«Χάννα Άρεντ – Οι ιδέες της άλλαξαν τον κόσμο» (Hannah Arendt) από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Τη γερμανική ταινία «Χάννα Άρεντ  – Οι ιδέες της άλλαξαν τον κόσμο» (Hannah Arendt) σε σενάριο – σκηνοθεσία Margarethe von Trotta, παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με τη στήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η γερμανοεβραία πολιτική φιλόσοφος Άρεντ, ως απεσταλμένη του περιοδικού The New Yorker, παρακολουθούσε στην Ιερουσαλήμ τη δίκη του εγκληματία πολέμου, ναζιστή Άντολφ Άϊχμαν.

Η Άρεντ έγραψε 5 άρθρα στο New Yorker, τα οποία οδήγησαν και στο βιβλίο της «Ο Άϊχμαν στην Ιερουσαλήμ: Έκθεση για την κοινοτοπία του κακού», όπου υποστήριξε σθεναρά τις μη δημοφιλείς για την εποχή απόψεις της: ήταν η δίκη μία αναγκαία δικαίωση, ή ένα τσίρκο εκδίκησης όπου, ιστορικά, χάναμε το στόχο; «Θέλω να καταλάβω» είναι το δικό της μότο και για αυτό ρωτά όλες τις άβολες ερωτήσεις.

Σκηνοθεσία: Margarethe von Trotta
Παίζουν: Barbara Sukowa, Janet McTeer

Διάρκεια: 113΄

Είσοδος ελεύθερη