Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στα Βόρεια Προάστια (25-26 Νοεμβρίου)

Παρουσίαση παιδικών βιβλίων στον «Ευριπίδη»

Μία ώρα γεμάτη παιχνίδι με κατασκευές και δημιουργίες!

Εκδήλωση για παιδιά από 7 ετών
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 12.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας κερί, τη δική μας ευχετήρια κάρτα και να ζωγραφίσουμε πάνω σε γυαλί! Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι όρεξη και έμπνευση για δημιουργία.
Σε συνεργασία με την House of Crafts

 

«Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα»
του Νίκου Παναγιωτόπουλου – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 12.00
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)Ο Σαλιγκαγκάριν, ένα ανυπόμονο και πεισματάρικο σαλιγκάρι, ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι για να δει τον κόσμο πέρα από τα λάχανα όπου γεννήθηκε. Στο θαυμαστό και αργό του ταξίδι σε άγνωστα και απάτητα μέρη θα αποκτήσει σοφία και γνώση, θα ανακαλύψει τα όριά του αλλά και τη χαρά του να αναζητάς κάθε μέρα περισσότερα.
Ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο εικονογράφος Αλέκος Παπαδάτος θα είναι μαζί μας για να μας αφηγηθούν τις περιπέτειες του μικρού Σαλιγκαγκάριν! Την εκδήλωση συντονίζει η ηθοποιός και εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη.

 

Δημιουργική απασχόληση – Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού στο «Πόλις»

Ο «Αστροβάτης» γεμίζει τα Σάββατα των παιδιών με ΓέλιοΔημιουργίες, Παιχνίδι, Πολιτισμό με την εκπαίδευση των συναισθημάτων μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής έκφρασης.  Εκπαιδευτικοί,Θεατρολόγοι και Ηθοποιοί δημιουργούν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεατρικές ομάδες για μικρούς, οι οποίες θα λειτουργούν κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου 2017. Μέσα από την ασφάλεια της ομάδας, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφραστούν σωματικά αλλά και συναισθηματικά, να γνωρίσουν τα όριά τους και να τα ξεπεράσουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν, να παίξουν, να μάθουν βασικές αρχές του θεάτρου, των τεχνών και τέλος, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση.

Δημιουργική Απασχόληση Θεατρική ομάδα παιδιών Δημοτικού 5-11 ετών, κάθε Σάββατο 12.00-13.30
Μία δημιουργική απασχόληση παιδιών, που βρίσκονται στο δημοτικό, με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές, θα αναπτύξουμε τη φαντασία μας και θα μπούμε κρυφά στον κόσμο των παραμυθιών, δημιουργώντας μία μαγική παράσταση.
Τα παιδιά θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν συμπεριφορές και αξίες, θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και θα υποστηρίξουν το ένα το άλλο. Με πολύ παιχνίδι, μουσική και γέλιο, στοιχεία απαραίτητα για παιδιά του δημοτικού, μέσα από τη θεατρική διαδικασία (κινησιολογικά ζεστάματα, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια), θα φτιάξουμε μαζί μία ομάδα που θα ταξιδεύει στους πιο απίστευτους προορισμούς με όχημα, τι άλλο; Τη φαντασία! Μέχρι το τέλος του Μάη, το πιο όμορφο ταξίδι μας θα έχει γίνει παράσταση! Τα παιδιά που συμμετέχουν ατις ομάδες μέσα από τη σημαντική παιδαγωγική αρχή -της αυτενέργειας-, εξελίσσουν τη δράση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, καθώς το καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας. Αυτή η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Τα παιδιά απολαμβάνουν, με ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από τη συμμετοχή και τη συνδημιουργία. Την επιμέλεια των Παιδαγωγικών, Πολιτιστικών και Θεατρικών Δημιουργιών έχει η Αντιγόνη Σταυροπούλου Παιδαγωγός πτυχιούχος Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Κρήτης και πτυχιούχος Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν” σε συνεργασία με τη Θεατρολόγο και πτυχιούχο Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν”Βασιλίνα Κατερίνη καθώς και με έμπειρους Παιδαγωγούς, Θεατρολόγους και Ηθοποιούς.
* Ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών, αναδιαμορφώνονται οι ώρες συνάντησης.
** Οι Γονείς θα μπορούν να χρησιμοποίησουν τη Βιβλιοθήκη και τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης και δημιουργίας του “Αστροβάτη” ή να παρακολουθήσουν παράπλευρα Σεμινάρια που διεξάγονται στις διπλανές αίθουσες του “Πόλις”.
​(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 10€/Σάββατο ή 30€/μήνα)
Δηλώστε Απαραίτητα Συμμετοχή Online Εγγραφή: εδώ… polis.edu.gr
Περισσότερες Πληροφορίες – τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Πόλις
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη – Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο – Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής – Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης
14121 Ηράκλειο Αττικής – τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181

 

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.
Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 12:00-14:00
«Η αρκούδα , ο άνεμος και η φάλαινα» (παραδοσιακό παραμύθι των Εσκιμώων)
Golden Hall Playroom ( 2ος όροφος) – Είσοδος ελεύθερη
Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450

 

«Σάββατο στη Βιβλιοθήκη» στην Αγία Παρασκευή

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζει το πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη 2017-2018». Με έμφαση στο βιβλίο, την ανάγνωση και τις Βιβλιοθήκες, από τις αρχές Νοεμβρίου έως και τον Μάρτιο, στα παιδικά τμήματα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Κοντόπευκου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις, και να συμμετέχουν σε βιβλιοπαιχνίδια και εργαστήρια για την ιστορία και την εξέλιξη του γραπτού λόγου. Όπως γνωρίζουμε η Αθήνα έχει ανακηρυχθεί για εφέτος παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου. Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, εικονογράφους, θεατρικές ομάδες, τα παιδιά φαντάζονται, διαβάζουν, παίζουν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν τις νέες περιπέτειες που τους περιμένουν στη βιβλιοθήκη.
Εφέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τη σύγχρονη ζωγραφική και στο Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο στις 11 το πρωί και απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών.
Είσοδος ελεύθερη
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ
.

 

Παράσταση: «Το Μαγικό βιβλίο του Θεάτρου» στο Στέκι του Παιδιού

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου διαδραστική κωμωδία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο της θεατρικής ομάδας «ΔΡώΜΕΝΑ», της Στέφης Θεοδότου, που είναι η δημιουργός των παιδικών θεατρικών μας ομάδων.
Η “Ιστορία”
Μία μέρα, το σκονισμένο για πολλά πολλά χρόνια, Μαγικό Βιβλίο του Θεάτρου, βρέθηκε στα χέρια της Σοφούλας. Ενός παιδιού γεμάτο τρυφερή περιέργεια και λαχτάρα για γνώση! Το Μαγικό Βιβλίο περίμενε καρτερικά την μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα μυστικά που έκρυβε μέσα του, για κάθε εποχή που  έγινε ιστορία στο πέρασμα των αιώνων! Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι μέσα στο Μουσείο του Θεάτρου, η Σοφούλα και το Μαγικό Βιβλίο γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και μαζί και όλοι οι μικροί θεατές! Θα μάθουν, διασκεδάζοντας μέσα από τις πολύτιμες σελίδες του, διαφορετικές προσεγγίσεις και αισθητικές και θα μοιραστούν κόσμους γεμάτους όμορφα συναισθήματα (για παιδιά 3 – 12 χρ.).

Οι Συντελεστές
Σύλληψη/Διασκευές/Σκηνοθεσία/Σκηνογραφική Επιμέλεια:  Στέφη Θεοδότου
Κατασκευές: Ίλια Αποστολοπούλου
Πλήκτρα: Παρασκευή Δαμάσκου
Διανομή (σε αλφαβητική σειρά):
Σέβη Αϊβαζίδου: Χορός, Κολομπίνα, Ιουλιέτα, Ιουλία, κα Σμιθ
Υρώ Γιολδάση: Παιδί
Παρασκευή Δαμάσκου: Χορός, Πουλτσινέλα, Παραμάνα, κα Μάρτιν
Δώρα Καλέση: Χορός, Γιαγιά, Αρλεκίνος, βασίλισσα Ελισάβετ, κα Καπουλέτου, Υπηρέτρια
Νικόλας Παπαευθυμίου: Ξανθίας, Ευρυπίδης, Αισχύλος, Κουκουρούκου, Ρωμαίος, κος Μάρτιν
Κωνσταντίνος Ρόδης: Διόνυσος, Πανταλόνε, Πατήρ Λαυρέντιος, Ιδιοκτήτης, κος Σμιθ      Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Στέφη Θεοδότου, Θεατροπαιδαγωγός, Σκηνοθέτις του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ», που είναι ένα καλλιτεχνικό συμβουλευτικό κέντρο που αγκαλιάζει όλη την οικογένεια. Βασικός άξονας αποτελεί η έκφραση και η επικοινωνία μέσα από την τέχνη. Όλα τα προγράμματα είναι βιωματικά και εμπεριέχουν το στοιχείο του παιχνιδιού. Ο συμμετέχων παίζοντας απελευθερώνεται, εξοικειώνεται με τον εαυτό του, εκφράζεται δημιουργικά και μαθααίνει να επικοινωνεί λειτουργικά και ουσιαστικά (Εσπερίδων 8,  Κ. Χαλάνδρι).
Κυριακή 26 Νοεμβρίου – 12:00 – 13:00 – Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 210 6728 043 – Είσοδος 6€ / άτομο, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@stekitoupaidiou.gr
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974

«Τουρλού-Τουρλού» στο Στέκι του Παιδιού

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου συνεχίζεται το ευφάνταστο εργαστήρι κατασκευών της σειράς «Τουρλού-Τουρλού» για παιδιά από 5 μέχρι 9 ετών, με ελεύθερη είσοδο.
Έλα να μάθεις, με την ευρηματική παιδαγωγό Σοφία Καπλάνη, να φτιάχνεις ανθρωπάκια από χαρτί, ξύλινα αεροπλανάκια, & ελικοπτεράκια, φωσφοριζέ αστέρια, άμαξες καουμπόηδων, κλπ. :
κατασκευές από ξύλο & χαρτί με απλά υλικά και πολύ φαντασία,
ξύλινα αεροπλανάκια, χάρτινα ελικόπτερα, ξύλινες μολυβοθήκες,
σουπλά, ζωάκια, τραπέζια, καρέκλες, φατσούλες, ακόμα και
σπίτια θα φτιάξουμε στα εργαστήρια.
Τα παιδιά χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους και δημιουργούν-με τη βοήθειά μας σε 5 διαφορετικά τραπέζια- τις κατασκευές τους. Όσα παιδιά συμμετέχουν στα εργαστήρια, 20 εργαστήρια των 50+ κατασκευών, θα συμμετάσχουν με 2 τουλάχιστον λαχνούς στη λαχειοφόρο κλήρωση του Δεκεμβρίου, με πρώτο λαχνό ένα τάμπλετ της Lenovo.
Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 17:30 – 19:30 (η ώρα προσέλευσης των παιδιών μπορεί να γίνει και μετά την ώρα έναρξης) – Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 210 6728 043
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974

 

«Γλυκία Συμφωνία» από το Θέατρο Γκότση

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στα Βριλήσσια παρουσιάζεται η «Γλυκειά Συμφωνία». Ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Βούκανου σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου με τις φωνές των Δημήτρη Πιατά, Θανάση Τσαλταμπάση, Σόλων Τσούνη και γνωστούς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές. Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη φορά, στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» τα Χριστούγεννα. Το μουσικό αυτό παραμύθι μας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό τοπίο στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος, την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωες της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας» θα δώσουμε μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους.
Με τις φωνές των: Δημήτρη Πιατά, Θανάσης Τσαλταμπάση, Άντα Αθανασοπούλου, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Μαρίλια Νομικού, Σόλων Τσούνη. Τραγουδούν: Άντα Αθανασοπούλου, Θανάσης Βούτσας, Μαριάννα Καλογεράκη, Πάνος Καμμένος, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Η ηχογράφηση έγινε στα studio του Μεγάρου Μουσικής
* Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 7€/κάρτες ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό: 5€. Προπώληση: 6€.
* Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων Γραφείο ΠΑΟΔΗΒ Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη.
Ώρες 09:00-15:00 – Τηλ. Επικ. 2108101510, 2108101511 – email kleistob@otenet.gr

 

«Ο Καραγκιόζης και ο καλικάντζαρος»

Ο Δήμος Διονύσου και η Δημοτική Κοινότητα Αγ. Στεφάνου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων διοργανώνουν σειρά παιδικών εκδηλώσεων για τους μικρούς μας φίλους.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο Καλικάντζαρος» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου (Ευ. Πεντζερίδη 3).
Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

«Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Ζάνης έρχεται ξανά στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός».
Λίγα λόγια για την παράσταση:
O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
Ο Πασάς αγανακτισμένος που οι υπάλληλοι του σεραγίου αναγκάζονται να παραμελούν τις εργασίες τους για να εξυπηρετούν τον αγράμματο κόσμο της περιοχής στις ανάγκες της αλληλογραφίας τους, αναθέτει στον Χατζηαβάτη να του βρει έναν γραμματικό. Αυτός θα του στείλει τον Καραγκιόζη, ο οποίος με ξεκαρδιστικό τρόπο θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Η συγκεκριμένη παράσταση γράφτηκε με σκοπό να  τονίσει την αξία της μόρφωσης.
Ανήκει πλέον στις κλασσικές παραστάσεις του ρεπερτορίου του θεάτρου σκιών.
Σήμερα έρχεται ανανεωμένη να χαρίσει στους μικρούς φίλους του Καραγκιόζη πολύ γέλιο και χαρά.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στον ΗΣΑΠ – Έναρξη: 12μμ – Είσοδος: 5 ευρώ – Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042 – Διάρκεια: 1 ώρα
απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 103 ετών!