Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στα Βόρεια Προάστια (18-19 Νοεμβρίου)

Παρουσίαση παιδικών βιβλίων στον «Ευριπίδη»

«Ο κουραμπιές Γιεσγιές!» της Αυγής Βάγια – Εκδόσεις Διόπτρα

Εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στις 12.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310, Τηλ: 210 807 5792)

Yes, yes, yes, ξύπνησε ο Γιεσγιές, ο φίλος μας ο άσπρος, ο καλός ο κουραμπιές! Έχασε τη συνταγή του και ζητάει τη βοηθειά σου! Μην καθυστερείς! Σήκω, ντύσου, πλύσου κι έλα να τον βρεις!
Σας περιμένουμε παρέα με τη συγγραφέα Αυγή Βάγια για να γνωρίσουμε έναν πολύ πολύ ιδιαίτερο κουραμπιέ.

«30 + 1 Βιβλιοπαιχνιδίσματα» της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου – Εκδόσεις Κέδρος

Εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στις 12.00
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, Τηλ: 210 680 0644-6)

 Τι μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο; Μπορείς να το ξεφυλλίσεις, να δεις τις εικόνες του, να γνωρίσεις τους ήρωές του και, διαβάζοντάς το, να ανακαλύψεις την ιστορία που έχει να σου πει. Αυτό είναι από μόνο του διασκεδαστικό.

Ποια συστατικά χρειάζονται για να φτιάξεις μια δική σου ιστορία; Τι έχει να σου πει ένας αγαπημένος σου ήρωας; Πόσο μυστήριο χωράει σε ένα εξώφυλλο;
Ελάτε να τα ανακαλύψουμε παρέα με τη συγγραφέα και να μοιραστούμε μοναδικές αναγνωστικές περιπέτειες!

 

Δημιουργική απασχόληση – Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού στο

 

Ο «Αστροβάτης» γεμίζει τα Σάββατα των παιδιών με ΓέλιοΔημιουργίες, Παιχνίδι, Πολιτισμό με την εκπαίδευση των συναισθημάτων μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής έκφρασης.  Εκπαιδευτικοί,Θεατρολόγοι και Ηθοποιοί δημιουργούν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεατρικές ομάδες για μικρούς, οι οποίες θα λειτουργούν κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου 2017. Μέσα από την ασφάλεια της ομάδας, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφραστούν σωματικά αλλά και συναισθηματικά, να γνωρίσουν τα όριά τους και να τα ξεπεράσουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν, να παίξουν, να μάθουν βασικές αρχές του θεάτρου, των τεχνών και τέλος, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση.

  • Δημιουργική Απασχόληση Θεατρική ομάδα παιδιών Δημοτικού 5-11 ετών, κάθε Σάββατο 12.00-13.30

Μία δημιουργική απασχόληση παιδιών, που βρίσκονται στο δημοτικό, με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές, θα αναπτύξουμε τη φαντασία μας και θα μπούμε κρυφά στον κόσμο των παραμυθιών, δημιουργώντας μία μαγική παράσταση.
Τα παιδιά θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν συμπεριφορές και αξίες, θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και θα υποστηρίξουν το ένα το άλλο. Με πολύ παιχνίδι, μουσική και γέλιο, στοιχεία απαραίτητα για παιδιά του δημοτικού, μέσα από τη θεατρική διαδικασία (κινησιολογικά ζεστάματα, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια), θα φτιάξουμε μαζί μία ομάδα που θα ταξιδεύει στους πιο απίστευτους προορισμούς με όχημα, τι άλλο; Τη φαντασία! Μέχρι το τέλος του Μάη, το πιο όμορφο ταξίδι μας θα έχει γίνει παράσταση!
Τα παιδιά που συμμετέχουν ατις ομάδες μέσα από τη σημαντική παιδαγωγική αρχή -της αυτενέργειας-, εξελίσσουν τη δράση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, καθώς το καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας. Αυτή η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Τα παιδιά απολαμβάνουν, με ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από τη συμμετοχή και τη συνδημιουργία.
Την επιμέλεια των Παιδαγωγικών, Πολιτιστικών και Θεατρικών Δημιουργιών έχει η Αντιγόνη Σταυροπούλου Παιδαγωγός πτυχιούχος Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Κρήτης και πτυχιούχος Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν” σε συνεργασία με τη Θεατρολόγο και πτυχιούχο Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν”Βασιλίνα Κατερίνη καθώς και με έμπειρους Παιδαγωγούς, Θεατρολόγους και Ηθοποιούς.
* Ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών, αναδιαμορφώνονται οι ώρες συνάντησης.
** Οι Γονείς θα μπορούν να χρησιμοποίησουν τη Βιβλιοθήκη και τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης και δημιουργίας του “Αστροβάτη” ή να παρακολουθήσουν παράπλευρα Σεμινάρια που διεξάγονται στις διπλανές αίθουσες του “Πόλις”.
​(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 10€/Σάββατο ή 30€/μήνα)
Δηλώστε Απαραίτητα Συμμετοχή Online Εγγραφή: εδώ… polis.edu.gr
Περισσότερες Πληροφορίες – τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Πόλις
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο
Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181

 

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στο Ψυχικό

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου από τις 12:00 μέχρι τις 13:30, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό) προσκαλεί τα παιδιά 5 – 9 ετών στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:
να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου,
να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους,
να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά,
να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες.
Αν τα παιδιά σας αγαπούν την παρέα, τη συζήτηση, τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και εσείς επιθυμείτε να αγαπήσουν και το βιβλίο, η συγγραφέας Ζέφη Συρίβλη τα περιμένει στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι», στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6724307 ή στο e-mail: vivliops@otenet.gr

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 12:00-14:00
«Ήταν κάποτε ένας σκύλος» (παραδοσιακό παραμύθι των Σαμογετών)

Golden Hall Playroom ( 2ος όροφος)
Είσοδος ελεύθερη

Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450

 

«Σάββατο στη Βιβλιοθήκη» στην Αγία Παρασκευή

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζει το πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη 2017-2018». Με έμφαση στο βιβλίο, την ανάγνωση και τις Βιβλιοθήκες, από τις αρχές Νοεμβρίου έως και τον Μάρτιο, στα παιδικά τμήματα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Κοντόπευκου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις, και να συμμετέχουν σε βιβλιοπαιχνίδια και εργαστήρια για την ιστορία και την εξέλιξη του γραπτού λόγου. Όπως γνωρίζουμε η Αθήνα έχει ανακηρυχθεί για εφέτος παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου. Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, εικονογράφους, θεατρικές ομάδες, τα παιδιά φαντάζονται, διαβάζουν, παίζουν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν τις νέες περιπέτειες που τους περιμένουν στη βιβλιοθήκη.
Εφέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τη σύγχρονη ζωγραφική και στο Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο στις 11 το πρωί και απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών. Είσοδος ελεύθερη
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ
.

 

Λέξη, λέξη, είσαι εδώ; στον Πολυχώρο Τέχνης Babel

 Πως γεννήθηκαν οι λέξεις; Πως επικοινωνούσαν οι άνθρωποι παλιά; Τι τους οδήγησε να φτιάξουν γράμματα; Γιατί έλεγαν ιστορίες; Ποιος ήταν ο πρώτος παραμυθάς και πως ήρθαν τα παραμύθια στη γη; Και τώρα πια που οι λέξεις γίνονται βιβλία, πως τα βιβλία γίνονται καλοί μας φίλοι;
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και ο μουσικός Γιάννης Ανθόπουλος κεντάνε την ιστορία της γραφής, του βιβλίου και των παραμυθιών, ταξιδεύοντάς μας σε εποχές μαγικές και μυστηριακές. Μέσα από την αφήγηση και τη μυθοπλασία τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη του λόγου, διαβάζουν ένα από τα πρώτα παραμύθια που γράφτηκαν, φτιάχνουν την δικιά τους ιστορία με την εικονογραφική γραφή.
Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ψυχαγωγήσει και να επιμορφώσει τα παιδιά με γνώμονα τη δύναμη της αφήγησης και των ιστοριών, του προφορικού λόγου που αφυπνίζει τη φαντασία και δημιουργεί εικόνες μοναδικές στον καθένα μας. Στην αφήγηση εκτός του πρωτότυπου κειμένου ακούγονται τα παραμύθια Η γυναίκα του γίγαντα, της Μαρίας Ρουσάκη, εκδ. Μεταίχμιο και Οι άνθρωποι που έκλεψαν τα γράμματα από τους θεούς της Μαρίας Αγγελίδου, εκδ. Πατάκης.
Μετά το πέρας της αφήγησης τα παιδιά χαράσσουν πάνω σε πηλό τη δικιά τους ιστορία με εικονογράμματα.
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 12:00 – Διάρκεια: 90′
Πολυχώρος Βαβέλ – Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι – Κρατήσεις: 21 5525 2982
Είσοδος: 8 ευρώ/παιδιά με συνοδό, ο ένας συνοδός 4 ευρώ
Ηλικίες: 5+
Αφήγηση, σχεδιασμός-υλοποίηση προγράμματος: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος