“Περασμένα μεσάνυχτα”, συναυλία-αναστοχασμός στην Εβδομάδα των Παθών στο «Ιδιόμελο»

Την Κυριακή των Βαϊων στις 21.00 ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συναυλία – αναστοχασμό στην επερχόμενη εβδομάδα των Παθών. Η βιολοντελίτσα Fabiola Ojeda θα ερμηνεύσει την 1η και τη 2η σουίτα για βιολοντσέλο του J.S. Bach, στην εξαίρετης ακουστικής αίθουσα του Ιδιόμελου, που αναδεικνύει ιδανικά τον ήχο του βιολοντσέλου, ενώ η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα διατρέξει την Μεγάλη Εβδομάδα, σηματοδοτώντας την κάθε μέρα με ποιήματα αγαπημένων της ποιητών. O Bach, το βιολοντσέλο και η ποίηση θα συνομιλήσουν, ελπίζουμε, όμορφα και κατανυκτικά!

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ (με κρασί)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042 & 210 8050869

Fabiola Ojeda

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Άτλαντας (Η.Π.Α) Ήταν  μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανια) και είναι απόφοιτος  του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε  ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto  καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει “Master Class” με τους καθηγητές Anatoly Krastev, MariaKliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος  της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της  Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης  έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.
Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον “Yehudi Menuhi Live Music Now” στην Γερμανία.
Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες  Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου.
H Fabiola διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

 

Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Η Γεωργία  Δεληγιαννοπούλου σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ, θέατρο στο ΚΘΒΕ και παράλληλα μουσική (κιθάρα – φωνητική). Δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε για χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα οργάνωνε θεατρικές παραστάσεις με  παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Το έργο της «Ένα Συννεφάκι στο Πόρτο Τρελό» βραβεύτηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (1996). Με το θεατρικό έργο της  «Αχ, Πεφταστέρι» ( 2002), το Θέατρο του Νέου Κόσμου εγκαινίασε τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά  που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής παιδείας και φωνητικής στο Tonalis Music Centre στην Αγγλία.
Από το 2008 διευθύνει τον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι.

Εργάστηκε από το 2011 -2015  στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης  ανεβάζοντας μουσικές και θεατρικές  παραστάσεις (π.χ.: «Χριστός στο Κάστρο» και «Άνθος του Γιαλού» του Παπαδιαμάντη,  «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» του Ελύτη, κ.α.) και δίνοντας έμφαση στη βιωματική «από στήθους» διδασκαλία της λογοτεχνίας αλλά και στη γνωριμία των μαθητών με τη λαϊκή και λόγια μουσική μας παράδοση (πχ: αφιερώματα στη Μικρασία  το 2012 ή στο στιχουργικό έργο του Ελύτη το 2016 στο Γυμνάσιο Φιλοθέης,  κ.α.)

Έχει εκδώσει τα βιβλία:        «Ανασαίνει ο κήπος», αφηγήματα,  από τις  εκδόσεις Κέδρος  και «Το δέντρο της Αμαλίας»,  νουβέλα, εκδόσεις Γαβριηλίδης.