Σαββατοκύριακο με το παιδί στα Βόρεια Προάστια

Κουκλοθέατρο, παραμύθια, ζώα, και πολλά άλλα περιμένουν τα παιδιά και τους γονείς τους στα Βόρεια Προάστια αυτό το Σαββατοκύριακο!

«Κλωστή απ’ το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο» στο «Ιδιόμελο»

«Κλωστή απ΄ το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο» υφαίνουν τα παραμύθια που θα αφηγηθεί η Καλλιόπη Λιαδή, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 20:30. Η αφήγηση απευθύνεται σε ενήλικες και νέους ανθρώπους άνω των 12, και θα πραγματοποιηθεί σε ένα όμορφο νεοκλασικό αρχοντικό, τον ζεστό και φιλικό Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι. Συμμετέχει ο εξαιρετικός μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος που συνοδεύει την αφήγηση με ινδικούς αυλούς, φλάουτο και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική. Παραμύθια με φεγγάρια, ήλιο και σκοτάδι, που τα φωτίζει, άλλοτε, ένα φως αμυδρό ή γλυκό, άλλοτε έντονο, καθαρό ή λυτρωτικό, μας ταξιδεύουν σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στη μέση του πελάγου και στο βυθό της θάλασσας. Οι ήρωές τους, μέσα από τις περιπέτειές τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι φωτεινό, πνευματικού αναστοχασμού, προσωπικής αποκάλυψης και ανακάλυψης και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε.
Η αφήγηση απευθύνεται σε ενήλικες, σε παιδιά από 12 ετών και άνω και έφηβους.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, Πληροφορίες – κρατήσεις Ιδιόμελο: 210 681 7042, Πληροφορίες για την αφήγηση: 6982 382 667, Διάρκεια: 70 λεπτά, Είσοδος: 7 ευρώ (H τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ), Μειωμένο εισιτήριο φοιτητικό/ανέργων (με επίδειξη κάρτας): 5 ευρώ.

 

Η θεατρική ομάδα Τόπι στο Golden Hall

Η θεατρική ομάδα Τόπι σε συνεργασία με το Golden Hall παρουσιάζουν μια σειρά από εκδηλώσεις με κέντρο το παιδί. Με σύνθημα “Ελάτε να γίνουμε παιδιά παίζοντας με τα παιδιά” κάθε Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 18.00, θεατρικά εργαστήρια/ σκηνογραφίας, θεατρικά παιχνίδια και στο τέλος διαδραστικές παραστάσεις της ομάδας Τόπι!

Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: Θεατρική Σκηνή Golden Hall, 1ος όροφος
Ωράριο (Σάββατα): 16.00-18.00

21 Οκτωβρίου: «ΑΙΣΩΠΟΣ – ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΚΡΙΜ= ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Τι κοινό έχει ο μεγαλύτερος Έλληνας μυθοποιός με τους διασημότερους Ευρωπαίους παραμυθάδες; Πώς μπορούν να προσεγγίσουν το ίδιο θέμα παραμύθια και μύθοι; Μοιάζουν, διαφέρουν, αλληλοσυμπληρώνονται; Tί μας βοηθάει να μεγαλώσουμε, τι μας βάζει τρικλοποδιά;
Συνδυάζοντας ευφάνταστα σε μια πρωτότυπη παράσταση παραμύθια των Αδερφών Γκριμ και Μύθους του Αισώπου, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για πολλά απ ‘αυτά που δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά. Απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση, βία. Αλλά όχι μόνο. Μιλούν και για τα εφόδια που πρέπει να έχουν στο δρόμο προς την ενηλικίωση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Αγάπη, αλληλεγγύη, αποδοχή, γενναιοδωρία, πίστη στον εαυτό τους. Σ’αυτή τη γεμάτη κίνηση, ήχους και μουσική παράσταση τα παιδιά δεν είναι μόνο θεατές! Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται, εκφράζονται, προτείνουν, δημιουργούν.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης – Διασκευή: Δημήτρης Πλειώνης – Ομάδα Τόπι
Ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημοσθένης Φίλιππας, ΈλληΧατζείπιδου, Δημήτρης Πλειώνης – Σκηνικά- κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη, Ελένη Στρούλια – Εργαστήρια / Θεατρικό παιχνίδι: Μαρίνα Πανηγυράκη, Δημήτρης Πλειώνης, Γιούλη Καρναχωρίτη.

Χώρος διεξαγωγής θεατρικών εργαστηρίων & θεατρικού παιχνιδιού: Golden Hall Playroom, 2ος όροφος  www.paidikotheatrotopi.gr

 Παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων στον «Ευριπίδη»

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 12.00
Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση – Θοδωρής Παπαϊωάννου – Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Εκδήλωση για παιδιά από 6 ετών!
Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310, 2ος όροφος)
Τι είναι αυτό που ψάχνει μανιωδώς ο εφευρέτης Μάξιμος Φλου; Μήπως ο αυτόματος κόφτης για τα κολοκυθάκια; Μήπως το ποτήρι που γεμίζει μόνο ως τη μέση; Ο Μέρφι, ο σκύλος του, ανεβοκατεβαίνει στο εργαστήριο καθώς ακούει συνεχώς περίεργους θορύβους: «Ωχ! Όχι πάλι! Το βρήκε τελικά;». Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα σε μια απολαυστική μουσική διαδραστική παρουσίαση με τον βραβευμένο Θοδωρή Παπαϊωάννου!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 12.00
Το κουτί του Σιλάν – Άλκηστη Χαλικιά – Ντανιέλα Σταματιάδη – Εκδόσεις Ίκαρος
Εκδήλωση για παιδιά από 6 ετών! 
Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)
Ένα μοναδικό παραμύθι που προσεγγίζει το προσφυγικό, ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα από δύο βραβευμένες δημιουργούς! Ελάτε να γνωρίσετε τον Σιλάν και να μάθετε τι έχει καλά φυλαγμένο στο κουτί του!

 

«Μικροί Βιβλιοφάγοι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης προσκαλεί τα παιδιά 5 – 9 ετών στη δημοτική βιβλιοθήκη. Στην εποχή της τεχνολογίας, που απομακρύνει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης «Μικροί Βιβλιοφάγοι» ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:
  • να μπουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου,
  • να συναντήσουν διάφορους ήρωες και να ταυτιστούν μαζί τους,
  • να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα και να μιλήσουν γι’ αυτά,
  • να συμμετέχουν σε ευχάριστες δραστηριότητες και χειροτεχνίες

Αν τα παιδιά σας αγαπούν την παρέα, τη συζήτηση, τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και εσείς επιθυμείτε να αγαπήσουν και το βιβλίο, η συγγραφέας Ζέφη Συρίβλη τα περιμένει στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης  «Μικροί Βιβλιοφάγοι», στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού, Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 13:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6724307 ή στο email:  vivliops@otenet.gr
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνη Λεσχών Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης, κα Φωτεινή Βασιλάκη

 

Εργαστήρι Χορού για «Καρυοθραύστη» στο Στέκι του Παιδιού

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου συνεχίζεται το 2ο Workshop Χορού σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Patricia Storelli. Έλα να νιώσεις την μαγεία του χορού! Το «Στέκι του Παιδιού» λειτουργεί για 2η χρονιά ένα δωρεάν χορευτικό workshop για παιδιά, χορευτές και ενήλικες τον Οκτώβριο, Νοέμβριο & Δεκέμβριο και όσα παιδιά συμμετάσχουν στο εργαστήρι θα παρουσιάσουν στις 17 & 18 Δεκεμβρίου την παράσταση «Καρυοθραύστης» του P.I. Tchaikovsky. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η δασκάλα μπαλέτου Patricia Storelli, καθηγήτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Λονδίνου R.A.D και συμμετέχει ο Taylor Kindred από το Ajkun Ballet της Νέας Υόρκης.
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 12:00 μ.μ. – 14:15 & 18:00 – 21:00, Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6728 043
Αίτηση ενδιαφέροντος μέσω e-mail στο stekitoupaidiou@gmail.com.
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974

 

Μουσείο Γουλανδρή: Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης με θέμα: “Zούν στα Γλυκά Νερά”!

Μες τα νερά τσαλαβουτούν τρέχουν και χοροπηδούν!
Είναι τα ζώα του γλυκού νερού και στις λίμνες και τα ποτάμια κολυμπούν!
Βάτραχοι και κουνούπια , πάπιες και ερωδιοί κρύβονται στο Μουσείο όλοι μαζί!Ελάτε να γνωρίσετε τα ζώα του γλυκού νερού, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου!

Το Εργαστήριο αυτό βασίζεται στο «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ». Όποια οικογένεια συμμετέχει στο Εργαστήριο δικαιούται εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά του βιβλίου από το Πωλητήριο του Κέντρου ΓΑΙΑ. 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870, E-mail: goul@gnhm.gr
Ώρες έναρξης: 11.00 πμ & 12.30 μμ Διάρκεια: 1 ώρα Ηλικίες: από 4 – 8 ετών.
Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

«Μαμά μου, ΜΟΥ» στο Στέκι του Παιδιού

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας διασκευάζει την «Βασίλισσα των Φιλιών» της Κρίστιν Άρτσεν (Εκδ. Πατάκη), σε μια τρυφερή παράσταση για παιδιά 2-6 ετών &  μαμάδες! Μια τρυφερή και ευφάνταστη παράσταση που πραγματεύεται την αναγκαιότητα αποχωρισμού του παιδιού από την μαμά ώστε εκείνη να μπορεί να εργαστεί, παρά την ιδιαίτερη ανάγκη του παιδιού για αποκλειστικότητα στην Μαμά του. Μετά την παράσταση ακολουθεί 15λεπτο εργαστήριο με τεχνικές play therapy, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική. Παιδιά και γονείς προσεγγίζουν  τα συναισθήματα τους βιωματικά μέσα από παιχνίδι. Είναι η 1η φορά που το “ΣΤΕΚΙ”, παρουσιάζει το πιο αξιόλογο Θέατρο Κούκλας της χώρας. Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (ESNAM). Εργάζεται με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα με συνδυασμό δράσης, ηθοποιού και κούκλας, θεάτρου και χορού για παιδιά και ενήλικες. Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 – 12:45, Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Ν. Ψυχικό. Τηλ.: 210 6728 043, Είσοδος: 5 Ευρώ (απαραίτητη η κράτηση θέσης στο stekitoupaidiou@gmail.com)
Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος «Στέκι του Παιδιού», κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974