Σαββατοκύριακο με το παιδί στα Βόρεια (12-14 Ιανουαρίου)

Θεατρικά εργαστήρια στο Στέκι του Παιδιού στο Ψυχικό 

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου το Στέκι του Παιδιού στο Ν. Ψυχικό διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια με κράτηση θέσης. 

10:00-12:00   Θεατρικές παιδικές Ομάδες  «Στέκι»

Οι 2 παιδικές θεατρικές ομάδες στην 1η συνάντηση της χρονιάς με την Θεατροπαιδαγωγό Στέφη Θεοδότου. Με πρόβες και πολύ θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά που χωρίζονται ηλικιακά σε 2 υπό-ομάδες θα δημιουργήσουν και θα ανεβάσουν στο τέλος της χρονιάς, το δικό τους μοναδικό έργο.

12:00-14:00   Εργαστήρι κατασκευών «Τουρλού-τουρλού»*

Ένα Εργαστήρι ευφάνταστων κατασκευών.  Αεροπλάνα από ξυλάκια παγωτού, ελικόπτερα, κουτιά και καρέκλες, τραπέζια και ζωάκια, θα μάθουμε να φτιάχνουμε. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες για παιδιά 6-8 ετών & 8-10 ετών με την παιδαγωγό Σοφία Καπλάνη.

17:00-18:00  «Παιχνικονομικά» (Καινοτόμο πρόγραμμα σε 3 συνέχειες στις 13,20,27/1 ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Δημοτικού).

Μέσα από τις ιστορίες του Mr Chip, του «διάσημου ρομπότ- οικονομολόγου», τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές οικονομικές έννοιες και με διασκεδαστικό τρόπο θα αναγνωρίσουν τις «οικονομικές στιγμές» της καθημερινότητάς τους. Με την εκπαιδευτικό Γεωργία Παπαλεβέντη.

18:00 -20:15 «Τα χρώματα της Κορίννας»  (Εργαστήρι σε 3 συνέχειες 13,20,27/1)

Εργαστήρι Ζωγραφικής χωρισμένο σε κύκλους και ενότητες με την εικαστικό Κορίννα Κώσταινα. Στην 1η ενότητα τα παιδιά θα αποδώσουν ζωγραφίζοντας, εικόνες που τα ταξιδεύουν σ’έναν ονειρόκοσμο ακούγοντας παραμύθια.
Για παιδιά 3- 5 ½ ετών και 6-8 χρονών.

Σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Λαχειοφόρος κλήρωση στις 27/12 με δώρα- έκπληξη για 3 από τους συμμετέχοντες.
Πληροφορίες : 6945-297974
Η Φόρμα εγγραφής στέλνεται ηλεκτρονικά από το stekitoupaidiou@gmail.com

Το «Στέκι του Παιδιού» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με την αιγίδα του Ο.Κ.Α.Π.Α για παιδιά 3- 13 χρόνων . Οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα κάθε Σαββατοκύριακο στην Αίθουσα  Πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου και Μπουμπουλίνας.
web blog : www.tostekitoupaidiou.blogspot.com

Η θεατρική ομάδα Τόπι στο Golden Hall

Η θεατρική ομάδα Τόπι σε συνεργασία με το Golden Hall παρουσιάζουν μια σειρά από εκδηλώσεις με κέντρο το παιδί. Με σύνθημα “Ελάτε να γίνουμε παιδιά παίζοντας με τα παιδιά” κάθε Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 πραγματοποιείται το θεατρικό εργαστήρι/θεατρικό παιχνίδι στο Golden Hall Playroom στον 2ο όροφο.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Golden Hall Playroom, 2ο όροφος, ωράριο 14:00 – 16:00
Επιπλέον, από τις 16.00 μέχρις τις 18.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε στη Θεατρική Σκηνή του Golden Hall στον 1ο όροφο τις θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις της ομάδας Τόπι που βοηθούν στην εξέλιξη των παιδιών και οι οποίες θα εναλλάσσονται ανά βδομάδα:
13 Ιανουαρίου: «Στην καρδιά των μύθων» Ιστορίες Ελληνικής μυθολογίας
Ένας βασιλιάς που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, ένας ήρωας με μαγευτική φωνή που ταξιδεύει στα έγκατα της γης για να βρει την αγαπημένη του και πολλοί άλλοι ήρωες της Μυθολογίας συναντιούνται στην ολοκαίνουρια παράσταση της ομάδας ΤΟΠΙ, «Παίζοντας με τους μύθους». Ιστορίες που μιλούν για την αλληλεγγύη, τον έρωτα, τον αγώνα αλλά και για την απληστία, τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό. Μια παράσταση διαδραστική, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και κέφι για τα παιδιά – για όλα τα παιδιά

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Διασκευή: Δημήτρης Πλειώνης – Ομάδα Τόπι
Ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Έλλη Χατζείπιδου, Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνικά- κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη, Ελένη Στρούλια
Εργαστήρια/Θεατρικό παιχνίδι: Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημήτρης Πλειώνης, Γιούλη Καρναχωρίτη

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίων: Golden Hall Playroom, 2ος όροφος – Ωράριο (κάθε Σάββατο): 14.00-16.00.
Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: Θεατρική Σκηνή Vodafone Family Stories, 1ος όροφος – Ωράριο (κάθε Σάββατο): 16.00-18.00. 

 

Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια; στο Golden Hall

Ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στην μαγική τέχνη της εικονογράφησης μέσα από τρόπο άμεσο και δημιουργικό, μέσα από απλά βήματα και παραδείγματα.
Ήδη περισσότερα από 300 παιδιά έχουν επισκεφτεί το εργαστήρι εικονογράφησης και έχουν αφήσει …κυριολεκτικά και μεταφορικά το αποτύπωμά τους σε αυτό!
Ο Γιώργος επιλέγει ένα διαφορετικό παραμύθι κάθε φορά ως θέμα του εργαστηρίου. Συνήθως κλασσικό ή παραδοσιακό. Επιλέγει ιστορίες με ήρωες διαχρονικούς και αγαπημένους. Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο αυτής της μοναδικής τέχνης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα στην αρχή σχεδιάζει μαζί με τους …μικρούς εικονογράφους τη μορφή των ηρώων ή των αντικειμένων από τα παραμύθια που επιλέγει.
Τα παιδιά με τη σειρά τους προτείνουν και τις δικές τους δημιουργικές ιδέες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου. Το εργαστήριο επισκέπτονται παιδιά διαφορετικής ηλικίας, είναι ανοιχτό σε όλους και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 12:00-14:00
Η Αλεπού και το Κοράκι
Golden Hall Playroom
 ( 2ος όροφος) – Είσοδος ελεύθερη
Golden Hall, Λ.Κηφισίας 37Α 15123 Μαρούσι – Τηλ: 30 210 6803450

Ο Δον Κιχώτης στο Ιδιόμελο

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» παρουσίαζει την παράσταση «Ο Δον Κιχώτης», βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ο φτωχός άρχοντας Αλόνσο Κιχάδα πιστεύει πως είναι ιππότης, έχοντας διαβάσει πολλά ιπποτικά μυθιστορήματα. Έτσι η φαντασία του γίνεται πραγματικότητα. Ζει τη δική του ζωή μέσα από ιππότες, μάγους και γίγαντες. Αλλάζει τ΄ όνομά του σε Δον Κιχώτη και μαζί με το κοκαλιάρικο άλογό του Ροσινάντη  και τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα ζουν απίστευτες περιπέτειες, έχοντας πάντα στη σκέψη του τη Δέσποινα των λογισμών του, την όμορφη Δουλτσινέα.
Φαντασία, πραγματικότητα, δικαιοσύνη, ρομαντισμός υπάρχουν πίσω από μια σκουριασμένη πανοπλία, ένα παμπάλαιο κοντάρι και μια κακοφτιαγμένη περικεφαλαία.

Αφήγηση-Στίχοι τραγουδιών: Σμαράγδα Αποστολάτου
Μουσική: Χρήστος Κόκκινος
Διάρκεια Παράστασης: 60΄
Ώρα: 19.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «Μύθος» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε κλασική κιθάρα και φωνητική στο «Απολλώνιο Ωδείο» και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αρχαίου δράματος στο «Θέατρο των Αλλαγών» και έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις για παιδικό και ενήλικο κοινό με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης. Έχει εκπαιδευτεί στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από τον Χρήστο Αυτσίδη και το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» και συνδυάζει την αφήγηση με την κούκλα. Σπούδασε διατροφολογία στην Αθήνα και εργάστηκε σε υπηρεσίες πρόνοιας και σε παιδικές κατασκηνώσεις ως διατροφολόγος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.Σπούδασε κλασική&μοντέρνα κιθάρα με τον Δημήτρη Παπουτσόγλου.Παρακολούθησε σεμινάρια για μοντέρνα και ηλεκτρική κιθάρα,μαθήματα ηλεκτρονικής μουσικής στο South-eastern College& στο Ι.Ε.Μ.Α(Ινστιτούτο Ερευνών Μουσικής&Ακουστικής).Εργάστηκε στο Κ.Σ.Υ.Μ.Ε (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας)με αντικείμενο εφαρμογές της πληροφορικής σε θέματα μουσικής και ήχου.Εμφανίστηκε πολλές φορές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο σε συναυλίες σε Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα. Το 1991 συμμετείχε μαζί με τον Δ.Παπουτσόγλου στο 9ο Φεστιβάλ Τέχνης στην Λαική Δημοκρατία της Κορέας,όπου απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης.Παρουσίασε αφιερώματα-συναυλίες σε μεγάλους συνθέτες(Λοίζος, Γκάτσος, Ζαμπέτας, Ελευθερίου κ.α). Υπήρξε μέλος της Μαντολινάτας Εξαρχείων-Νεαπόλεως’’Ο Διονύσιος Λαυράνγκάς’’δίνοντας πολλές συναυλίες.Έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ροκ μπάντας GapGeneration,της σουίνγκ μπάντας Swing Generis και της ροκαμπίλι μπάντας The Fire Rings.Από το 1999 είναι μουσικός στο Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με θέμα «Ζώα που ζουν στο κρύο»

Έχετε παρατηρήσει πόσο ήσυχα είναι όλα στη φύση, όταν κάνει κρύο,  χιονίζει και μοιάζει να μην υπάρχει ζωή;
Κι’ όμως! Υπάρχουν πολλά ζώα που αντέχουν να ζουν στο κρύο  των ψηλών βουνών, της παγωμένης στέπας και των Πόλων.
Τα ζώα αυτά μπορούν να ανακαλύψουν, φέτος, oι μικροί μας φίλοι, με τους γονείς τους
στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Τα μικρά παιδιά 2-4 ετών θα γνωρίσουν μερικά από τα ζώα του κρύου, θα παίξουν και θα ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας!

Πρωταγωνιστής του Εργαστηρίου είναι ο Πιγκουίνος.
Παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, ελάτε να  κάνουμε μαζί ένα ταξίδι στη Χώρα των Πάγων
και να γνωρίσουμε τα ζώα που ζουν εκεί, μέσα από την ιστορία
5 ευρηματικών πιγκουίνων!
Ώρες  έναρξης: 11:00 & 12:30
Διάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες: 2 έως 4 ετών
Εισιτήριο: 6 € για τους  ενήλικες, 4 € για τα παιδιά

(Η συμμετοχή στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης περιλαμβάνεται  στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο).
Σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 30 παιδιά. Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.