Παράσταση αφήγησης του έπους Διγενής Ακρίτας στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 20:00, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου παρουσιάζει την παράσταση αφήγησης του έπους «Διγενής Ακρίτας», μια αφηγηματική ραψωδία βασισμένη στην Ακριτική Δημοτική Ποίηση.

Συντελεστές :
Αφήγηση: Μάγδα Κοσσίδα.
Μουσική: Ουρανία Λαμπροπούλου
Σαντούρι: Μαρία Καψαλού

Η παράσταση απευθύνεται σε όλους και σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Διάρκεια παράστασης: 60′

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Φιλικής Εταιρίας & Τομπάζη 18
Χαλάνδρι

Το κείμενο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της αφηγήτριας Μάγδας Κοσσίδα με το CLIO και το «Fahrenheit 451» και παρουσιάστηκε στην αρχή στα γαλλικά (2007), και στα ελληνικά από τον περασμένο Νοέμβριο παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

«Κάπου ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, μια ηρωική Ελληνίδα και ένας γενναίος ʼραβας αψηφούν το μίσος και τις φυλετικές διαφορές που τους χωρίζουν, αγαπιούνται και αποκτούν ένα γιο, το Διγενή. Η ζωή και ο αγώνας του Διγενή γίνονται ένα γεφύρι-σύμβολο που ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς».

Η κα Μάγδα Κοσσίδα ζει και εργάζεται στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια. Σπούδασε Παιδαγωγικά στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, ενώ ασχολήθηκε με την ψυχοπαιδαγωγική εφαρμογή των παραμυθιών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Σχολή Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων του Στρασβούργου. Ασχολήθηκε με την Αφηγηματική Τέχνη στην προσχολική ηλικία και πραγματοποίησε Δημιουργικά Εργαστήρια Αφηγηματικής Τέχνης σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Συνεργάζεται με το Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας της Γαλλίας (CLIO) από το 2005 μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της ομάδας «Fahrenheit 451», όπου μελέτησε την επική ποίηση με την επίβλεψη του Bruno De La Salle.