Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την βραβευμένη ταινία του Τώνη Λυκουρέση «Σκλάβοι στα δεσμά τους» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Πέτρινο κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ. Κώτσης”, Σπάρτης 1 & Γραβιάς, Αγ. Παρασκευή.
Η ταινία έχει τιμηθεί με 10 κρατικά βραβεία, μεταξύ αυτών Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Μυθοπλασίας.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Γιάννης Φέρτης (βραβείο α’ ανδρ. ρόλου), Δήμητρα Ματσούκα (βραβείο β’γυν. ρόλου), Χρήστος Λούλης (βραβείο β’ανδρ. ρόλου), Αιμιλία Βαλσάμη, Ακης Σακελλαρίου, Ειρήνη Ιγγλέση, Ρηνιώ Κυριαζή, Κων/νος Παπαχρόνης, Λένα Παπαληγούρα κ.α.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας, σκηνοθέτη κ. Τώνη Λυκουρέση και την σκηνοθέτρια κ. Βίκυ Πεζίρη, ιδρυτικό μέλος της Κινημ/κής Λέσχης Αγ. Παρασκευή.

Η ταινία είναι βασισμένη στον ομώνυμο συγγραφικό επίλογο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του συγγραφέα.
Κέρκυρα, αρχή του 20ου αιώνα. Μέσα από την ένταση των ερωτικών σχέσεων και τα πάθη που αυτές προκαλούν, με επίκεντρο την αρχοντική οικογένεια των Οφιομάχων αναπτύσσεται η δραματική πτώση της αριστοκρατικής τάξης στα Ιόνια νησιά και παράλληλα η άνοδος της νέας αστικής τάξης του ελληνικού κράτους.
Πρόκειται για μια ταινία που μιλά για ανθρώπους που χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα στην ψευδαίσθηση του εαυτού τους, ενώ παράλληλα θίγει κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν μέχρι σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά.

Κινημ/φική Λέσχη Αγ.Παρασκευής
e-mail : CineClubsanta@gmail.com
Facebook : Κινηματογραφική Λέσχη Αγ.Παρασκευής Αττικής