσκεται μαζί του στη σκηνή του The Zoo για να μας μαγέψουν παρέα με τις μουσικές τους.

Με ήχους από το μαγευτικό τοπίο της Μεσογείου και ακόμα παραπέρα, οι μελωδίες του Μάκη και του Haig μας ταξιδεύουν μέσα από το παρελθόν, συναντώντας τους ρυθμούς του σήμερα, σε ένα πολύ οικείο μουσικό ιδίωμα όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι της τζαζ με αυτούς του street beat και της παράδοσης. Τραγούδια που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά, μουσική που μιλάει στην καρδιά μας και αγγίζει την ψυχή.

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45
Χαλάνδρι
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ. κρατήσεων: 2106745375

Ο Μάκης Αμπλιανίτης, ένας εμπνευσμένος συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, σπούδασε μουσική στην Αθήνα και στο περίφημο Berklee College of Music της Βοστώνης, όπου παράλληλα με τις σπουδές είχε τη δυνατότητα να παίξει με σημαντικούς μουσικούς της εκεί τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων με το Μανώλη Λιδάκη, τον Παντελή Θαλασσινό και τη Μαρία Φαραντούρη.

Ο Haig Yazdjian γεννήθηκε στη Συρία από γονείς Αρμενίους και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα στις αρχές του 1980. Εδώ, κατά παράδοξο τρόπο, ανακάλυψε το ούτι, το πραγματικό πεδίο των καλλιτεχνικών του επιδιώξεων, και μέσα σε λίγα χρόνια καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους σολίστες του ουτιού στην Ελλάδα. Η φήμη αυτή του άνοιξε την πόρτα σε συνεργασίες με τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Στη μακρά πορεί της καριέρας του, ο Haig Yazdijan συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες της world music, συμπεριλαμβανομένης της Loreena McKennitt, του Ara Dinkjian,του Theodosii Spasov, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Ελένης Βιτάλη και άλλων.