1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην Κηφισιά

«Έργα και ημέρες του Οράτιου Τάπα», είναι ο τίτλος του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου θησαυρού που θα γίνει στην Κηφισιά στις 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00, στο Εμπορικό Κέντρο Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά.

Δήλωση ομάδων συμμετοχής στο email dimoskifisias@gmail.com έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Τηλ: 2132007265

Εισαγωγή

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι μαζικής συμμετοχής το οποίο έχει –συνήθως- ολοήμερη διάρκεια. Η ιδέα στην οποία στηρίζεται, είναι εξαιρετικά απλή αλλά διαχρονικά ενδιαφέρουσα: Κάποιος έκρυψε ένα θησαυρό και οι συμμετέχοντες καλούνται να τον ανακαλύψουν.

Τρόπος Διεξαγωγής

Το παιχνίδι διοργανώνεται από μια ομάδα ανθρώπων η οποία καλείται «Διοργάνωση» και οι παίκτες δημιουργούν ομάδες χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μελών. Το φετινό παιχνίδι στην Κηφισιά διοργανώνεται από μια ομάδα στελεχών και υπαλλήλων, υπό την αιγίδα του Δήμου. Κάθε ομάδα επιλέγει το όνομα της, δηλώνει τη συμμετοχή της, τον αριθμό των μελών, τον αρχηγό και τον εκπρόσωπο της. Ο εκπρόσωπος είναι αυτός (και μόνο αυτός) ο οποίος θα μπορεί να μιλάει με τη Διοργάνωση (για τυχόν απορίες, ή για επίλυση κάποιου προβλήματος)

Στο  εγχείρημα αυτό θα προσφέρει στήριξη και τεχνογνωσία από τα παιχνίδια πόλης, τόσο το Τοπικό Τμήμα Κηφισιάς του ΣΕΟ, (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού), όσο και οι Τοπικές Εφορίες Προσκόπων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας του ΣΕΠ (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων).

Η ιστορία

Για να είναι ενδιαφέρον και να εξιτάρει τη φαντασία των παικτών, οι διοργανωτές στήνουν μια ολόκληρη ιστορία, ένα σενάριο, με κάποιον φανταστικό ήρωα ο οποίος είναι αυτός που έκρυψε τον θησαυρό. Για να φτάσουν στο θησαυρό, οι ομάδες πρέπει να καταφέρουν να επιλύσουν μια σειρά γρίφων. Κάθε γρίφος παραπέμπει σε κάποιο σημείο της πόλης, ιστορικής ή άλλης σημασίας. Στα σημεία τοποθετούνται ειδικά ταμπελάκια για να καταλαβαίνουν οι ομάδες ότι έλυσαν τον συγκεκριμένο γρίφο. Αφού σημειώσουν τι αναφέρει πάνω  το ταμπελάκι επιστρέφουν στο αρχηγείο των διοργανωτών, δίνουν τη λύση και παίρνουν τον φάκελο του επόμενου γρίφου κ. ο κ.

Ο Θησαυρός

Είναι ο τελευταίος και είθισται να είναι και ο πιο δύσκολος γρίφος γιατί είναι αυτός που αναδεικνύει και την νικήτρια ομάδα. Αφού βρεθεί και ο θησαυρός, όλες οι ομάδες συγκεντρώνονται στο αρχηγείο της διοργάνωσης για να γιορτάσουν μαζί το τέλος του παιχνιδιού και την ανάδειξη των νικητών σε ένα πάρτι που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές