Συναυλία κλασικής μουσικής από το Young Masters Ensemble στην Κηφισιά

O Σύλλογος “Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς” έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 την ορχήστρα YoungMasters Ensemble”, ένα μουσικό σύνολο 15 νέων μουσικών από τη Βιέννη στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Οι δεκαπέντε συμμετέχοντες σχηματίζουν το Young Masters Ensemle, ορχήστρα δωματίου που παίζει πάντα χωρίς μαέστρο και στην οποία οι μουσικοί παίζουν διαδοχικά σόλο.

Το πρόγραμμα Young Masters” για ταλαντούχους νέους μουσικούς  είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J. S. Bach, επίσης της Βιέννης.

Η εν λόγω ορχήστρα περιόδευσε στην Αμερική λίγο πριν επισκεφθεί φέτος για πρώτη φορά  την Ελλάδα και συνεχίσει τους μουσικούς περιπάτους της στην Ασία το 2018.

Στην Βιέννη, η ορχήστρα έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες όπως τη Golden Hall της Musikverein και τη Schuberτ Saal, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως Κiwanis, Lions club και σε πολλά φεστιβάλ.

Tο σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός οφείλεται στην προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Κηφισιώτη πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος εργάζεται στην Βιέννη και κατάφερε φέτος να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program».

Στόχος αυτού του προγράμματος, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και την Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S.Bach Musikschule Wien» στην οποία διδάσκει ο Χρήστος Μαράντος, είναι η στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση projects, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

To αποτέλεσμα του “Young Masters Program” είναι η ορχήστρα που αποτελείται από 15 νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας μεταξύ 15 και 19, η οποία θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικά απαιτητικό πρόγραμμα κλασικών έργων σε μία σειρά συναυλιών σε ιδιαίτερα επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Η συναυλία στην Κηφισιά τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην  Αθήνα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Δήμου Κηφισιάς, του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J. S. Bach, επίσης της Βιέννης.

Έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το εγχείρημα – η περιοδεία αυτή στην Ελλάδα – πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά, ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Μουσικής και των Παραστατικών Τεχνών Βιέννης που γιορτάζει φέτος 200 χρόνια από την ίδρυσή του, όπως επίσης για την Ευαγγελική Εκκλησία η οποία γιορτάζει 500 χρόνια θρησκευτικής μεταρρύθμισης, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους δύο αυστριακούς θεσμούς – μέσω της διαχρονικής αξίας της κλασικής μουσικής – στην Ελλάδα, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η περιοδεία ξεκινά από την Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Ακολουθεί η συναυλία στην Αγριά Βόλου στις 5 Αυγούστου και στην συνέχεια η ορχήστρα θα παίξει στη Θάσο, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Πειραιά, την Κηφισιά και στο φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στην Σαντορίνη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.