«Πώς να μάθετε στα παιδιά σας να διαβάζουν και να γράφουν σωστά» στον «Ευριπίδη»

Το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά», Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, διοργανώνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00-20.00 σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με θέμα «Πώς να μάθετε τα παιδιά σας να διαβάζουν και να γράφουν σωστά», με αφορμή τα βιβλία «Ανάγνωση» και «Γραφή» της πανεπιστημιακού Λουκίας Μπεζέ (Αναπτυξιακή και Κλινική Ψυχολόγος, τ. Καθηγήτρια της Ψυχολογίας της Ανάπτυξης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).
Δύο από τις σημαντικότερες κατακτήσεις στη ζωή ενός παιδιού είναι να μάθει να διαβάζει και να γράφει. Το παιδί δεν μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει αυθόρμητα, όπως μαθαίνει να μιλά ή να περπατά, ούτε μπορεί να τα μάθει μιμούμενο τους μεγάλους. Μαθαίνει μόνο μέσα από τη συστηματική διδασκαλία και τη χρήση της κατάλληλης μεθόδου.
Η Λουκία Μπεζέ συμπυκνώνει την ερευνητική και εφαρμοσμένη εμπειρία της γύρω από τους τρόπους εκμάθησης της ανάγνωσης και της γραφής και παρουσιάζει μια απλή, ελκυστική και αποτελεσματική μέθοδο για να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν σωστά και να γράφουν ευανάγνωστα.

Μέσα από ευχάριστες, διασκεδαστικές δραστηριότητες και ασκήσεις, που μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή στην τάξη, τα παιδιά μαθαίνουν:
– Να διακρίνουν τους ήχους της ελληνικής γλώσσας.
– Να ταιριάζουν τους ήχους με τα γράμματα.
– Να αναλύουν ένα γραπτό κείμενο σε λέξεις, συλλαβές και ήχους.
– Να ελέγχουν τις κινήσεις του χεριού τους (δεξιού ή αριστερού) για να γράφουν άνετα και όμορφα.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πεδίο.
Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο pr@evripidis.gr