Ο Μάνος Ελευθερίου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο σε συναυλία προς τιμήν του στο Αετοπούλειο

Μια πρωτότυπη εκδήλωση παρουσιάζει στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 20:00, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική», αυτή τη φορά με την παρουσία του ίδιου του δημιουργού.

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, παρουσιάζει ο ίδιος το νέο του μυθιστόρημα “Φαρμακείον Εκστρατείας” και συνομιλεί με το κοινό σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα 50 και πλέον χρόνια της δημιουργικής του πορείας. Αμέσως μετά, η παρουσίαση παίρνει συναυλιακό χαρακτήρα, αφού σκυτάλη παίρνουν τα εμβληματικά του τραγούδια, οι σπουδαιότεροι στίχοι του που έχουν μελοποιηθεί από μεγάλους  έλληνες συνθέτες.

«Παραπονεμένα λόγια», «Το τρένο φεύγει στις 8», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Ποιος τη ζωή μου», «Ο Άμλετ της σελήνης», «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Κάτω από τη Μαρκίζα», είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές σημαντικές στιχουργικές του δημιουργίες που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Γιάννης Μαθές.

Πιάνο: Γιάννης Καφετζόπουλος
Βιολί/Μαντολίνο: Χρήστος Δαλιάνης

Στο τραγούδι συμμετέχει η Ζωή Μαστραντώνη.

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Φιλικής Εταιρίας & Τομπάζη 18
Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 210 682 0464