Παρουσίαση του βιβλίου «Αντίστροφα» της Στέργιας Κάββαλου στο Babel

Οι εκδόσεις Μελάνι και ο Πυρήνας Τέχνης BABEL προσκαλούν την Παρασκευή 26 Μαΐου στην παρουσίαση του βιβλίου της Στέργιας Κάββαλου «Αντίστροφα» {Love will tear us apart}.

Πρόκειται για το χρονικό μιας ιστορίας με ανώνυμους ήρωες μια Ελληνίδα κι έναν Γάλλο. Μια ιστορία δύο νέων γύρω στα είκοσι πέντε από διαφορετικές κουλτούρες που παλεύουν με τις λέξεις τους, τις οικογένειες που κουβαλάνε, το μικρό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον τους. Φυγάδες, πρωταγωνιστές και ισορροπιστές μιας πολιτικής κατάστασης που είναι πανταχού παρούσα, μιας αγίας ελληνικής οικογένειας και ενός γενναίου πάθους που παλεύει να βρει επιτέλους τον τόπο του. Μια κινηματογραφική ιστορία αγάπης που θέλει απεγνωσμένα να έχει happy end, γι αυτό και καταλήγει στην αρχή. Τότε που όλα ήταν αθώα και σπουδαία. Τότε που όλα ήταν δυνατά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αγγελική Δημουλή / φιλόλογος – ποιήτρια
Βάσια Τζανακάρη / πεζογράφος – μεταφράστρια

Στο ακκορντεόν η Μαρία Κατσούλη.

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι
Eπικοινωνία / Κρατήσεις: 215/52.52.982
Έναρξη: 20.00
Ελεύθερη είσοδος

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια.
Με τη συλλογή διηγημάτων της Αλτσχάιμερ trance (εκδ.Τετράγωνο) ήταν υποψήφια στην κατηγορία ‘Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα’ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού.Με την ποιητική συλλογή της Πλαστική άνοιξη ήταν υποψήφια για το “Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014”.
Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι απόφοιτος του cultural management μεταπτυχιακού της Παντείου.