Πέστο με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά (εάν ψήσετε οι ίδιοι τις πιπεριές στο φούρνο)

Συστατικά (για 4-8 μερίδες)

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 8 ψημένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (προαιρετικό)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ή τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετική)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Χτυπάτε το σκόρδο σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέστε τα καρύδια και ξαναχτυπάτε το μείγμα μερικές φορές για να σπάσετε τα μεγάλα κομμάτια.

Προσθέστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το τυρί και το βασιλικό και συνεχίζετε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνοντας το λάδι λίγο-λίγο, μέχρις ότου όλα τα συστατικά να ομογενοποιηθούν καλά και να έχουν την υφή που θέλετε.  Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με ωμά λαχανικά, κρουτόν, ή κρακεράκια, απλώστε το πάνω σε σάντουιτς ή χρησιμοποιήστε τα σαν σάλτσα για ζυμαρικά.

Το κόκκινο πέστο διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό αεροστεγές δοχείο για περίπου μια ημέρα και για πολύ καιρό στην κατάψυξη.