Σαββατοκύριακο με τα παιδιά στα Βόρεια Προάστια

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για ένα χαρούμενο παιδικό Σ/Κ.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.

Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!

Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.

Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: Από 16/09 έως και 30/12/2017 – Κάθε Σάββατο 12:00-14:00 – Χώρος διεξαγωγής: Golden Hall Playroom ( 2ος όροφος) – Είσοδος ελεύθερη – Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450.

Παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων στον Ευριπίδη

Παρουσίαση του βιβλίου «Πίκο και Λόλα» – Λίνα Σωτηροπούλου – Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310, 2ος όροφος, παιδικό τμήμα)
Εκδήλωση για παιδιά από 3 ετών
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 12.00


Ο Πίκο και η Λόλα είναι δυο φίλοι κολλητοί, πάρτι ετοιμάζουν, κανονίζουν εκδρομή, όνειρα κάνουν συνεχώς, περνάνε ωραία. Γι’ αυτό ελάτε και εσείς μαζί παρέα και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα χαμόγελο και την καλή τη διάθεσή σας. Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα είναι εκεί, για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας!

«Μια μέρα στο μουσείο & Δεν πάω σχολείο!» – Μαριλίτα Χατζημποντόζη – Εκδόσεις Ψυχογιός
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)
Εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 12.00

 

Ο Λέανδρος δεν θέλει να πάει στο σχολείο και ο Φειδίας δεν έχει πολλή όρεξη για επίσκεψη στο μουσείο… Ελάτε να ακούσετε δύο έξυπνες ιστορίες που θα βοηθήσουν τους μικρούς φίλους να προσαρμοστούν και να αγαπήσουν το σχολείο και να μάθουν σημαντικά πράγματα για τα μουσεία!

 

 

 

 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου

«Ζουν στα γλυκά νερά» στο Μουσείο Γουλανδρή

Μες τα νερά τσαλαβουτούν τρέχουν και χοροπηδούν !
Είναι τα ζώα του γλυκού νερού και στις λίμνες και τα ποτάμια κολυμπούν !
Βάτραχοι και κουνούπια , πάπιες και ερωδιοί κρύβονται στο Μουσείο όλοι μαζί !

Ελάτε να γνωρίσετε τα ζώα του γλυκού νερού, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας τις Κυριακές του Οκτωβρίου.
Ώρες έναρξης: 11.00 π.μ. & 12.30 μ.μ. Διάρκεια: 1 ώρα. Ηλικίες: από 4 – 8 ετών. Εισιτήρια: 6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά (η συμμετοχή στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Μουσείου). Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το Εργαστήριο αυτό βασίζεται στο «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ» που διατίθεται στο Πωλητήριο του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Χώρος:Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά – Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870 – Fax : 210 8080674 – Email:goul@gnhm.gr.

 

«Ο Καραγκιόζης Αστροναύτης» στο Στέκι του Παιδιού

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο ξυπόλυτος και αγαθός ήρωας μικρών και μεγάλων ετοιμάζεται μαζί με όλη την παρέα του να κατακτήσει το… φεγγάρι.
Τι θα συμβεί όταν ο Καραγκιόζης και ο Μπαρμπά Γιώργος αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Φεγγάρι;
Για μια ακόμη φορά ο Σωκράτης Κοτσορές του Θεάτρου Σκιών θα είναι πίσω από τον μπερντέ του Καραγκιόζη. Δώρο σε κάθε παιδί,μια χαρτοκοπτική φιγούρα που θα μπορεί να τη χρωματίσει και να παίζει τις δικές του παραστάσεις.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:00 – 13:00 (για παιδιά από 3 χρόνων και πάνω)
στην Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας,Νέο Ψυχικό. Τηλ.: 210 6728 043 – Εισιτήριο: 4€. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@stekitoupaidiou.gr
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-2979.