Σαββατοκύριακο με τα παιδιά στα Βόρεια (1-3 Δεκεμβρίου)

Από παιδικές παραστάσεις και προβολές ταινιών μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων και παιδικές δραστηριότητες, το σαββατοκύριακο στα Βόρεια Προάστια είναι πλούσιο σε προτάσεις για να περάσουν καλά τα παιδιά.

 «Μάγια η μέλισσα» στη Βορέειο Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου

Στον Παιδικό Κινηματογράφο  για τη ψυχαγωγία των παιδιών αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Με ελεύθερη είσοδο για πέντε παιδικές κινηματογραφικές ταινίες, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν αγαπημένους ήρωες, που θα τους χαρίσουν αβίαστα το γέλιο. Ειδικότερα, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 17:00 θα προβληθεί η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Μάγια η Μέλισσα»Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 – 6147181 – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Βορέειος Βιβλιοθήκη, Στεφάνου Δραγούμη & Μιλτιάδου 30 Τηλ. 210 6147181 Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού.

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Νάσος το ελεφαντάκι: Το μακρύ ταξίδι»
στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» του Δήμου Χαλανδρίου και οι εκδόσεις Μamaya προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες στη παρουσίαση του βιβλίου της Βιβής Καββαδά «Νάσος το ελεφαντάκι: Το μακρύ ταξίδι» το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και το ώρα 11:30 πρωί στο χώρο της βιβλιοθήκης (Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος, τηλ. 210-6801654).

Παρέα με τον Νάσο το ελεφαντάκι και τα άλλα ζώα της ζούγκλας, θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε και θα εικονογραφήσουμε το δικό μας παραμύθι.

Δημιουργική απασχόληση – Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού στο «Πόλις»

Ο «Αστροβάτης» γεμίζει τα Σάββατα των παιδιών με ΓέλιοΔημιουργίες, Παιχνίδι, Πολιτισμό με την εκπαίδευση των συναισθημάτων μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής έκφρασης.  Εκπαιδευτικοί,Θεατρολόγοι και Ηθοποιοί δημιουργούν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεατρικές ομάδες για μικρούς, οι οποίες θα λειτουργούν κάθε Σάββατο. Μέσα από την ασφάλεια της ομάδας, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφραστούν σωματικά αλλά και συναισθηματικά, να γνωρίσουν τα όριά τους και να τα ξεπεράσουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν, να παίξουν, να μάθουν βασικές αρχές του θεάτρου, των τεχνών και τέλος, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση.

Δημιουργική Απασχόληση Θεατρική ομάδα παιδιών Δημοτικού 5-11 ετών, κάθε Σάββατο 12.00-13.30
Μία δημιουργική απασχόληση παιδιών, που βρίσκονται στο δημοτικό, με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές, θα αναπτύξουμε τη φαντασία μας και θα μπούμε κρυφά στον κόσμο των παραμυθιών, δημιουργώντας μία μαγική παράσταση.
Τα παιδιά θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν συμπεριφορές και αξίες, θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και θα υποστηρίξουν το ένα το άλλο. Με πολύ παιχνίδι, μουσική και γέλιο, στοιχεία απαραίτητα για παιδιά του δημοτικού, μέσα από τη θεατρική διαδικασία (κινησιολογικά ζεστάματα, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια), θα φτιάξουμε μαζί μία ομάδα που θα ταξιδεύει στους πιο απίστευτους προορισμούς με όχημα, τι άλλο; Τη φαντασία! Μέχρι το τέλος του Μάη, το πιο όμορφο ταξίδι μας θα έχει γίνει παράσταση! Τα παιδιά που συμμετέχουν ατις ομάδες μέσα από τη σημαντική παιδαγωγική αρχή -της αυτενέργειας-, εξελίσσουν τη δράση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, καθώς το καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας. Αυτή η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Τα παιδιά απολαμβάνουν, με ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από τη συμμετοχή και τη συνδημιουργία. Την επιμέλεια των Παιδαγωγικών, Πολιτιστικών και Θεατρικών Δημιουργιών έχει η Αντιγόνη Σταυροπούλου Παιδαγωγός πτυχιούχος Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Κρήτης και πτυχιούχος Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν” σε συνεργασία με τη Θεατρολόγο και πτυχιούχο Θεατρικής Σχολής “Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν”Βασιλίνα Κατερίνη καθώς και με έμπειρους Παιδαγωγούς, Θεατρολόγους και Ηθοποιούς.
* Ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών, αναδιαμορφώνονται οι ώρες συνάντησης.
** Οι Γονείς θα μπορούν να χρησιμοποίησουν τη Βιβλιοθήκη και τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης και δημιουργίας του “Αστροβάτη” ή να παρακολουθήσουν παράπλευρα Σεμινάρια που διεξάγονται στις διπλανές αίθουσες του “Πόλις”.
​(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 10€/Σάββατο ή 30€/μήνα)
Δηλώστε Απαραίτητα Συμμετοχή Online Εγγραφή: εδώ… polis.edu.gr
Περισσότερες Πληροφορίες – τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Πόλις – Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη – Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο – Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής – Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης, 14121 Ηράκλειο Αττικής – τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181

 

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 12:00-14:00
«Ιστορίες της Κουκουβάγιας» (φινλανδεζικο παραμύθι)
Golden Hall Playroom
 ( 2ος όροφος) – Είσοδος ελεύθερη
Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450

 

«Σάββατο στη Βιβλιοθήκη» στην Αγία Παρασκευή

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζει το πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη 2017-2018». Με έμφαση στο βιβλίο, την ανάγνωση και τις Βιβλιοθήκες, από τις αρχές Νοεμβρίου έως και τον Μάρτιο, στα παιδικά τμήματα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος Κοντόπευκου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις, και να συμμετέχουν σε βιβλιοπαιχνίδια και εργαστήρια για την ιστορία και την εξέλιξη του γραπτού λόγου. Όπως γνωρίζουμε η Αθήνα έχει ανακηρυχθεί για εφέτος παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου. Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, εικονογράφους, θεατρικές ομάδες, τα παιδιά φαντάζονται, διαβάζουν, παίζουν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν τις νέες περιπέτειες που τους περιμένουν στη βιβλιοθήκη.
Εφέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τη σύγχρονη ζωγραφική και στο Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο στις 11 το πρωί και απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών.
Είσοδος ελεύθερη
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ
.

Εκδηλώσεις για παιδιά στον «Ευριπίδη»

Το αστρικό χωριό της Κατερίνας Κρις – Εκδόσεις Πατάκη
Εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Ονειρεύεσαι τη θαλπωρή, τα δώρα, τα γλυκά, τα γέλια και τα χουχουλιάσματα των Χριστουγέννων αλλά είσαι λίγο κρυουλιάρης, οι χιονάνθρωποι σου τη σπάνε γιατί λιώνουν γρήγορα και βαριέσαι να ξεστολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Ε, λοιπόν, η συγγραφέας και εικονογράφος του Αστρικού Χωριού Κατερίνα Κρις μαζί με τον παιδαγωγό Δικαίο Χατζηπλή θα σου αποδείξουν πως Το Αστρικό Χωριό είναι το τέλειο μέρος για να κάνεις τα πιο φανταστικά -και χωρίς έξοδα- Χριστούγεννα! Σας περιμένουμε!

Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα – Εύη Παπαδοπούλου – Βασίλης Χρυσικόπουλος – Εκδόσεις Μάρτης

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00 
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)
Εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών
Παιδιά, σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό μέσα από την ευφάνταστη παρουσίαση του αιγιπτιολόγου Βασίλη Χρυσικόπουλου και τη διαδραστική αφήγηση της αρχαιολόγου Eύης Παπαδοπούλου! Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει παιχνίδι με τα ιερογλυφικά σύμβολα.

 

«Η Ποκαχόντας πάει στο τσίρκο»
Των Θανάση Αποστόλου και Ελευθερίας Αλεξοπούλου

Μια πρωτότυπη θεατρική παιδική παράσταση  με ήρωες την νεαρή Ποκαχόντας και έναν ταλαντούχο παλιάτσο. Ένας πρωτότυπος σχεδιασμός, Κωμωδίας, Παντομίμας, Ταχυδακτυλουργίας, Juggling, Χορού  και μουσικής τσίρκου αφήνουν τα παιδιά άλλοτε με το στόμα ανοικτό θαυμάζοντας τα όσα μαγικά κόλπα εξελίσσονται και άλλοτε τα κάνουν να ξεκαρδίζονται στο γέλιο με τις απίστευτες γκάφες του Παλιάτσου και της Ποκαχόντας.
Ένα ονειρικό ταξίδι διάρκειας 60 λεπτών  στο μαγικό και φανταστικό κόσμο ενός τσίρκου.
Το θέμα του  έργου  πραγματεύεται την στεναχώρια ενός μικρού κλόουν ο οποίος περιπλανιέται απεγνωσμένα από μέρος σε μέρος χωρίς να βρίσκει κοινό για  την παράσταση του. Απογοητευμένος βλέπει  το μικρό του τσίρκο να παραμένει κλειστό, ώσπου ξάφνου, από το πουθενά,  σαν σε όνειρο,  εμφανίζεται μπροστά του μια μικρή Ινδιάνα η οποία προσπαθεί να του χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία και να του διώξει την μελαγχολία, ταξιδεύοντας τον μέσα στους όμορφους χορούς, τις συνήθειες  και την κουλτούρα της δικής της φυλής.
Η παράστασή μας  προσκαλεί τα παιδιά στη χαρά της παρέας, στη δύναμη της φιλίας, την ελπίδα, την αισιοδοξία και την πίστη ότι τα όνειρά μας μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε!
Ωστόσο, οργανικό κομμάτι της παράστασης από την αρχή έως και το τέλος είναι τα πολλά και εντυπωσιακά μαγικά κόλπα σκηνής, ταχυδακτυλουργίες,  juggling με μπάλες, μαντήλια και κορίνες,  και χορός, πάντα με μουσική επένδυση εμπνευσμένη από κλασικά μουσικά κομμάτια του τσίρκου.
Μετά το τέλος της παράστασης πραγματοποιούνται μαγικά κόλπα με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4  μέχρι 12 ετών, αλλά και στο παιδί μέσα μας που δεν έχει ηλικία!
Συντελεστές της παράστασης:
Σενάριο: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελευθερία Αλεξοπούλου – Θανάσης Αποστόλου
Παίζουν: Ελευθερία Αλεξοπούλου ( Richi ) – Θανάσης Αποστόλου ( Sakito )
Κοστούμια: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Σκηνικά: Ελευθερία Αλεξοπούλου
Επιλογή μουσικής: Θανάσης Αποστόλου
Φωτογραφία: Χρήστος Βαρβαρέσος
Παραγωγή: Sakito and Richi fantasy – Υπηρεσίες Θεάματος (www.sakitoandrichifantasy.gr)

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο – Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου) – Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042.
Ημερομηνίες παραστάσεων: Για τρεις μόνον Κυριακές:  3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2017
Έναρξη: 12.00 μμ – Διάρκεια 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) – Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 € – Ανέργων 7 € (κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ)

«Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» στο Στέκι του Παιδιού

Αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, φιλοξενούμε στο «Στέκι του Παιδιού» την παιδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση της θεατρικής ομάδας «Κάλτσες Ριγέ», «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη». 
Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου…
Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα!! Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας κηπουρός ονείρων και άλλοι χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη και διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, που μας φανερώνει πως όσα πράγματα κι αν νομίζουμε ότι μας χωρίζουν από τους άλλους, κατά βάθος είμαστε όλοι πλασμένοι από το ίδιο υλικό… Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου (εκδόσεις Μεταίχμιο) σε διασκευή σεναρίου από τις Κάλτσες Ριγέ και σκηνοθεσία Νίκου Τσεργά.
Παίζουν: Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου, Νίκος Σάτλας, Μαύρα Χατζηδημητρίου (Αίθουσα Θεάτρου του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού).
Διάρκεια 45′(για παιδιά 4-10 χρόνων) με εισιτήριο 4 ευρώ/άτομο.
Κλείνετε θέσεις για την παράσταση στο: stekitoupaidiou@gmail.com γράφοντας μας ένα όνομα, και πόσες θέσεις θέλετε να σας κρατήσουμε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με θέμα «Ζουν κάτω από τη γη!»

Σαν αρχιτέκτονες καλοί σκάβουν κάτω από τη γη!
Στοές, κρυψώνες μυστικές κάτω από το χώμα είναι πολλές!
Ελάτε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, για να γνωρίσετε τα ζώα που ζουν… μέσα στο έδαφος, σε δύο διαφορετικά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα: «Ζουν κάτω από τη γη», για παιδιά 4-8 ετών και πολύ μικρά παιδιά 2-4 ετών! Το κάθε Εργαστήριο θα γίνει δύο φορές στις 11:00 και στις 12:30.

Ώρες έναρξης: 11:00 π.μ. και 12:30 μ.μ. – Διάρκεια: 1 ώρα Ηλικίες:
Ηλικία: Παιδιά 4-8 ετών και 2-4 ετών.
Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.
Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τα παραμύθια του σχολειού -μία μουσικοθεατρική παράσταση στο Babel

Κόκκινη κλωστή δεμένη και το παραμύθι αρχίζει!

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ. ο Πυρήνας Τέχνης Babel φιλοξενεί μία μουσικοθεατρική αφήγηση με παραμύθια από το ανθολόγιο της Α’ & Β’ Τάξης Δημοτικού.
BABEL Πυρήνας Τέχνης – Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι – Eπικοινωνία/Πληροφορίες: 215/52.52.982 – Διάρκεια: 1 ώρα –  Είσοδος: 6€ (με ρόφημα)