Αγία Παρασκευή Προγράμματα των εργαστηρίων τέχνης περιόδου 2016 – 2017

Άρχισαν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και συνεχίζονται οι εγγραφές στα προγράμματα των Εργαστηρίων Τέχνης περιόδου 2016-2017 του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγίας Παρασκευής.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην Γραμματεία των Εργαστηρίων Τέχνης, στο «Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Σταύρος Κώτσης», (Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6016626 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 9 π.μ. έως 9 μ.μ. και το Σάββατο από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. Εγγραφές μπορούν να γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προϋπόθεση της εγγραφής αποτελεί η εξόφληση τυχόν παλαιότερων οφειλών.

Τα Προγράμματα θα διαρκέσουν από την 3 Οκτωβρίου 2016 έως 31 Μαΐου 2017, ενώ τον Ιούνιο θα γίνουν οι ετήσιες εκθέσεις με τα έργα των μαθητών μας.

Ο ΠΑΟΔΑΠ θα ενημερώνει διαρκώς, ώστε παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου και του Οργανισμού (www.paodap.gr).

Πρόγραμμα Μαθημάτων Εργαστηρίου ΤΠρόγραμμα Μαθημάτων Παιδικού ΕργαΚάθε Σάββατο, 10.00-14.00 στο Εργαστήριο Τέχνης γίνονται μαθήματα Γραμμικού Σχεδίου και κάθε Κυριακή 9.00-19.00 Ελεύθερο σχέδιο.

Το εργαστήρι Γραμμικού Σχεδίου περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:
Προετοιμασία Γραμμικού Σχεδίου για την είσοδο των υποψηφίων τηςτριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις παρακάτω σχολές:
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ
Η εξέταση (6ώρες) περιλαμβάνει την ορθή σχεδίαση με μελάνι ενόςαρχιτεκτονικού (τα τελευταία χρόνια) θέματος σε ορθή προβολή με συγκεκριμένα σχεδιαστικά όργανα.
Η προετοιμασία στο εργαστήρι Τέχνης Αγίας Παρασκευής περιλαμβάνει τηνεμβάθυνση στην απεικόνιση αρχιτεκτονικών θεμάτων και κατανόηση τωντεχνικών σχεδίασης με στόχο την γρήγορη, ποιοτική και σωστή σχεδίαση.
Προετοιμασία φοιτητών για κατατακτήριες εξετάσεις στις παραπάνω σχολές.
Προετοιμασία Portfolio.
Στον χώρο παραδίδονται επίσης μαθήματα:
Κατασκευής αρχιτεκτονικής μακέτας
Προοπτικού
Αξονομετρικού
Αποτύπωσης

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 210 6016626

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 χρονών και τα τµήµατα διαμορφώνονται ανάλογα µε τις ηλικίες. Δεν  υπάρχει χρονικό όριο στην φοίτηση τους. Το διδακτικό πρόγραµµα των εργαστηρίων περιλαµβάνει : σχέδιο µε µολύβι, κάρβουνο, µαρκαδόρους, νερομπογιές, κολάζ, χαρακτική, γλυπτική, κατασκευές µε υλικά, πηλό, γύψο, σύρµα, χαρτί, κατασκευή µάσκας, κούκλες. Διάφορες τεχνικές µε τυπώµατα, ψηφιδωτό και χαράξεις.
Η Ιστορία της Τέχνης για παιδιά διδάσκεται µέσα από διαφάνειες και βιβλία. Τα παιδιά µαθαίνουν για τα έργα των µεγάλων Δημιουργών και εξοικειώνονται µαζί τους.
Τα εργαστήρια  λειτουργούν σε καθημερινή βάση απογευματινές ώρες καθώς και Σάββατο από τις 9.30 έως και τις 17.30. Οργανώνονται επισκέψεις σε Μουσεία, αίθουσες τέχνης και παρουσιάζονται θεµατικές προβολές.
Διοργανώνονται εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, την Αποκριά, το Πάσχα και την Άνοιξη.
Υπάρχουν και οι πιο ερευνητικές εργασίες που αφορούν στην ανακύκλωση και στην συνεργασία των σχολείων της πόλης.
Τα ταλέντα που αναδύονται από τα παιδικά τµήµατα εισέρχονται στα τµήµατα των ενηλίκων µε συγκεκριμένο στόχο την εισαγωγή προς τις ανώτατες καλλιτεχνικές σπουδές.
Οι δάσκαλοι είναι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ και ειδικευμένοι στην διδακτική της τέχνης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τα Εργαστήρια ενηλίκων µπορούν να τα παρακολουθήσουν άτοµα από 16 ετών και πάνω.
Στόχος είναι η εξοικείωση τους µε την Ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, καθώς και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και των δεξιοτήτων µε απόλυτο σεβασµό στην προσωπικότητα του ατόµου. Εκτός από την λειτουργία των τµηµάτων, το εργαστήριο τέχνης ενηλίκων διοργανώνει εκθέσεις εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου για το ευρύ κοινό, διαλέξεις και ξεναγήσεις σε χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλοι οι διδάσκοντες είναι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ ή εξειδικευμένοι επιστήμονες με πλούσια διδακτική πείρα.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για παιδιά

Το θέατρο και το παιχνίδι είναι δύο έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες. Σαν η µία να εννοεί την άλλη. Και καμία να µην µπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη.
Έχοντας λοιπόν ως κινητήρια δύναµη το αυθόρμητο, την αξιοποίηση της γύρω πραγματικότητας και των όσων προσλαμβάνουν τα παιδιά από την καθημερινότητα τους και χρησιμοποιώντας ως µέσο ασκήσεις/παιχνίδια ρυθµού αναπνοής, σωµατικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης κειµένων και σύνθεσης ιστοριών, ακόµα και παιχνίδια, που προτείνουν τα ίδια τα παιδιά οδηγούμαστε στη σύνθεση ενός σκηνικού περιβάλλοντος και στη σύνθεση ρόλων και χαρακτήρων. Αυτός ο τρόπος δουλειάς απαιτεί υποµονή και στηρίζεται αποκλειστικά στη δική τους συμμετοχή.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ για ενήλικες

Θέατρο από εμάς τους ίδιους.
Δημιουργούμε θέατρο έχοντας ως υλικό και εργαλείο εμάς τους ίδιους. Αξιοποιώντας μόνο την ενέργειά μας αλλάζουμε τον χώρο και το χρόνο, δημιουργούμε χαρακτήρες και μαθαίνουμε να μιλάμε τη σκέψη μας. Το μόνο επιπλέον που χρειάζεται είναι η ευχαρίστηση του παιχνιδιού. Στόχος του μαθήματος είναι η ομαδική εξερεύνηση ενός θεατρικού έργου, επιλογής της ομάδας.

Σπάρτης 1
Δήμος Αγίας Παρασκευής

Τηλ.: 2106016626

Email: artpaodap@gmail.com
website: http://www.ergastiriatechnis.com