«Το κορίτσι που μου έσωσε τη ζωή» στις «Ημέρες Κινηματογράφου»

Στo πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, το Σουηδικό Iνστιτούτο, το Σουηδικό Iνστιτούτο Κινηματογράφου και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, προβάλλουν σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19) και ώρα 20:00, την ταινία «Το κορίτσι που μου έσωσε τη ζωή» του Hogir Hirori.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ταινία έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις και μεταξύ αυτών ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ το 2016.

Το Κορίτσι Που Μου Έσωσε Τη Ζωή/The Girl Who Saved My Life
Σκηνοθεσία-Σενάριο- Φωτογραφία: Hogir Hirori
Σουηδία-Δανία/ 2016/79΄/ Ντοκιμαντέρ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Υπόθεση: Τον Αύγουστο του 2014, ο κινηματογραφιστής Χογκίρ Χιρορί επιστρέφει από τη Σουηδία, όπου ζει με την έγκυο γυναίκα του, στην πατρίδα του, το Ιρακινό Κουρδιστάν, για να κάνει γυρίσματα για τις θηριωδίες του ISIS.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες για να γλιτώσουν και τώρα ο ίδιος κατευθύνεται στα βουνά, όπου κρύβονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων χωρίς φαγητό ούτε νερό, περικυκλωμένοι από τον ISIS.

Πηγαίνοντας προς το ελικόπτερο, βρίσκει στο δρόμο του ένα 11χρονο κορίτσι πεσμένο στο έδαφος κάτω από τον καυτό ήλιο. Αποφασίζει να μείνει για να τη βοηθήσει και δεν ανεβαίνει στο ελικόπτερο, το οποίο αργότερα θα συντριβεί. Έτσι, το κοριτσάκι του έσωσε τη ζωή. Ψάχνοντας να το ξαναβρεί, συναντά θύματα των θηριωδιών του ISIS και καταγράφει τις ρημαγμένες ζωές τους.

Ο σκηνοθέτης ήταν από τους πρώτους που κατέγραψε την κτηνωδία των Ισλαμιστών και βοήθησε να αφυπνιστούν συνειδήσεις και οι άνθρωποι να αρχίσουν να βοηθούν τους πρόσφυγες που έφευγαν για να γλιτώσουν από τον απόλυτο τρόμο του ISIS.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.

Διάρκεια: 79΄

Είσοδος ελεύθερη