«Τα παιδία βρέχει» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Για επιλεγμένα Σάββατα το πετυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας για παιδιά με τίτλο “Τα Παιδία Βρέχει”, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί στην Πεντέλη στο μεγάλο θόλο του 16 τόνων τηλεσκοπίου Newall! Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία σε ένα απολύτως διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μάθουν για τον ήλιο – το αστέρι της ζωής, τον κύκλο του νερού, τη δημιουργία των νεφών, το ουράνιο τόξο, τις εποχές, τις καταιγίδες και τους κεραυνούς, το χιόνι, το χαλάζι και τον άνεμο. Όλα αυτά μέσα από πειράματα και επιδείξεις, στα οποία συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά και γιατί όχι…και οι γονείς τους!!!

Στο τέλος του προγράμματος, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, κατασκευάζονται δύο μοντέλα μετεωρολογικών μπαλονιών τα οποία αφήνονται στην ατμόσφαιρα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Μετά το τέλος του προγράμματος οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μεγαλύτερο “ασανσέρ” της Ελλάδας και θαυμάζουν από κοντά το εντυπωσιακό διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall.

Όλα τα παιδιά φεύγοντας παίρνουν μαζί τους αναμνηστικά δώρα που περιλαμβάνουν τα υλικά κατασκευής ενός ανεμομέτρου και αφίσες για τον καιρό και το διάστημα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη περιγραφή του προγράμματος και εδώ για τα πειράματα, και εδώ για το πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων.

Σε κάθε ημέρα θα γίνονται δύο παρουσιάσεις στις 10:00 και στις 12:30. Η κάθε παρουσίαση διαρκεί συνολικά 2 ώρες μαζί με την ξενάγηση στο τηλεσκόπιο και μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.