«Σιωπηλός Μάρτυρας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγ.Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8μμ στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1 & Γραβιάς, την ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Σιωπηλός Μάρτυρας».
Λίγα λόγια για την ταινία:
To 2006 η Φυλακή Τρικάλων κλείνει ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας. Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σ’ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ιστορικό συγκρότημα της φυλακής; Ποια θα είναι η νέα χρήση του; Μία απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει το καίριο ερώτημα της διαχείρισης της ιστορικής μνήμης.
Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας και το βραβείο μουσικής στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι ιδρυτικό μέλος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ.Παρασκευής.
Την ταινία θα παρουσιάσουν ο σκηνοθέτης και ο Αναπλ.Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Χρήστος Δερμεντζόπουλος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.