Ο Μάνος Ελευεθερίου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στον «Ευριπίδη»

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 19.00, ο επιφανής συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του”Φαρμακείον Εκστρατείας”!
Θα μιλήσει ο συγγραφέας – μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης.

Το «Φαρμακείον Εκστρατείας»  είναι ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο συγγραφέα που επιστρέφει στη γενέτειρά του κι ακολουθεί εικόνες, σκιές, μυρωδιές αναζητώντας τα φάρμακα που χρειάζονται όσοι πάσχουν από αναμνήσεις και μοναξιά.
Κουβεντιάζει με ζώντες και τεθνεώτες, μονολογεί κι αφηγείται μονολόγους άλλων μοναχικών ανθρώπων, που οι φωνές, οι αλήθειες κι οι φαντασίες τους συνθέτουν έναν θεατρικό μονόλογο για μια χειμαρρώδη ζωή που κύλησε και κυλάει πάνω στις ράγες του Φαρμακείου εκστρατείας, του πιο ποιητικού από τα πεζά κείμενα του Μάνου Ελευθερίου.

Ο συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Ερμούπολη και ζει στην Αθήνα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005 για το μυθιστόρημά του O καιρός των χρυσανθέμων (METAIXMIO, 2004), ενώ το 2013 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) για το σύνολο του έργου του.

Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι.