«Το Δέντρο και το Ποτάμι»: Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις 20:00 εγκαινιάζεται το φωτογραφικό έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Μαρίβας Ζαχάρωφ.

Η εικαστικός από τις 25 Δεκεμβρίου του 2016 έως και την 1η Μαρτίου του 2017 βρέθηκε στο Μπανγκλαντές όπου αρχικά έγινε δεκτή σε ένα διεθνές Art Camp στην επαρχιακή πόλη της Kushtia και εν συνεχεία έκανε εργαστήρια ζωγραφικής με παιδιά που ζούσαν στο όριο της φτώχειας στην επαρχία της Paril Nawada.

«Το Δέντρο και το Ποτάμι» είναι τα δυο κύρια υπερβατικά σύμβολα γύρω από τα οποία δημιουργήθηκε αυτή η δουλειά, που χωρίζεται σε τέσσερις υποενότητες ανάλογα με τις θεματικές :

  • παιδική εργασία,
  • περιβαλλοντική μόλυνση,
  • το νερό και την εκπαίδευση
  • το δικαίωμα στη μόρφωση

Η φωτογραφική μηχανή της Μαρίβας Ζαχάρωφ ήταν μέσο καταγραφής μιας σκληρής πραγματικότητας αλλά και του σύνθετου και συνάμα απλού έργου που παρήγαγε μέσα από την κοινότητα με αφορμή τα παιδικά εργαστήρια τέχνης και τη δημιουργική και υπερβατική φαντασία των παιδιών. Οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία που να αλλοιώνει το χαρακτήρα τους ενώ παρουσιάζονται σαν συμμετρικές και ασύμμετρες εγκαταστάσεις στο χώρο με αφορμή το έργο του Piet Mondrian και την αναφορά του στη θεοσοφία.

Την έκθεση θα πλαισιώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δωρεάν ανοιχτό σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
Κοκκώνη 15, Ψυχικό
τηλ.: 210 6717 097

Διάρκεια
Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου – 6 Απριλίου 2018
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00, Τετάρτη 13:00 – 20:00