Συναυλία-αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό στην Αγία Παρασκευή

Συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Άγγελο Σικελιανό, με τίτλο «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και μουσική Σπύρου Αρσένη, διοργανώνουν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου – ΠΑΟΔΑΠ την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 20:00 στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7).

Ο Σπύρος Αρσένης, που υπήρξε επιτυχημένος δήμαρχος και ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Ιθάκης, αφήνει το ομηρικό νησί και έρχεται να μοιραστεί τη μουσική του μαζί μας σε μια συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια σε στίχους των Μιχάλη Γκανά, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Νίκου Μοσχοβάκου και Γιάννη Κορίδη. Μεταξύ των μελοποιημένων ποιημάτων του Σικελιανού περιλαμβάνεται και το «Ηχήστε οι σάλπιγγες» που απήγγειλε ο ποιητής ως Επικήδειο Λόγο στην κηδεία του Κωστή Παλαμά (28 Φεβρουαρίου 1943).

Ερμηνεύουν οι Έλσα Αφεντάκη, Χριστίνα Καρύδη και Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με τη συνοδεία της μουσικής παρέας «Δημοδόκος» με τους Χρήστο Κουμούση, που έχει κάνει και την ενορχήστρωση, στο πιάνο, Στέλιο Κατσατσίδη στο ακορντεόν, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη

στην κιθάρα και τον Σολίστ Γιώργο Ξενοκώστα στο Μπουζούκι.Στην είσοδο του θεάτρου, που θα είναι ελεύθερη, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. λάδι, όσπρια, γάλα, κ.ά.) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.