Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017

Άλλο ένα καλοκαίρι στο Θέατρο της Ρεματιάς που γιορτάζει την τέχνη, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη. Το φεστιβάλ αναδεικνύει τη σημασία της αλληλεγγύης και της συμμετοχής σε μία περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την κρίση. Παράλληλα, παρέχει βήμα έκφρασης σε καταξιωμένους και ανερχόμενους, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες, οι οποίοι μας προσφέρουν την απόλαυση των κλασικών έργων αλλά και τη γνωριμία με νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες σε συνολικά εβδομήντα δύο παραστάσεις, από τις οποίες οι πενήντα εννέα με ελεύθερη είσοδο.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
τηλ. επικοινωνίας:  210 6855898

e-mail: aetopoli@otenet.gr 

Σάββατο 8 Ιουλίου

Μουσική παράσταση “Παίξαμε κι εμείς με τ’ όνειρα” από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου

Μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στους στίχους  και την ποίηση του ποιητή. Εκεί ταξιδεύουμε μέσα από ονειρικούς χαρακτήρες και επεισόδια, μέσα από αλληγορίες και παραβολές   στην ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδος του και της Ελλάδος, στις αξίες και τα ιδανικά που θα έπρεπε να μας συνοδεύουν.
Τίτλος της παράστασης:  << Παίξαμε κι εμείς με  τ΄ όνειρο>>.

25 χρόνια χωρίς τον Νίκο Γκάτσο
Ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του Αρκάδα ποιητή
Μια μεγάλη παραγωγή από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Βασίλης–Δημοσθένης Μπουζαλάς
Τραγουδούν: Νάντια Καραγιάννη, Άννα Βυτινάρου, Νίκος Καραγιάννης, Ευαγγελία Σταυρινούδη και η σοπράνο Γεωργία Τσετσώνη.
Με την Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου και σολίστες μουσικούς.
Συμμετέχουν: Χορευτικό Ιδρύματος Ζήση, Ένωση Κρητών Χαλανδρίου, Χορευτικό Εργαστήρι «Χορικά» και η ομάδα θεARTε

Ώρα Έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Κυριακή 9 Ioυλίου

Μουσικοχορευτική παράσταση “Σήμερα γάμος γίνεται…” από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου

 Ένα μουσικό και χορευτικό ταξίδι στα Τζουμέρκα,την Αμοργό και τους Ασβεσταδες Έβρου, μέσα από  τους χορούς, τα τραγούδια και τα έθιμα του γάμου.
Γλεντιστάδες από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά κοινό τόπο την παράδοση, αναβιώνουν την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα ενός εκ των σημαντικότερων γεγονότων της κοινωνικής ζωής.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει Παραδοσιακή ορχήστρα, η Χορευτική ομάδα και η Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.Βιολί Γιώργος Μαρινάκης
Κλαρίνο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
Λαούτο Ηλίας Μαυρίκης
Κρουστά Ανδρέας Παπάς
Τραγούδι Σταυρούλα Δαλιάνη
Γκάιντα Χρήστος ΔανάκηςΏρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 10 Ιουλίου

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τη Φιλαρμονική & την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του  Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου, που ιδρύθηκε το 2016, σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με έργα από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ΡΟΜΑΝΘΕΡΟ ΧΙΤΑΝΟ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ κ.α.
Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση, σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. Χαλανδρίου.Ερμηνεύουν οι Γιάννης Θωμόπουλος – Τζίνα Πούλου – Κυριακή Πρωτονοταρίου

Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Μουσικό Ταξίδι από το acapella Φωνητικό Σύνολο “8tetto”

8tettoComing Out!

Το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto(οκτέτο) παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και στυλ που αναμιγνύονται μοναδικά κι ερμηνεύονται ζωντανά από οκτώ τραγουδιστές, χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων. Ένα μουσικό ταξίδι στο οποίο παντρεύονται η ελληνική παραδοσιακή μουσική με το “Over the rainbow” του H.Arlen και η “Λίμνη των κύκνων” του Tchaikovsky με το “Skyfall” της Adele και το “Because” των Beatles. Mε μοναδικό όχημα τις φωνές μας, βάζουμε στόχο την καρδιά σας.

Το φωνητικό σύνολο αποτελείται από τους:
Πένυ Δεληγιάννη soprano
Αννυ Φασσέα soprano
Αντωνία Τζίτζικα   alto
Σοφία Μάλαμα     alto
Νίκο Ζιάζιαρη  tenor
Στρατής Στήλ   tenor
Ηλία Καπάνταη  bass
Δημήτρης Αλεξούδης  bass
Μουσική προετοιμασία: Αλέξανδρος Φαρής
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

http://www.8tetto.com/
https://www.facebook.com/8tetto-1119814728045089/

Ώρα Έναρξης : 21:00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Πέμπτη 13 Ιουλίου

Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη

​Ώρα Έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Συναυλία με τους “Χειμερινούς Κολυμβητές”

 Οἱ «Χειμερινοὶ Κολυμβητές» ὡς μουσικὸ σχῆμα ξεκίνησαν τὸ 1979 καὶ κατὰ καιροὺς δέχονται στὶς τάξεις τους διάφορους συνεργάτες σὲ μόνιμη ἢ περιστασιακὴ βάση. Καθένα ἀπὸ τὰ μέλη ἀκολουθεῖ προσωπικὴ διαδρομὴ στὴν ἑλληνικὴ μουσικὴ σκηνή, μὲ ξεχωριστὴ δισκογραφικὴ παρουσία.

Οἱ Χειμερινοὶ Κολυμβητὲς ἀποτελοῦν μία μοναδικὴ περίπτωση μουσικοῦ σχήματος. Τραγουδοῦν τὸν ἔρωτα, τὴ μοναξιά, τὴν ὀμορφιά, τὶς φευγαλέες εἰκόνες, τὸ κέφι τῆς παρέας, τὴν μαγεία τῆς νύχτας. Προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία, ποὺ μένει ἀξέχαστη σὲ ὅσους τὴν ἔχουν παρακολουθήσει ἔστω καὶ μία φορά.
Οἱ ἀραιὲς ἐμφανίσεις τους ἀποτελοῦν γεγονός, κάθε συναυλία τους εἶναι διαφορετική, ἀφοῦ δημιουργεῖται «ἐπὶ τόπου» μὲ τὴν συμμετοχὴ τοῦ κοινοῦ, ἐνῷ κάθε παράστασή τους διακρίνεται ὄχι μόνο γιὰ τὴ μουσική τους πρόταση ποὺ συνδυάζει παραδοσιακὰ καὶ ἔντεχνα στοιχεῖα, ἐφαρμοσμένα ἀπὸ δεξιοτέχνες μουσικούς, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν εὐδιάθετη, ζεστὴ καὶ οὐσιαστικὴ ἀτμόσφαιρα ποὺ δημιουργοῦν οἱ Χειμερινοὶ Κολυμβητὲς μὲ τὸ κοινό τους.

Ώρα Έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σάββατο 15 Ιουλίου

Fly Me To The Moon Concert! TEREZA & Quartet Live

TEREZA & Quartet Live

Fly Me To The Moon (Full Moon) Concert!
Summer 2017

Πρόκειται για την ξεχωριστή performer που με την χαρακτηριστική φωνή και την αξιοσημείωτη ζωντάνια της, θα μας προσκαλέσει σε ένα παιχνίδι με γνώριμα τραγούδια με διάθεση Jazz , Swing , Rock n Roll , Bossa Nova , Mambo, ξένα, ελληνικά τραγούδια μεγάλων συνθετών (Χατζηδάκης, Σπανός, Πλέσσας, κ.α)
Δύο ώρες με μουσικές από την Νέα Υόρκη ως την Ελλάδα με αξέχαστες επιτυχίες original και διασκευές.

Πιάνο: Χ. Μπότσης,
Μπάσο: M. Kasardjian,
Drums: Θ. Χριστοδούλου,
Κιθάρα: Ν. Κίσσωνας

Ώρα Έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 16 Ιουλίου

2η Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Έν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους-Μέλη του, πρόκειται να παρουσιάσει μια μουσική βραδιά με τις εξαιρετικές Φιλαρμονικές των Δήμων Βριλησσίων, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.
Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χαλανδρίου.
Οι μελωδίες και τα τραγούδια θα μας ταξιδέψουν σ’ ένα ονειρικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, με μεγάλες επιτυχίες της ξένης και της εγχώριας μουσικής σκηνής, του κινηματογράφου αλλά και  κλασικά τραγούδια. Υπέροχες φωνές θα πλαισιώσουν τους δεξιοτέχνες μουσικούς των τριών Φιλαρμονικών.Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 17 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση “Το όνειρο ενός γελοίου” από το Θέατρο “Μορφές Έκφρασης”

Ένα από τα αριστουργήματα του Φ. Ντοστογιέφσκι, το ονειρικό θεατρικό “Το Όνειρο ενός Γελοίου”, σε ερμηνεία του Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, μεταφέρουν τον θεατή σε ένα υπερβατικό ταξίδι αυτογνωσίας, με προορισμό την επιστροφή στον ψυχισμό, τα ιδανικά, τον προσωπικό πολιτισμό και την αγάπη.
Ο  Θωμάς  Κινδύνης  μας μεταφέρει ένα από τα σημαντικότερα έργα του Φ. Ντοστογιέφσκι, με τη χρήση της τεχνολογίας, των νέων μέσων και της τεχνικής των ανθρώπινων ολογραμμάτων. Ένα έργο που φέρνει μαζί του μιαν απάντηση για όλα τα αδιέξοδα του σημερινού κόσμου και για το μέλλον που εμείς μπορούμε ακόμα να διαμορφώσουμε για εμάς, για τα παιδιά μας, για τη ζωή!Διάρκεια: 70’Συντελεστές:
Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Φωτισμοί – Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής
Photo Credits: Μυρτώ Αποστολίδου
Μακιγιάζ: Διονυσία ΚωνσταντίνουΏρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Μουσικοθεματική παράσταση “Τα 5 στοιχεία” Με την Άννα Μπουρμά

Τον δεύτερο χρόνο παρουσίας της συμπληρώνει τον Απρίλιο, η μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία». Μετά από μια σειρά εξαιρετικά πετυχημένων sold out παραστάσεων σε Αθηναικές σκηνές αλλά και εκτός Αθηνών, «Τα 5 στοιχεία», της Άννας Μπουρμά θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Ρεματιάς την Τετάρτη 19 Ιουλίου.
Τα 5 Στοιχεία σημείωσαν καθολική κριτική αποδοχή και αγαπήθηκαν από το κοινό που διέκρινε την ιδιαιτερότητα της παράστασης που κινήθηκε έξω από τα συνηθισμένα.
Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία του Ησίοδου, για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και το άγνωστο 5ο στοιχείο…) που αποτελούν και τους νοηματικούς συνδέσμους των τραγουδιών που ερμηνεύει η Αννα Μπουρμά, η οποία αναδεικνύεται σε μια performer σπάνιας πληρότητας, μέσα από την εξαιρετικά χορογραφημένη παρουσία της στη σκηνή. Τραγουδάει, χορεύει, παίζει πιάνο και κρουστά και παρασύρει το κοινό σε μια μουσική – εικαστική μυσταγωγία.
Η παρουσία παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι αλλά και σύγχρονες τεχνικές όπως computer programming και looping, δίνουν ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα.
Έτσι ο ακροατής αντιλαμβάνεται από το πρώτο άκουσμα το ταξίδι της παράδοσης στο παρόν και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Η Αννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα κείμενα και πολλά από τα τραγούδια υπογράφει ο συνθέτης & στιχουργός Τάκης Μπουρμάς. Ακολουθούν αποσπάσματα από τα κείμενα της παράστασης:

Φωτιά : Το ξέρω πως η φωτιά μόνο με φωτιά φουντώνει και όχι με αναβολές.
Αέρας:  Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε κι εμείς. Είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο στην σκέψη μας, πέρα από την διατεταγμένη αποστολή.

Νερό: Στο νερό βρήκα έναν συμπολεμιστή στην μάχη να μετατρέψω τον βάλτο μου σε καθαρή τρεχούμενη διαφάνεια.
Γη : Όταν ο έρωτας κυριεύει τους ανθρώπους, αποθεώνεται η αρμονία των αισθήσεων, ανθίζουν τα ρόδα στην αυλή μου, παίρνει σάρκα και οστά η αθανασία, χαμογελάει η Γή ολάκερη, επιβεβαιώνεται ο μόνος γνωστός παράδεισος. 
To πέμπτο στοιχείο:Τα ερωτήματα θα παραμείνουν ερωτήματα και μάλλον έτσι θα μείνουν στο Πάντα.

Διάρκεια παράστασης : 100 (χωρίς διάλειμμα 10’)

Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά : Γιώργος Μακρής
Ήχος : Νίκος Γεωργίου
Φώτα : Στέφανος Ερινιτάκης , Γιάννης Τριανταφυλλίδης & Άννα Μπουρμά
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες αφίσας : Γιάννης Μαργετουσάκης
Body painting: Κατερίνα Βλάχου
Παραγωγή : AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος
Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις: PuRe | Χρήστος Καρυώτης
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις : Άντζυ Νομικού

Ώρα Έναρξης: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Πέμπτη 20 Ιουλίου

“Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…”

 Mια μουσική σύναξη αφιερωμένη στα καλοκαιρινά φεγγάρια και σε ό,τι αυτά συμβολίζουν, σε καλλιτεχνικη επιμέλεια της Σοφίας Καμαγιάννη. Για τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και τους καλοκαιρινούς ονειροπόλους!
Τέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων δημιουργών σε συνδυασμό με λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο έρωτας, στην ευρεία του έννοια, που αγκαλιάζει την ίδια τη ζωή, διαπερνά όλες τις μουσικές και τα τραγούδια που θα ακουστούν, από ένα ιδιαίτερο στη σύστασή του μουσικό σχήμα.
Η ζεστή, αισθαντική φωνή της Άννη Ονουφρίου, συνοδεία της στιβαρής ευαισθησίας του πιάνου της Σοφίας Καμαγιάννη, συνοδοιπορούν με τις αέρινες δεξιοτεχνικές ακροβασίες της φυσαρμόνικας και τη ζεστασιά των φλογέρων του Μάνου Αβαράκη, τη μελαγχολική τρυφερότητα της βιόλας σε εναλλαγή με τη γλυκιά αμεσότητα του μαντολίνου του Φώτη Παπαντωνίου και συνθέτουν ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο.
Μικρές ηχητικές εκπλήξεις που λειτουργούν ανατρεπτικά, ολοκληρώνουν τη σύνθεση του προγράμματος που αποτελείται από γνωστά τραγούδια όπως: Η νύχτα (Ξαρχάκος-Γκάτσος), Τρελή του φεγγαριού (Χατζιδάκις- Γκάτσος), La canzone del mal di luna (Piovani), Mια θάλασσα μικρή (Σαββόπουλος), Scarborough Fair (Simon and Garfunkel), Φαίδρα (Θεοδωράκης) κ.α.
Η συναυλία αυτή έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στις παρακάτω πόλεις :
Γιάννενα ( Κάστρο Ιτς Καλέ, διοργάνωση του Πνευματικού   Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών) , Αγριά Βόλου ( διοργάνωση Πορφυρογένειου Ιδρύματος ), Ελευσίνα ( φεστιβάλ “Αισχύλεια” Δήμου Ελευσίνας ), Ηλιούπολη (θέατρο «Δημήτρης Κιντής»), Ξυλόκαστρο (ανοιχτό θέατρο Δήμου)

Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Παρασκευή 21 Ιουλίου

“ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΕΛΗΣ NEWGROUP” 
ΝΕΟ ΡΟΚ ΤΖΑΖ ΜΠΛΟΥΖ, Featuring: YANNA KOMNINOU

 Featuring: YANNA KOMNINOU τραγούδι

Δημήτρης Ζαφειρέλης κιθάρα Δημήτρης Κακαβούλης πιάνο
Άκης Πετρινιώτης μπάσο Γιάννης Φλώρος ντραμς

Guest με φιλική συμμετοχή
Στράτος Καράχος, Νικολέττα Παπουτσή (τραγούδι)

Το New Group με Rock κυρίως καταβολές σε παρασύρει σε ένα ιδίωμα που περνάει πολύ εύκολα από τα Blues στην Jazz και την Soul. Με σύντομες αλλά μεστές αναφορές σε διαχρονικά ‘Τραγούδια του Κόσμου’ Ελληνικά και Διεθνή ολοκληρώνεται ένα μουσικό ταξίδι όπου η δυναμικότητα και αντίστοιχα ο ρομαντισμός συνυπάρχουν και κορυφώνονται σε Τόνο Σύγχρονης Μουσικής. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει παλιές και νέες συνθέσεις του Δημήτρη Ζαφειρέλη.

​Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σάββατο 22 Ιουλίου

“Watoto Afrika” Παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής

Η οργάνωση WATOTO AFRIKA παρουσιάζει την παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής με κρουστά και μουσικούς, παραδοσιακούς χορούς, φαγητά και χειροτεχνίες, καθώς επίσης και το πλέον περιζήτητο face painting.

WATOTO AFRIKA
Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Νίκο Τσολάκη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

Ένα μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο πιανίστα και συνθέτη Νίκο Τσολάκη από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονική Χαλανδρίου.
Ένα συνθέτη που άφησε το στίγμα του στην Ελληνική Επιθεώρηση με τη μουσική του αλλά και με ένα πλήθος δισκογραφημένων τραγουδιών από τις ρομαντικές δεκαετίες του ’60 &’70

Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τρίτη 25 Ιουλίου

Μουσικο-χορευτική εκδήλωση από τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Smyrna

 Η ορχήστρα Smyrna μαζί με τα χορευτικά τμήματα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΖΗΣΗ
Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία και την αποτελούν  6 νεαρές κοπέλες – μουσικοί, η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν-τραγούδι),  Κάλη Καμπούρη (κανονάκι-τραγούδι), Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο-τραγούδι), Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί-τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο-κρουστά-τραγούδι)  και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι-τραγούδι).
Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν και παρασύρουν το ακροατήριο να γλεντήσει και κυρίως να χορέψει σαν μια μεγάλη παρέα.
CosmosArte ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

​Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου

“Στις γειτονιές του κόσμου”
Καλλιόπη Βέττα & Χάϊκ Γιαζιτζιάν

Η μουσική συνύπαρξη της Καλλιόπης Βέττα με τον Χάικ Γιαζιτζιάν είναι ένα μουσικό ταξίδι χωρίς διαβατήρια .Ένα ταξίδι που περνά μέσα από οικείες μνήμες, αλλά και από πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια.
Σε αυτή την μουσική παράσταση ο Χάικ και η Καλλιόπη αναζητούν τη μουσική τους έκφραση επιδιώκοντας την κατάργηση του χρόνου και των γεωγραφικών συνόρων.
Συγκινήσεις και αισθήματα που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ήχοι φυσικοί και ηλεκτρικοί, φωνές ιδιαίτερες και αισθαντικές, συναντιούνται σε μια παράσταση γεμάτη ευρήματα που θα μαγέψουν τους ακροατές.
Η Καλλιόπη Βέττα με τη μαγική φωνή της, που πάλλεται με έναν ιδιαίτερο,συγκινησιακό τρόπο και τις βαθιά συναισθηματικές της ερμηνείες, καθηλώνει και συγκινεί το κοινό της ,μ’ έναν εντελώς νέο τρόπο. Συνεργάστηκε με τους Nicola Piovani, Loreena Mc Kennit, Philippe Eidel, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη ,Charles Dutois, κ.ά.
Έχει επίσης, μια σημαντική, σε αριθμό και περιεχόμενο, δισκογραφία καθώς και συμμετοχές σε διεθνείς συλλογές.
Η μακρόχρονη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε σαν αποτέλεσμα, το 2016 να κυκλοφορήσει το cd-βιβλίο με τίτλο,«Στους Δρόμους του Μίκη» με τραγούδια και επιμέλεια του συνθέτη, ενώ την ενορχήστρωση –παραγωγή έκανε ο Γιάννης Κ. Ιωάννου (εκδόσεις Εύμαρος).

Ο Χάϊκ Γιαζιτζιάν , γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του , οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, οδήγησαν τον Χάϊκ στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.
Συνθέσεις από τα άλμπουμ του Talar , Garin , το Kτήνος στο Φεγγάρι , και Υeraz καθώς και απρόσμενες μουσικές που γεννιούνται την στιγμή του αυτοσχεδιασμού.
Εξερευνά τους τόπους του αυτοσχεδιασμού και των σολιστικών αναζητήσεων με το ούτι και τη φωνή του, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα.

​Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι ολοζώντανα στις συναυλίες της Καλλιόπης Βέττα και του Χάικ Γιαζιτζιάν όπου το έθνικ συναντά αυτοσχέδιες συλλήψεις και τελικά φτάνει σε ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.

Παίζουν οι :
Γιάννης Κιριμκυρίδης (πιάνο)
Τάσος Πούλιος (κανονάκι)
Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα – κρουστά)
Θάνος Χατζηαναγνώστου (κρουστά)

​Ώρα Έναρξης : 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση “Φιλιώ Χαϊδεμένου”
με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τον Ζαχαρία Καρούνη

 ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΙΩΝΙΑ»
Τέχνης Πολιτεία

“Φιλιώ Χαϊδεμένου”

Μία θεατρική παράσταση με την μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Τον Ζαχαρία Καρούνη και τέσσερεις εξαίρετους ηθοποιούς

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν
τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια
που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου»
σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια : Άγγελος Αγγελή

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης  Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος

Ώρα Έναρξης : 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15 Ευρώ
Προπώληση 12 Ευρώ (για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

Άνεργοι, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες (με επίδειξη  ταυτότητας) 10 Ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

 

Σάββατο 29 Ιουλίου

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2”
Θεατρική παράσταση, διασκευή του ομώνυμου έργου του W.Shakespeare

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα παρουσιαστεί και το καλοκαίρι, για λίγες παραστάσεις, σε επιλεγμένα Φεστιβάλ Δήμων της Περιφέρειας και της Αττικής.

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και  κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο  Φεστιβάλ Folia ’16, στην Πορτογαλία, στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers, (Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής), ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Στην παράσταση συμμετέχει  και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και “παρεμβαίνοντας” σε κρίσιμες στιγμές του έργου.

​​Ώρα Έναρξης : 21:00

10,00 € προπώληση στο viva.gr και στο ticket 365
12.00 € μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ
15,00 € κανονικό

 

Αύγουστος

 

Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Αυγούστου

“Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου”
από τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ

Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949) από τον Πόντο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή και, στη συνέχεια, τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.
Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σημερινή εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.
Η μουσική χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εσωτερική πνευματικότητα και γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζἰεφ, και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ «ΚΑΡΝΑΚ: ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΓΟΥ»

Τάκης Πατερέλης (πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά, χανκ ντραμς, φωνητικά), Μαρία Θωϊδου  (σόλο φωνή), Σταύρος Κάππας  (σαντούρι, πλήκτρα, φωνητικά), Γιώργος Ντούνης  (κρουστά, φωνητικά, θιβετιανά μπολ, ντιτζεριντού), Αλέξανδρος Περετζής (μπάσο, κιθάρα, τζουράς, θιβετιανά μπολ,φωνητικά), Ίρις Μπαγλανέα (τραγούδι, φωνητικά, τζουράς), Ιουλία Βεντίκου  (φωνητικά, πλήκτρα),  Άννα Κυπραίου (άρπα, φωνητικά), Πάτυ Παπαγεωργίου(φωνητικά).
Καλλιτεχνική Διεύθυνση/ Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

Ώρα έναρξης : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων:
Είσοδος 15€
προπώληση VIVA.GR 12 €
κρατήσεις τηλ. 2102836763, 6976033948, 6937422456

 

Παρασκευή 25 Αυγούστου

“Το Κιβώτιο”, του Άρη Αλεξάνδρου

 Θ Ε Α Τ Ρ Ι Κ Ο Σ         Ο Ρ Γ Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ             Ν Ε Ο Σ             Λ Ο Γ Ο Σ

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός
Πρωταγωνιστεί ο Φώτης Μακρής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σάββατο 26 Αυγούστου

“Συναυλία με την Αλεξάνδρα Λέρτα και την Τζένη Καπάδαη

Alexandra Lerta: The Echoing Green
Η Αλεξάνδρα Λέρτα παρουσιάζει, λίγο πριν την επίσημη έκδοσή του,τον δεύτερό της δίσκο με τίτλο ‘The Echoing Green’’.
Αυτή είναι η πρώτη της προσωπική δουλειά με δικά της τραγούδια και συνθέσεις επηρεασμένες απο το πολύ ιδιαίτερο, ακουστικό και χαρακτηριστικά προσωπικό υφος της Αμερικάνικης Folk και του Singer Songwriter είδους.
Πέρα απο τα κομμάτια του δίσκου,το πρόγραμμά περιέχει και τραγούδια άλλων, γνωστών και σπουδαίων τραγουδοποιών του είδους όπως π.χ. Bob Dylan, Nick Drake, Tom Waits, James Taylor κ.α.

Στο πλευρό της παίζουν οι εξαιρετικοί:
Γρηγόρης Ντάνης Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιώργος Τσουράπης Ακουστική Κιθάρα
Κωσταντίνος Μάνος Ηλεκτρικό Μπάσο & Κοντραμπάσο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης Τύμπανα

Το πρόγραμμα θα κρατήσει 80 λεπτά

Βασικοί Συντελεστές:
Αλεξάνδρα Λέρτα Φωνή
Γρηγόρης Ντάνης Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιώργος Τσουράπης Ακουστική Κιθάρα
Ντίνος Μάνος Ηλεκτρικό μπάσο /Κοντραμπάσο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης Τύμπανα

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Κυριακή 27 Αυγούστου

“Το ρομάντζο της πεντάρας”
Κείμενο: Μπέρτολντ Μπρεχτ – Μουσική: Κουρτ Βάϊλ

 …μια παράσταση που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το Ρομάντζο της Πεντάρας», που ο Μπρεχτ έγραψε έξι χρόνια μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρεμιέρα της «Όπερας της Πεντάρας», σε μουσική Κουρτ Βάιλ.

Το «Ρομάντζο» γράφτηκε το 1934, στα χρόνια της εξορίας του Μπρεχτ και  ανόδου του φασισμού. Η μεγάλη επιτυχία της «Όπερας» στο αστικό κοινό τον είχε προβληματίσει, θεώρησε ότι ο σκοπός του είχε «αποτύχει».
Στο «Ρομάντζο»,χρησιμοποιώντας τα ίδια πρόσωπα,  διηγείται μια σειρά εμπορικών δολοπλοκιών, αλληλοεκβιασμών, πισώπλατων χτυπημάτων και αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των αστών σε βάρος των  φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου δε, σαν εισαγωγή, παραθέτει  στίχους από τα τραγούδια της «Όπερας».
Με έναν παράξενο τρόπο, οι καταστάσεις που διαβάζουμε στο «Ρομάντζο», η εκμετάλλευση του αδύναμου από τον ισχυρό, ο εκβιασμός με το «γάντι» ή με το «κολάρο» με χρήση απίθανων διλημμάτων και ο εγκλωβισμός του αδύναμου σε «αναπόφευκτες καταστάσεις λόγω εξωτερικών παραγόντων» ηχούν τόσο οικείες και σημερινές.
Έτσι, βλέποντας το θέατρο του παραλόγου που ζούμε καθημερινά τυπωμένο στο χαρτί, μπήκαμε στον πειρασμό να «παντρέψουμε» ένα μικρό, αποσπασματικό μέρος του πολυσέλιδου κειμένου του «Ρομάντζου», που επικεντρώνεται στο βίο και την πολιτεία του Μακήθ, (ο οποίος σύντομα απομακρύνεται από το εγκληματικό παρελθόν του, φορά κοστούμι και γίνεται «επιχειρηματίας», μιας και αυτό είναι πιο κερδοφόρο), με τη μουσική του Βάιλ σε μια νέα σύνθεση.

Η μεταγραφή της μουσικής για ορχήστρα έγινε σε μουσική για κουιντέτο (φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο, κοντραμπάσο και κρουστά) και δημιουργεί ένα πλήρες ηχοχρωματικό σύνολο.

Κεντρικό ρόλο παίζει ο αφηγητής που περιγράφει αλλά και σχολάζει ειρωνικά τα τεκταινόμενα, ενώ η γυναικεία και ανδρική φωνή τραγουδούν τα τραγούδια της «Όπερας» σόλο ή και ντούο. Ο Μακήθ, πέρα από το ρόλο του σαν τραγουδιστής, μας μυεί στον κόσμο του κάνοντας μας κοινωνούς της στρατηγικής του.

Η παράσταση βασίζεται στη μουσική, μιας και εκτός από τα τραγούδια και τα ορχηστρικά μέρη, είναι πανταχού παρούσα, «μελοποιώντας» το κείμενο με τη χρήση μοτίβων από τη μουσική της όπερας και δρώντας συνδετικά από τη μια σκηνή στην άλλη στη λογική της συνοδείας βωβού κινηματογράφου.

Μακήθ…εγκληματίας με σκοτεινή δράση, συχνάζει σε καταγώγια, έχει ύποπτες συναναστροφές στα μπορντέλα…
Έξι χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της «Όπερας της Πεντάρας», ο Μπρεχτ βγάζει τον Μακήθ από την αφάνεια, του φορά λευκά γάντια, ημίψηλο καπέλο και του δίνει προφίλ επιχειρηματία.
Με άξονα τα τραγούδια και τη μουσική του Κουρτ Βάιλ για την «Όπερα» παρακολουθούμε το βίο και την πολιτεία του Μακήθ μέσα από στιγμιότυπα του μυθιστορήματος «Το Ρομάντζο της Πεντάρας».
Ο Μπρεχτ μας μιλά άλλη μια φορά για την εποχή μας ήδη από το μακρινό (?) 1934.

Συντελεστές
Αφηγητής: Βαγγέλης Κρανιώτης
Μακήθ: Γιάννης Φίλιας
Γυναικεία φωνή: Τίνα Ανδρικοπούλου
Πιάνο: Βύνη Φουντά
Φλάουτο: Νίκος Κατριτζιδάκης
Βιολοντσέλο: Χριστίνα Κολοβού
Κοντραμπάσο: Γιάννης Χαρμπίλας
Κρουστά: Θέμης Μαρτέκας
Ενορχήστρωση- μεταγραφή: Βύνη Φουντά
Επιλογή – προσαρμογή κειμένων: Βύνη Φουντά

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Δευτέρα 28 Αυγούστου

“Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών”
Παιδική θεατρική παράσταση

 Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα,πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε
δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετραιολοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας,  της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά, (Δίδυμα φεγγάρια),Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος ( Στο καλό γλυκειά μου συμπεθέρα,Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης,(Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή)  Δημήτρης Ζωγραφάκης( Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη,Χριστίνα Χρήστου.

​Παραγωγή: Μέθεξις
Ώρα Έναρξης : 20:30
Τιμές Εισιτηρίων:

7,00 προπώληση
8,00 γενική είσοδο

 

Τρίτη 29 Αυγούστου

Συναυλία του “Group ParΩdy”

Οι Group PάrΩdy, μια παρέα έξι μουσικών που με κοινό τόπο την αγάπη τους για τη μουσική, συνδημιουργούν και συνδιαμορφώνουν νότες και τραγούδια, ετοιμάζουν και αυτό το καλοκαίρι τις βαλίτσες τους για να ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα. Με διάθεση να επικοινωνήσουν τη μουσική τους, ”βγαίνουν” στο δρόμο με συνοδοιπόρο τα τραγούδια τους. Με στίχους πότε ευαίσθητους πότε ανήσυχους και δυνατές ενορχηστρώσεις, η μπάντα  προτείνει ένα “πάντρεμα” ηλεκτρικού & παραδοσιακού  ήχου.
Τη χειμερινή σεζόν, επιλέγουν ως μουσικό τους στέκι το Σταυρό του Νότου (Club), με τις βραδιές τους να είναι Sold Out, δίνοντας τους καθαυτό τον τρόπο την ευκαιρία να διευρύνουν το κοινό τους ολοένα και περισσότερο. Από το ρεπερτόριο τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια άλλων τραγουδοποιών (Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδων, Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Πασχαλίδη, Ορφ. Περίδη, Π. Σιδηρόπουλου, Μ. Λοΐζου , Ν. Παπάζογλου κ.α), “πειραγμένα” παραδοσιακά καθώς και τα τραγούδια από τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο: “Παράξενοι καιροί”, την οποία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μητσοτάκης (“Ενδελέχεια”).
Από το περσινό καλοκαίρι έως και σήμερα, έχουν στο ενεργητικό τους αξιοσημείωτες συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ. Η αρχή έγινε από την Πλατεία Νερού όπου εμφανίστηκαν μαζί με τους: Λ. Μπαλάφα, Αλ. Ιωαννίδη και Σ. Μάλαμα. Έπειτα ακολούθησε το summΕΡΤime, όπου μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασής τους, βρέθηκαν επί σκηνής με τον Λ. Μαχαιρίτσα. Επιπλέον, ο Μελωδία 99,2 fm επιλέγει να εντάξει στην ενότητα “Ακούμε… μπροστά” το τραγούδι “Τα πολυαγαπημένα”.
Με παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας και δημιουργική διάθεση καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της νέας δισκογραφικής δουλειάς, “κλείνουν” τη βαλίτσα τους και ξεκινάνε το καλοκαιρινό τους ταξίδι!

Οι Group PάrΩdy είναι οιΠαναγιώτης Σκουλάς (λαούτο, φωνή), Αντώνης Αυγουλλάς(ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Ζησόπουλος (ακουστική κιθάρα),  Άλκης Δήμος (ηλεκτρικό μπάσο), Λευτέρης Αντωνόπουλος (τύμπανα).
Συμμετέχει στο βιολί ο Δημήτρης Καζάνης.

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου

“Χορωδία Ανέργων”
“Όσα δεν μπορούν να ειπωθούν, μπορούν να τραγουδηθούν” 

 Σύλληψη, δραματουργία και σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου, Δημήτρης Ζάχος.

Περίληψη και περιγραφή της εκδήλωσης:
Η “Χορωδία Ανέργων” είναι μια προσέγγιση του θέματος της ανεργίας μέσω της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου (live cinema). Οι εμπνευστές αυτού του ιδιαίτερου project, Ελένη Ευθύμιου και Δημήτρης Ζάχος, δημιουργούν μια performance στην οποία κατατίθενται ως ντοκουμέντο αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την ανεργία. Η ερευνητική περίοδος του project περιελάμβανε την σύνταξη ενός ερωτηματολόγιου αποτελούμενου από ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν οι δημιουργοί σε άτομα που είναι άνεργοι ή έχουν υπάρξει άνεργοι στο παρελθόν. Το ερωτηματολόγιο δόθηκε προς απάντηση σε ανθρώπους που είναι χρόνια άνεργοι, σε άτομα που έχουν υπάρξει άστεγοι, σε νέους με πτυχία που δεν βρίσκουν εργασία και σε ανθρώπους της μέσης ηλικίας που απολύθηκαν πρόσφατα. Με βάση το υλικό από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και μετά από προσωπικές συνεντεύξεις, δημιουργήθηκαν ιστορίες βασισμένες σε πραγματικές μαρτυρίες αλλά και τραγούδια εμπνευσμένα από τις ιστορίες αυτές. Στην συνέχεια κάποιοι από τους ανέργους καλέστηκαν να συμμετάσχουν στην χορωδία και να τραγουδήσουν τα συγκεκριμένα τραγούδια.  Δημιουργήθηκε έτσι η “Χορωδία Ανέργων”, αποτελούμενη από ανθρώπους που είχαν την ισχυρή επιθυμία να ενταχθούν σε μία ομαδική εργασία, χωρίς κατά βάση να έχουν προηγούμενη σχέση με το τραγούδι. Σε αυτό το πείραμα, καλλιτέχνες και μη, εργάζονται σε μια συνθήκη που χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη και συνεργασία. Στην χορωδία προστίθεται ο θεατρικός λόγος εμπνευσμένος από προσωπικές μαρτυρίες καθώς επίσης εικόνες ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Δημιουργείται έτσι μια performance που συνδυάζει διαφορετικά είδη τεχνών, με στόχο την παραγωγή ενός αγαθού υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Παράλληλα επιχειρείται η επίτευξη ενός δύσκολου και απαιτητικού στόχου, αποδεσμευμένου όμως από την οικονομική – εργασιακή σχέση μεταξύ των ανθρώπων.

Σκοπός της εκδήλωσης:
Βασικός σκοπός της “Χορωδίας Ανέργων” είναι να αναδείξει την ανάγκη για δημιουργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η παράσταση φωτίζει τις μύχιες σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις φοβίες ανθρώπων που ζουν σε ένα αβέβαιο παρόν αλλά και μέλλον. Οι άνεργοι σπάνε τα ταμπού της έκθεσης της μειονεκτικής τους κατάστασης και φέρνουν στην επιφάνεια τα όνειρά τους και τις προσπάθειες που κάνουν για να ξεφύγουν από την τωρινή τους θέση. Η παράσταση τους επαναφέρει στο “τώρα” και τους καλεί κοιτάξουν το παρόν μέσα από μια δημιουργική εργασία που βασίζεται στην ομαδικότητα, την ειλικρίνεια και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Σε αυτήν την παράσταση – ντοκουμέντο, οι καλλιτέχνες εμπιστεύονται ανθρώπους που βρίσκονται στην σκηνή για πρώτη φορά και καλούνται οι ίδιοι να δημιουργήσουν κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Σκοπός τους είναι να φέρουν την Τέχνη στο σήμερα και να αντεπεξέλθουν στο συγκεκριμένο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στόχος της παράστασης:
Η “Χορωδία Ανέργων” κάνει πρεμιέρα στον τρίτο κύκλο του παράλληλου προγράμματος του Θεάτρου Πόρτα “Άλλες Παράλληλες” στις 16/03/2017 και θα επαναληφθεί για 4 παραστάσεις έως και τις 06/04/2017. Ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο σχεδίασμα ενός project που στοχεύει στο μέλλον να ενώσει πολλούς ακόμα άνεργους ή και εργαζόμενους σε ένα πλαίσιο συν-δημιουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημιουργοί της στοχεύουν να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις, να συνομιλούν με ανέργους, να τους εντάξουν στην Χορωδία, ώστε το συγκεκριμένο project να παίρνει την δική του μορφή σε κάθε γεωγραφικά διαφορετική κοινωνική συνθήκη.

Συντελεστές έργου:
Σκηνοθεσία, έρευνα, δραματουργία: Ελένη Ευθύμιου, Δημήτρης Ζάχος.
Μουσική: Ελένη Ευθυμίου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Sound design: Οδυσσέας Γκάλλιος
Καλλιτεχνική – κινησιολογική συνεργασία: Βιττόρια Κοτσάλου
Εικαστικά: Ευαγγελία Μαργαρίτη
Πιάνο: Ναυσικά Μακράκη
Βοηθός σκηνοθέτη, video on stage: Δημήτρης Αμπατζής
Φωτογραφίες: Αλέξης Μανικάκης
Σχεδιασμός αφίσας – Artwork:  Αχιλλέας Μεσσάικος
Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας – Constantly Productions

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

“Lies – A Kosmic Utopia Distortion”
Μουσική παράσταση από τους Modern-e-Quartet

Όταν το σήμερα μετατρέπεται σε παρελθόν…
Όταν το παρόν μοιάζει τόσο σαν το παρελθόν…
Τα “Ψέμματα” είναι διαχρονικά, παρασύροντας   και παραμορφώνοντας την πραγματικότητα.Μετά από έξι χρόνια κρίσης οι διαφορές του τρόπου ζωής μας με τα μεταπολεμικά χρόνια στην Ελλάδα (δεκαετίες 50, 60, 70…) μοιάζουν επικίνδυνα αόρατες…
Η νέα δουλειά των Modern-e-Quartet “Lies” αποτελείται από 12 νέα τραγούδια και άλλα τόσα μουσικά τοπία που τα περιβάλλουν , επηρεασμένα από τον ήχο και την αισθητική προηγουμένων δεκαετιών.Η  διάρκεια  της παράστασης είναι περίπου 70 λεπτά.Η παρουσίαση του “Lies” γίνεται με τη βοήθεια-χρήση video και projection  mapping δημιουργώντας μια συναυλία-παράσταση (audio visual show)  με συνεχή ροή σπάζοντας έτσι την τυπική μορφή συναυλίας η οποία στηρίζεται μόνο στον ήχο.

Τι είναι το projection mapping;
Ξεπερνώντας την συνήθη χρήση ενός προτζέκτορα για προβολή πάνω σε ένα καμβά ή σε κάποιο video wall, το projection mapping μας δίνει τη δυνατότητα, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων (software), να χρησιμοποιήσουμε σαν “καμβά” οποιοδήποτε αντικείμενο ανεξάρτητα από το σχήμα του, το μέγεθος του ή τις διαστάσεις του. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγουμε από την κλασσική λογική της προβολής σε 2 διαστάσεις και προβάλουμε στον τρισδιάστατο χώρο, αξιοποιώντας το βάθος ή τον όγκο κάποιου αντικειμένου.
Έτσι, με βάση πάντα τη μουσική, η παράσταση συμπληρώνεται με μία προβολή πάνω στα σκηνικά, που αποτελείται από εικόνες, animations και videos, εμπνευσμένα και επηρεασμένα από τις συνθέσεις ή τους στίχους των τραγουδιών.

Την ευθύνη της σκηνοθεσίας, των video και του  projection mapping έχουν αναλάβει οι video artists και  3D animation artists Γιάννης Ντουσιόπουλος και Θωμαίς Τριανταφυλλίδη.

​Για τις ανάγκες της μουσικής παράστασης θα συμμετέχουν οι καλεσμένοι μουσικοί:

Άρπα : Κλειώ Καραμπελιά
Ηλεκτρική κιθάρα: Σάκης Τσινούκας
Ηλεκτρικό μπάσο : Γιώργος Κωστόπουλος

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

“Cinema Paradiso Project”.
Μουσική & Τραγούδια από τον παγκόσμιο και ελληνικό κιν/φο

Οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα και μεταφέρουν το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή. Με soundtracks από το Διεθνή και Ελληνικό κινηματογράφο, το 10μελές σχήμα κινείται μέσα σε classical crossover ατμόσφαιρα συνδυάζοντας latin  ηχοχρώματα, rock στοιχεία και έντεχνη ελληνική μουσική. Οι ήχοι μπλέκονται  με εικόνες που προβάλλονται ζωντανά με στόχο ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στους μαγικούς δρόμους της έβδομης τέχνης. Η νέα cine-περιπλάνηση τωνCinema Paradiso Project έχει τίτλο “City of Stars” από το ομώνυμο τραγούδι που μόλις γνωρίσαμε στο σινεμά, ένα τραγούδι που αποκρυσταλλώνει την αμφίθυμη προσμονή του ονειροπόλου: τη στιγμή που η δημιουργική χαρά ανακατεύεται με την αγωνία και την προσδοκία τα όνειρά μας να αντέξουν την πραγματικότητα. Είναι η στιγμή που ίσως όλα είναι πιθανά…!!

συντελεστές Cinema Paradiso Project 
Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι
Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακκορντεόν, επικοινωνία
Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί
Στέφανος Γιαννόπουλος: τσέλο, φωνητικά
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Άγγελος Μπότσης: κλασική κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos
Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά
Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, φωνητικά

Οι Cinema Paradiso Project αποτελούν ένα 10-μελές μουσικό σχήμα που παρουσιάζει αποκλειστικά μουσική και τραγούδια από τον Παγκόσμιο και Ελληνικό Κινηματογράφο.
Το ρεπερτόριό μας εξ ορμάται από προσωπικές “κινηματογραφικές” μνήμες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ηχοχρωμάτων. Το περιεχόμενο των παραστάσεών μας τροποποιείται ανάλογα με την περίσταση. Κάθε φορά στόχος μας ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στους μαγικούς δρόμους της έβδομης τέχνης

– H παράστασή μας θα έχει διάρκεια γύρω στις 2 1/2 ώρες

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 3, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση
Κύκλος μουσικών εκδηλώσεων

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 
Underground youth orchestra (δ/νση Κώστας Ηλιάδης) παρουσιάζει έργα σοβιετικών συνθετών και διερευνά τον τρόπο που τα γεγονότα του 1917 και οι κοινωνικές-πολιτικές αλλαγές που ακολούθησαν επηρέασαν τη μουσική δημιουργία της περιόδου.
Μέσα από έργα συμφωνικής μουσικής, αλλά και έργα για μικρότερα σύνολα, η Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη θα κάνει μια αναδρομή σε μια ιστορική περίοδο, η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μας αφορά.
Κείμενα, επιμέλεια: Έλλη Παπαγρηγορίου

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Ο συνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης παρουσιάζει μια σειρά από χορωδιακά επαναστατικά τραγούδια της εποχής, μελοποιημένα αποσπάσματα από το ”Κομμουνιστικό μανιφέστο΄΄ καθώς και το έργο του ”Καντάτα σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ ΠΈΤΡΟΓΚΡΑΝΤ 1917 σε μετάφραση Γ.Ρίτσου ”, με τη χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου (Διεύθυνση/ Διδασκαλία: Γιάννης Βρυζάκης), τον Δημήτρη Βουτσά και μικρή ορχήστρα.

Τρίτη 5 Σεπτεμβριου
Entre Amigos. Τραγουδια για την επανασταση απ όλον τον κοσμο…..

​​Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

“Γουρούνι στο σακί”, του Ζωρζ Φεϋντώ
από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τη σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Γουρούνι στο Σακί».

​Συντελεστές:
Μετάφραση: ΕΡΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΗ
Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ
Σκηνικά – Φωτισμοί: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Κοστούμια: ΒΑΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
Μουσική Επιμέλεια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θανάσης Σαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Δήμητρα Σιγάλα, Βασίλης Πουλάκος

Ώρα Έναρξης : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων:
15 € : Ενήλικες,
​12 € : Παιδικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων
με την προσκόμιση στον Έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κάρτα ανεργίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προσκόμιση κάρτας Ανεργίας, κάρτας Πολυτέκνων & Φοιτητικής ταυτότητας, είναι απαραίτητες στην Είσοδο και ΟΧΙ κατά την έκδοση του εισιτηρίου!

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

 Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ για πρώτη φορά, στο Θέατρο Ρεματιάς !!
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα ολοκληρώνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία και το μακρύ ταξίδι της «Μικρής Βαλίτσας», σε μια μαγική βραδιά στο θέατρο Ρεματιάς.

Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα
Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς
Παραγωγή: ΑΘΥΡ / ΚΥΤΤΑΡΟ

Ώρα Έναρξης : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων:
Εισιτήριο: 12€ (προπώληση) 15€ (ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων (από 7 Ιουλίου):
VIVA.GR  http://www.viva.gr/
RELOAD STORES  https://www.facebook.com/ReloadStores
SEVEN SPOT  http://www.sevenspot.gr/
11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου  http://www.11876.gr/
MEDIA MARKT http://www.mediamarkt.gr/
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ http://www.evripidis.gr/
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ http://www.athinorama.gr/
ΚΥΤΤΑΡΟ www.kyttarolive.gr
BIG MOUTH: Γρ. ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ 8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ. 10 – 16.30 (Κυρ-Πεμπ) 10 – 14.30 (Παρ-Σαβ)
CAFÉ CARAMELO: Αγ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Έναντι Δημαρχείου) 07.00 – 14.00

 

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Συναυλία hip-hop με τους ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ

 XATZIFRAGETA: THE BAND!

Opening act: All Night Groovers

Ωδή στο Underground.Pop.Freestyle, οι XATZIFRAGETA, εκφραζονται με μέσο την ελευθερία. Είναι αγαπητοί σε ένα μεγάλο πλήθος της νεολαίας και κάθε τους εμφάνιση αφήνει ιστορία!

Οι Xatzifrageta θα παίξουν με full band σύνθεση.

XATZIFRAGETA: THE BAND!
Πάνος Φραγκιαδάκης
Βαγγέλης Χατζηγιάννης
Γιώργος Χριστοδούλου (Ντραμς)
Βασίλης Τσιγκρής (Μπάσο)

Ώρα Έναρξης : 20:30 (Πόρτες 19:00)

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση 10 € (τα πρώτα 1000 εισιτήρια)
Σημεία προπώλησης Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74)

Ταμείο 12 €

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με τους ΣΤΟΙΧΙΜΑ & ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

ΣΤΙΧΟΙΜΑ & ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ 

Suppοrt act: TwinSanity

Οι Στίχοιμα είναι ένα δυναμικό hip hop γκρουπ που κινείται στο χώρο της λεγόμενης εναλλακτικής, underground rap μουσικής σκηνής. Οι Στίχοιμα δημιουργήθηκαν αρχές του 1999 στην Αθήνα και αποτελούνται από τον Βαλάντη (γνωστό και ως Xplicit) και την Μαρίνα. Μετα απο τεσσερα χρονια μουσικων πειραματισμων και εχοντας αρκετες εμφανισεις στο ενεργητικο τους , κυκλοφορουν το 2003 το πρωτο τους album με τιτλο ”πτωση των αγγελων‘. Ο ηχος τους ξεχωριζει απο την πρωτη στιγμη και αυτο γινεται εμφανες απο τις πρωτες συναυλιες του συγκροτηματος.
Το 2003 οι Στιχοιμα γινονται και το πρωτο συγκροτημα που διωκεται νομικα για τους στιχους του για το track ”για ενα μεγαλο εθναρχη” το οποιο αναφερεται ξεκαθαρα σε υψηλοβαθμο στελεχος της ελληνικης εκκλησιας.Το συγκροτημα σταματαει να παιζει το κομματι στις συναυλιες του μετα το θανατο του τεως αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου.
Στα τελη του 2004 οι Στιχοιμα κυκλοφορουν το δευτερο album του συγκροτηματος με τιτλο ‘‘4εις δαιμονες’‘ το οποιο αποτελει εως σημερα εναν απο τους πλεον κοινωνικοπολιτικους και κλασικους δισκους της σκηνης.Ξεκινουν να κανουν συναυλιες σε ολη την Ελλαδα και το hiphop και οχι μονο κοινο τους δειχνει την αγαπη του. Μεσα στο album ”4εις δαιμονες ” υπαρχουν κομματια οπως το ”ελλας ελληνων’‘ και ”hiphop”.
Στα τελη του 2006 οι Στιχοιμα κυκλοφορουν τον τριτο κατα σειρα δισκο τους με τιτλο ‘‘Γερακι στο χωμα’‘. Αρκετα πιο ωριμο πλεον στιχουργικα και παραγωγικα το συγκροτημα δινει στον κοσμο κομματια οπως”Αμαχος” και ‘‘Ταξιδευω”
Ο δισκος αυτος γινεται οροσημο για το συγκροτημα, αφου αφου η αγαπη του κοσμου κανει τα κομματια του να παιζονται σε ραδιοφωνα χωρις καμια απολυτως προωθηση.
Έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως FF.CΑρτέμης/ΕυθύμηςΧρήστος ΘηβαίοςΡαψωδός Φιλόλογος, Evnus, Neon, Phyrosun, Dask, Marginal, Giants, Smartie, Εξωκοσμικός, Τίνα.
Κάθε τους συναυλία συζητήτε για καιρό, ενώ έχουν εμφανιστεί στους μεγαλύτερους χώρους της Αθήνας και της επαρχίας.
Ο τελευταίος δισκός ‘ Μηχανές‘ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

  • Η πτώση των αγγέλων (2003)[10]
  • 4εις δαίμονες (2004) [11]
  • Γεράκι στο χώμα (2006) [12]
  • Μηχανές (2012) [13]

Ο Ταφ Λάθος (Κυριακού Παναγιώτης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου του 1987, και είναι MC, beatmaker, παραγωγός και μηχανικός ήχου.

 Twinsanity είναι  δίδυμοι αδελφοί που γεννήθηκαν το 1993, το πλήρωμα αποτελείται από τον MC Linkone & Eyekonik.

​Ώρα Έναρξης : 20:30 (Πόρτες 18:30)

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση 10 € (τα πρώτα 1000 εισιτήρια)
Σημεία προπώλησης Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74) και SAKE Tattoo (Χαλάνδρι)

Ταμείο 12 

 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

“Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον”, του Γεωργίου Βιζυηνού

Το Μόνον της Ζωής του Ταξίδειον
Σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη
Με την Ιωάννα Παππά
Το αριστούργηματικό έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει κάθε φορά το κοινό κάθε ηλικίας, θα δούμε φέτος σε μια μοναδική παράσταση, από τη νέα αυτή συνεργασία του Σκηνοθέτη με την σπουδαία Ηθοποιό.

Συντελεστές:
Διδασκαλία ερμηνείας,
σκηνική όψη, φωτισμοί, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά
Live μουσική: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία: BrainCo
Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

Ώρα Έναρξης : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων:

15 ευρώ γενική είσοδος
12 ευρώ μειωμένο και προπώληση

 

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

με κλασικά μουσικά αποσπάσματα από κινηματογραφικά έργα του Walt Disney

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τρίτη 12 έως και Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Our Festival 3

 

ΤΡΙΤΗ ( 12/9) 17:00 – ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ | ΟΜΑΔΑ MIND THE GAP WORKSHOP

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΩΡΕΣ

*ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6939169251

20:00 – ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ | ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ PLAYBACK Ψ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Η οµάδα Playback Ψ αυτοσχεδιάζει εδώ και 13 χρόνια πάνω στις δικές σας ιστορίες και βιώµατα συνδυάζοντας την ακρόαση µε τον σεβασµό,τα λόγια µε τις κατάλληλες πράξεις, την συγκίνηση µε το γέλιο, το ατοµικό µε το συλλογικό, το µέσα µε το έξω. Χτίζουµε µε ενσυναίσθηση πάνω σε ό,τι ακούµε για να νιώσουµε βαθειά  την κοινή µας προέλευση και το κοινό µας µονοπάτι ζωής.
Διάρκεια 90′

ΤΕΤΑΡΤΗ (13/9) 19:30 – “H Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι.. “ οµάδα Τσόκαρα. Θεατρική παράσταση για µικρούς και µεγάλους Τι συµβαίνει όταν ένα παιδί συναντιέται µε τον κόσµο των µεγάλων; Πόσα φλιτζάνια µε τσάι χρειάζονται για να µπορέσεις να σταµατήσεις το Χρόνο; Πόσα αναπάντητα ερωτήµατα χωράνε σε ένα ταξίδι στην Χώρα των Θαυµάτων; Η Αλίκη περιπλανάται στη Χώρα των δικών της θαυµάτων και αξιοποιεί αυτό που ο καθένας διαθέτει αλλά συχνά λησµονεί: την εσωτερική δύναµη της φαντασίας που απελευθερώνει από κάθε µορφή καταπίεσης. Με ζωντανή µουσική, χειροποίητες κούκλες, εικονικές ψευδαισθήσεις και τεχνικές σωµατικού θεάτρου.
Διάρκεια: 70′

21:00 – Trajectory: A Tragedy of a Victory | Μαργαρίτα Τρίκκα Χορός

Με αφορµή το δοκίµιο του George Steiner «​Δέκα (πιθανοί) λόγοι για τη µελαγχολία της σκέψης​» το TRAJECTORY: A TRAJEDY OF A VICTORY ​επιχειρεί να ερευνήσει κινητικά τη λειτουργία της σκέψης και να παρουσιάσει το κωµικοτραγικό του ανθρώπινου νου​. Κάτι τόσο εξαιρετικό αλλά και τόσο αδύναµο ταυτόχρονα. Κι εν τέλει διερωτάται µε τη σειρά του αν όντως το σκέπτεσθαι εστί µελαγχολείν. Αν η σκέψη φυλακίζει ή απελευθερώνει. Πρόκειται για ένα ντουέτο το οποίο αποτελεί ένα σύστηµα που λειτουργεί ως όλον, δε χωρίζεται ποτέ και έχει µια αέναη, κυκλική και σπειροειδή κίνηση,  πάντα µε την ίδια φορά. Πάνω σε αυτή την κινητική βάση της τροχιάς που διαγράφει ένα σώµα στο χώρο και στο χρόνο (trajectory), στήνεται το κοµµάτι, το οποίο  υπάγεται ξεκάθαρα στους νόµους της φυγόκεντρου και της  κεντροµόλου.
Διάρκεια: 23’

21:30 – On the spot | Νάντη Γώγουλου Χορός

‘Χορεύεις και δε το ξέρεις’ Το On the spot είναι ένα χρονολόγιο (timeline) των τριών ανθρώπων και εξιστορεί µε µια twisted διάθεση την δική τους ρουτίνα στην καθηµερινότητα µέσα από τις διάφορες καταστάσεις στις οποίες συµµετέχουν σαν οµάδα. Με αυτή την παράσταση παραθέτουµε τη δικιά µας µατιά στην καθηµερινότητα µε την παραδοχή ότι όλοι είµαστε εν δυνάµει χορευτές, ότι ο χορός υπάρχει παντού, ακόµα και σε χώρους που δεν διακρίνεται µε γυµνό µάτι, ότι όλοι χορεύουν κι ας µην γίνεται αντιληπτό ούτε από τους ίδιους.
Διάρκεια: 45’

ΠΕΜΠΤΗ (14/9) 20:00 – beyond sleep – Βίκη Σπάχου Χορός   Ό,τι παίρνει ή ό,τι αφήνει ο ύπνος πριν και µετά την έλευσή του. Μισές σκέψεις, µισοί φόβοι, µισή συνείδηση, µισό κενό σε µια τελετουργία καθηµερινή, προσωπική, αναπόφευκτη.
Διάρκεια: 17′

20:30 – HOME ​| Almalibre.co   Tο έργο είναι εµπνευσµένο από τον πίνακα του E.Schiele «The Embrace» και του E.Hopper «Room in New York». Ο ρεαλισµός του Hopper σε αντίθεση µε τη ζωτικότητα των δύο φύλλων στον πίνακα του Schiele αποτυπώνουν δύο αντίθετες ατµόσφαιρες που         αποτέλεσαν την αφετηρία για την δηµιουργία του έργου. Η πρόθεση της οµάδας είναι να συνθέσει µέσω της κίνησης, του χώρου και των σωµάτων µία χορογραφία που οποιαδήποτε στιγµή θα µπορεί να µετατραπεί σε έναν ζωγραφικό πίνακα.
Διάρκεια:​ ​32′

21:15 – KOU-KOU | Δήµητρα Μητσάκη, Σταυριάννα Δαούτη​

Οπτικοακουστική Σύνθεση​     ​Μία οπτικοακουστική σύνθεση που ξυπνά τις αισθήσεις. Βρώµικες γωνιές των δρόµων, λίθινα καλοκαιρινά πρωινά. Η καθηµερινότητα στην Αθήνα γίνεται το σκηνικό για µία διαλεκτική συζήτηση επί σκηνής. Αναβιώνοντας την ρουτίνα της Αθήνας σε άλλο τόπο, ονειρευόµενος σε παρελθοντικό χρόνο, περιµένοντας.. Η ζωή στην Αθήνα είναι αναµονή.
Διάρκεια δράσης: ​60’

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15/9) 20:00 Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας | Εταιρεία Θεάτρου Θέση θέατρο

Πέντε ηθοποιοί, χρησιµοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείµενα, µάσκες, ζωντανή µουσική, στοιχεία παντοµίµας και αυτοσχεδιασµούς, υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούµορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασµό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν µια παράσταση γεµάτη έρωτα, κωµικοτραγικές καταστάσεις, µαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.
Διάρκεια: 70’

21:30 – VORTEX | Οµάδα χΑ!   Χορός   VORTEX είναι η οργάνωση των υλικών µέσα από τη δίνη. Εµπνευσµένη από παραδοσιακούς χορούς κυκλικής µορφής, χτίζεται µια χορογραφία σύγχρονου χορού που αφορά το σηµείο καµπής προς την αλλαγή.  Μέσα από κυκλικές κινήσεις, καθηµερινές χειρονοµίες και γεωµετρικά µοτίβα, αποδίδεται ο παραλληλισµός ενός στοιχείου µέσα σε µια δίνη µε ένα άτοµο σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.
Διάρκεια: 30′

22:00 – DESERT MONKS

Συναυλία.

Το τετραµελές σχήµα από την Αθήνα αφήνει για λίγο το studio  και παρουσιάζει υλικό από το επερχόµενο ντεµπούτο album του “Dark Grooves”. Οικείες χροιές που ακροβατούν ανάµεσα στο λυρισµό, την εσωστρέφεια και το ξέσπασµα µε σαφή alternative rock προσανατολισµό, που δανείζεται στοιχεία από πολλά γνώριµα µουσικά είδη για να µας παρασύρει σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη των 70’s έως το Seattle και πίσω.
Διάρκεια: 90′

ΣΑΒΒΑΤΟ (16/9) 10:30 – ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ;  | Τα δέντρα Διαδραστικό Θεατροπαιχνίδι

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Πρόκειται για θεατρικό παιχνίδι µέσα από µουσικοπαιδαγωγικές δράσεις µε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του.  Το παιχνίδι δίνεται µέσα από την σύµβαση εξιχνίασης ενός µυστηρίου και προϋποθέτει την ενεργή συµµετοχή των παιδιών.

«Στις πόλεις ξαφνικά µια µέρα, τα δέντρα άρχισαν να ξεριζώνονται από το έδαφος, να πετάνε κατακόρυφα ψηλά στον ουρανό και να σταµατάνε σε µεγάλο ύψος. Στέκονται και µας κοιτάνε; Μας δίνουν µια τελευταία ευκαιρία πριν αποχωρήσουν οριστικά; Ή µήπως συµβαίνει κάτι άλλο;»
Διάρκεια: 90’ Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής στο 6944628880

19:00 – ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! | θεατρική οµάδα Μικρός Νότος Θέατρο για µικρά  και µεγάλα παιδιά (από 3+) 5 γνωστοί µύθοι του Αισώπου, µε χιούµορ και εναλλαγές που θυµίζουν σε ταχύτητα κάτι από …κόµιξ!  Τα παιδιά συστήνονται µε τους ηθοποιούς και µε τα µουσικά όργανα, τα οποία           αναλαµβάνουν σηµαντικό και ενεργό ρόλο. Τύµπανα, κιθάρα, µεταλλόφωνο, καλίµπες, ξύστρα, µουσικές γαβάθες, καζού, δίνουν ζωντάνια και ρυθµό… Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιά µαζί, επεξεργάζονται από κοινού τους µύθους, για την αλαζονεία και τη βία, για την υποµονή και τη φιλία, για το θυµό και την αγάπη. Μία πολύχρωµη, γεµάτη ζωντάνια, µουσική και κίνηση, παράσταση, που “µιλάει” µε αλληγορίες για τη ζωή και µας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών!
Διάρκεια: 70′

20:30 – Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ του Α. Εφταλιώτη | Κώστας Παπακωνσταντίνου Θεατρική παράσταση Σ’ ένα χωριό της Κρήτης, την «Παραµυθιά», δύο νέοι ερωτεύονται. Αλλά ένα αρχοντόπουλο δεν µπορεί να παντρευτεί µια µαζώχτρα. Ο Πανάγος  παίρνει τον λόγο του πίσω και η Ασήµω αντιµετωπίζει τον χλευασµό του χωριού. Δεν συµβιβάζεται όµως µε την κοινωνική αδικία κι αποφασίζει να εκδικηθεί. Με ένα ψέµα της που διαδίδεται σαν φήµη σε όλο το χωριό, σπέρνει τη συµφορά. Αλλεπάλληλα φονικά ξεκινούν ανάµεσα σε χριστιανούς και µουσουλµάνους Παραµυθιώτες…
Διάρκεια: 90’

22:00 – MELENTINI  / The Running Blue Orchestra Συναυλία Το Σάββατο 16 Σεπτεµβρίου η Melentini µε τη συνοδεία των εκλεκτών συνεργατών της, the Running Blue Orchestra, θα µοιραστούν µαζί µας  τραγούδια από τον επερχόµενο δίσκο της ZRSHA, Fundus Uterus που θα κυκλοφορήσει το χειµώνα καθώς και µεγάλο µέρος τής µέχρι τώρα δισκογραφίας της.
Διάρκεια: ​90’

ΚΥΡΙΑΚΗ (17/9) 11:00 – Παίζοντας για τη διαφορετικότητα! | Playful Dust  Θεατρικό παιχνίδι µε διαπολιτισµικό χαρακτήρα    Μπορεί ένα καγκουρό να κολυµπήσει παρέα µε ένα δελφίνι; Ένα πορτοκαλί φλαµίνγκο να παίξει βόλεϊ µε ένα κροκοδειλάκι; Στο συγκεκριµένο εργαστήρι, παιδιά (ηλικίας 7-12 ετών) θα εξερευνήσουν την έννοια της διαφορετικότητας µέσα από παιχνίδια που αφορούν στην αποδοχή και στην ύπαρξη διαφορετικών οπτικών και γεγονότων στη ζωή µας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή µε κάποια βασικά δικαιώµατά τους.
Διάρκεια:​ 60′.  Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής στο ​6971817554 

18:30  – Ένας Δράκος στην κάλτσα µου |Καραµπόλα Κουκλοθέατρο

Ο µικρός Λέανδρος βρίσκει στο δωµάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να µεγαλώνει και γίνεται τόσο µεγάλος, που παίρνει το σπίτι και πετάει µακρυά. Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί µεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήµατος. Μια παράσταση µε ζωντανή µουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσµατα.
Διάρκεια : 50′

19:30 –​ La Petite Marguerite​ | Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης Performance για παιδιά Με στοιχεία από το σωµατικό θέατρο, τον σύγχρονο χορό και τη τέχνη του θεάτρου δρόµου, η καλλιτεχνική οµάδα La Petite Marguerite δηµιουργεί µια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα ​show​ γεµάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραµυθιακό, την φαντασία, το όνειρο. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ όλη τη διάρκεια του show ανάµεσα σε κοινό και ερµηνευτές και σκορπά άπειρη µαγεία, χαµόγελα και φυσικά εκατοµµύρια σαπουνόφουσκες.
Διάρκεια: ​45′  Ηλικίες: ​0-120 χρονών

20:15 – Σύγνεφο Με Παντελόνια του Β. Μαγιακόφσκι | Χρήστος Θάνος – Στέλλα Σπύρου – Παναγιώτης Γκίκας

Θέατρο – Χορός – Μουσική

“Θέλετε – θάµαι ακέριος όλο κρέας, λυσσασµένος – κι αλλάζοντας απόχρωση σαν ουρανός – θέλετε – θάµαι η άχραντη ευγένεια – όχι άντρας πια, µα σύγνεφο µε παντελόνια”. Μία σκηνική σύνθεση, βασισµένη σε ένα ποίηµα – σύµβολο της ιστορίας του ανθρώπινου πνεύµατος. Μία συνάντηση λόγου, µουσικής και σώµατος, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ορµητικής ευαισθησίας του δηµιουργού. Η συγκεκριµένη δράση προέκυψε από τη συνεργασία καλλιτεχνών που συναντήθηκαν στο Our Festival 2.
Διάρκεια: 25’

21:00 –  ​”    ” του Μ. Μπουλγκάκοφ | Θεατρική Οµάδα Κωφών “Τρελά Χρώµατα”

Ο Μπουλγκάκοφ µε φόντο το γαλλικό τοπίο στο µυθιστόρηµά του, αφήνει να ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, µέσα από µια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απώγειό της. Έτσι, µε κεντρικό άξονα την πραγµατική ζωή του συγγραφέα Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν –γνωστού ως Μολιέρος-, παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών, αυλικών µέχρι και βασιλιάδων!  Η παράσταση εµπεριέχει στοιχεία παντοµίµας, χορού, σωµατικού θεάτρου, commedia dell’ arte και νοηµατικής γλώσσας παράλληλα µε τη φωνητική ερµηνεία.
Διάρκεια: 60′

22:00 – MINOR PROTEST Live Οι Minor Protest καταθέτουν την δική τους διαµαρτυρία και απενοχοποιούν την µελαγχολία! Χωρίς φλυαρίες και εντυπωσιασµούς, αλλά µε ουσία και εµβάθυνση! Παντρεύουν φαινοµενικά αταίριαστα στοιχεία , όπως τον ηλεκτρικό ήχο µε τα κλασικά έγχορδα µε στόχο κάθε κοµµάτι  τους να  γεννά εικόνα και όνειρο. Θα  παρουσιάσουν δείγµα της επικείµενης δισκογραφικής τους δουλειάς, αλλά και κοµµάτια που αγαπούν.
Διάρκεια: 75​’

ΔΕΥΤΕΡΑ (18/9) 19:00 – Ερώτων Βάλσαµο του Γ. Κουλλιά  Μουσική Παράσταση  Σκην.: Θ. Παπακώστα   Οι περιπετειώδεις εκφάνσεις του έρωτα ζωντανεύουν µπροστά µας σε έµµετρο κείµενο γεµάτο χιούµορ και µπόλικη ερωτική διάθεση… Δύο νέοι ηθοποιοί και δύο πεπειραµένες µουσικοί ενώνουν τις δυνάµεις τους επί σκηνής, ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν σε µια φρέσκια, ερωτική, κεφάτη κοµεντί µε άρωµα ελληνικού κινηµατογράφου και αγαπηµένα τραγούδια κάθε γενιάς. Ηθοποιοί: Ιωάννης Γιαραµαζίδης, Μαρία Θρασυβουλίδη Μουσικοί: Αγγελική Βασιλακοπούλου – µαντολίνο, Φωτεινή Τσακνάκη – πιάνο
Διάρκεια: 90’

20:30 – Ασώµατη Φυγή | Exis Dance Company Tο έργο είναι µια κινησιολογική έρευνα βασισµένη στο έργο του Erwing Goffman ”To στίγµα””. Αποτελείται από δυο διαφορετικές ιστορίες που προσεγγίζουν κινησιολογικά τη συναισθηµατική κατάσταση κοινωνικά στιγµατισµένων ατόµων κι εξετάζει την αµφίδροµη σχέση που υπάρχει ανάµεσα στη κοινωνία και τα πιο ευάλωτα κοµµάτια της. Δυο ιστορίες που ανιχνεύουν το κοινό τόπο ανάµεσα στις πραγµατικότητες που βιώνουν ένας κρατούµενος φυλακών κι ένας τρόφιµος ψυχιατρείου Διαπραγµατεύονται τις φαινοµενικά αδιέξοδες σχέσεις µε τον έξω κόσµο, την κοινωνία που ορίζεται από τα στερεότυπα και την έννοια της κανονικότητας καθώς και τους µικρούς ανθρώπινους θριάµβους που λαµβάνουν χώρα µέσα στο ζοφερό περίβληµα της ιδρυµατοποίησης.
Διάρκεια:30′

21:00 – ΧΩΡΙΣ ΤΟΙΧΟΙ |Οµάδα Μakina θέατρο Χωρίς Τοίχοι ή Το πρόβληµα του να βρoύµε τίτλο για την παράσταση, Κυριακή απόγευµα , εν µέσω καταιγίδας , καλοκαιριάτικα, συγκλονισµένες Σκηνική σύνθεση βασισµένη στα γραπτά συνθήµατα σε δηµόσιους χώρους. Μια συµµορία υπάρξεων της γειτονιάς ερµηνεύει τον συµπυκνωµένο λόγο των τοίχων και αποκαλύπτει την πραγµατικότητα που δεν κρύβουν τα σπρέι µε ένα οδοιπορικό στη σκληρή και τρυφερή πολυλογία των δρόµων.
Διάρκεια: 75’

ΤΡΙΤΗ (19/9) 21:00 Μεγάλοι δρόµοι | παράσταση βασισµένη σε διηγήµατα της Λένας Κιτσοπούλου |Terre de semis Θέατρο “Τα µεγάλα ταξίδια και οι µεγάλες διαδροµές συµβαίνουν καµιά φορά µέσα σε λίγα τετραγωνικά µέτρα. Το µυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια µένουν καρφωµένα στο πάτωµα.”  Μια τρελή αναζήτηση στους δρόµους της Αθήνας, ένα δείπνο, κάποιο τουµπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα εισιτήριο που γράφει «σ’ αγαπώ», ένας σάκος γεµάτος γράµµατα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όµηρος, ο Αριστοτέλης.
Διάρκεια: 75′

21:30  4Ι4+1 Τσίρκο, Εναέρια ακροβασία, Μουσική Περιγραφή δράσης: Μια σύντοµη ιστορία που προκύπτει από τη κινησιολογική συζήτηση µεταξύ ενός µουσικού και 4 εναέριων ακροβατών Χορογραφία: Μυρτώ Πετροχείλου Ερµηνεύουν: Ελευθερία Κωστάκη, Γιασεµί Παππά, Μαριάννα Ισαρη, Γαλήνη Μπενετάτου Μουσικός: Δηµήτρης Μπακόπουλος Διάρκεια: 15′ 21:45 Time.Wasted. | Χορός Μυρτώ Δεληµιχάλη Οι παλµοί της σύγχρονης αστικής µητρόπολης και ο τρόπος που επηρεάζουν την καθηµερινότητά µας αποτέλεσαν κεντρικό άξονα της κινητικής αναζήτησης του έργου. Επαναληπτικότητα, αναµονή, παθητικότητα και συνήθεια αποτελούν στοιχεία της καθηµερινής αυτής ρουτίνας και κατά συνέπεια του προσωπικού µας χρόνου. Η κάθε µέρα έρχεται να επαναλάβει την προηγούµενη σε µια συνεχιζόµενη πραγµατικότητα χωρίς αρχή, µέση και τέλος  στο πλαίσιο µιας κοινωνίας που δεν έχει χρόνο για τους ανθρώπους της.
​Διάρκεια:27’

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Ώρα Έναρξης : 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ